Zmeubera

*** Doi kilometri de rafturi cu bere ***
La unele berării se vinde berea la metru. Adică pe o scândură de un metru se plantează 10 halbe de bere sau de cele mai mute ori unsprezece, a 11-a fiind din partea casei. Dar cum e să vezi într-un supermarket rafturi cu bere de un kilometru? Era în Singapore un supermarket cât Sala Polivalentă din București, în apropierea hotelului unde stăteam, Changi by Fraser Capri, lângă aeroport.

Supermarketul ăsta avea pe laturile lungi rafturile cu bere atât de lungi că nu vedeai capetele. Toate berile din toate continentele din lume, astfel încât mai întâi m-am holbat câteva minute bune la aproape jumătate de raft fără să vad vreo marcă cunoscută, erau mai mult din Asia, după care am găsit o secțiune cu bere europeană si aici m-am dezmeticit si mi-am ales niste bere olandeză.
Aveam nevoie de ceva cunoscut pe limbă pentru că ne opriserăm mai devreme la o berărie din spatele hotelului pentru o țigară si o bere dar mi-a pierit cheful când am gustat-o: era bere cu zmeură. Am cerut alta și asta avea gust de portocale cu mentă. Si era si stresant locul, pentru că era o terasă mică pe unde trecea lumea de pe trotuar si unii se opreau să fumeze la scrumiera stradală, pentru că în Singapore nu e voie de fumat pe stradă decât în anumite locuri special amenajate. Amenzile sunt uriașe. Nu mai zic despre guma de mestecat care nu se cumpără decât cu rețetă si se mestecă doar în casă. La aeroport când am intrat in țară am avut un mare noroc ca nu m-au controlat că aveam un cartuș de țigări și nu e voie decât cu 2 pachete de țigări desfăcute. În afară de amendă si confiscare mai riscam și pușcărie, în funcție de cât de sârguincios era vameșul.
Am ajuns la hotel cu berea mea europeană si m-am oprit direct la locul de fumat si am trimis-o pe YY în cameră. Nici în cameră nu era voie de fumat.
Unde ați mai văzut voi așa o disciplină stradală? Nu mai zic că la mall nu parca nimeni pe locurile rezervate pentru persoane cu deficiențe.

23 de gânduri despre „Zmeubera

 1. Interesant cu berile aromate. Acum cativa ani imi placeau si mie..not anymore.

  Oare au si rafturi asa cu vinuri/alte bauturi?

   

  Cat despre plecat..well, am fost o luna la AKH Viena unde a fost fabulos si m-am decis sa devin „vecina” in viitorul apropiat yes

  1. Au, da, și de vinuri erau dar chiar nu m-am mai uitat că devenea obositor…
   Hei, mare succes îți doresc acolo la kranke haus.
   Ai învățat germana?
   eu compar gramatica germană cu gramatica limbii latine ca dificultate
   Bravo, do it! smile good

   1. Mulțumesc pentru urări 😊
    Germana e a treia limbă maternă (pe lângă ro și hu), also kein Problem! Trebuie doar să-mi pregătesc diversele acte (în primul rând porcăria aia de certificat de conformitate de la minister, care poate dura luni întregi) și să am răbdare. Și evident să învăț tot ce pot de aici (mai ales dializă).

    Altfel sunt bine cu sănătatea, și fizic și psihic (am avut ceva probleme cu anemia și implicit oboseală cumplită în iunie-iulie, de abia puteam urca 3 etaje-mă „țâpam” aruncam adică în pat după ce intram și zăceam cel puțin un sfert de oră să-mi revin; dar s-a rezolvat cu o internare și perfuzii cu fier). Apoi am fost o săptămână în Creta în sud, zona Ierapetra, mai izolată și mi-am încărcat bateriile pt Viena.

    Tu în rest cum mai ești? YY? Ați reușit să vă vedeți? Sper din tot sufletul că da! ❤

    1. Si noi??? Cu pilele si nepoteii??
     Sa-ti fie bine, ame, oriunde vei merge!!
     Nu mai zic altceva ca m-a zapacit zmeuberea aia.. nici eu nu inteleg rostul acestor combinatii..

     1. Mdeaah, cea cu care au inlocuit pisicainele, nu?
      Si care era umpic mai proasta..sau nu!
      Si cand te gandesti ca cineva e platit sa produca tampeniile alea fara haz..

 2. Da si noi suntem bine, mersi de intrebare.
  Cu actele noi romanii suntem de groaza.
  Pt orice trebuie o roaba de hartii si timp si nervi.
  Bine ca ti-ai incarcat bateriile.
  A fost si foc or acolo

 3. Cioloș face mascarada guvernului nou. Toată lumea știe că nu va trece dar el tot o dă înainte cu ”munca”. Uite așa e toată țara.

 4. Am pățit odată la vama București Otopeni să-mi zică vameșul ca să nu mai vin fără stampilă de la Abu Dhabi. Ce daca au ăia card electronic la ieșire/intrare
  dash

 5. Doi bețivani discutau despre vaccin:
  – Nu mă vaccinez.
  – Prostule, faci Covid fără să știi! Nu tu gust, nu tu miros, poți să bei apă din greșeală!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *