Zgura

*** ”Răutăcismele” contemporane ***

De ce latră forțos ca turbații unii câini la gard, când treci pe lângă curtea lor? Unii nu latră, dar unii parcă-s apucați de streche. Tot așa și unii oameni latră inexplicabil la semenii lor care nu-s de acord cu ei. Împroașcă cu jigniri si judecăți de valoare nefondate, dar suburbane și încheie cu o concluzie că ei sunt cei mai dăștepți și mai cu moț decât toți cei din jurul lor. Aroganța feroce combinată cu o răutate pură înnăscută se împletesc draconic în încercarea neostoită de a-și pune ”ținta” la pământ.

”Cum recunoști un idiot:

– El a trăit totul

– El a văzut totul

– El știe totul

– El se crede cel mai șmecher

– El se crede cel mai perfect

– El nu greșește niciodată”
( https://infozone.ro/cum-recunosti-un-idiot/)

Nu am înțeles niciodată de unde vine această răutate la unii din semenii noștri.
Voi cum înțelegeți fenomenul omenesc al răutății?

9 gânduri despre „Zgura

  1. Nu prostia îi face răi/răutăcioși pe oameni. Există oameni inteligenți plini de răutate. Cred că mai degrabă răutatea ține de caracter, de frustrări, de complexe, de experiențe nefericite.

   1. Trebuie să fie o prostie ascunsă în cotloanele inteligenței, ca un fel de hiperspațiu generat de spațiu. Hiperspațiul nu se vede cu simțurile cu care vezi/simți spațiul, așa și prostia inteligenței crizate și direcționate spre răutate si aroganță.
    Dar evident ține și de caracter și de frustrările generate de complexe.

 1. Unii sunt rai fiindca sunt nefericiti.
  Eu de exemplu am avut momente de rautate in viata mea. Acum vad clar ca erau generate de frustrare, de nesiguranta sau de saracie. Nu sunt o persoana fundamental rea, fac bine si rapandesc lumina de cate ori pot, insa privind in urma imi zic ca poate mediul in care am deschis ochii a facut ca in anumite momente sa nu actionez pozitiv sau poate ca eram pe alta treapta de evolutie.
  Apoi sunt persoane care s-au nascut rele si manipulatoare, chimic si neurologic sunt diferite; se numesc psihopati, perversi narcisici etc.

  1. Nu mai stiu unde am citit, nu pot cita exact, dar zicea cimva ca, daca esti bun dar,uneori,datorita rautatii celorlalti, raspunzi cu rautate, natura fundamental buna nu ti se schimba!

    1. ieri m-am certat cu nevasta dun cauza unei ipotetice vacanțe în turcia…
     lasă că hotelurile astea ultraolinclusiv pentru familii cu copchii îs, d p m d v, doar niște mari focare de viruși/bacterii da’ hotărîrea mea este că atît timp cît erdogan e acolo, banii mei nu vor plăti măcar o felie de pîine turcească; la fel cu eghipetu: nu-mi trebuie vacanță în autocar păzit de mitraliori; mai este soare și prin alte părți;
     într-un fel m-a făcut prost da’ io am și altă calitate, sunt hotărît…
     cît despre răutate…am văzut-o sub toate formele: invidie, prostie, frică, incultură, impostură profesională și chiar pe aia pură, genul “capra vecinului”; așa că nu mă mai miră nimic…
     PS mi-am luat un mic concediu de aici, că mie mirosul de sulf îmi provoacă o dorință subită de alergare…

     1. Ha, exact la fel și eu. Niciodată nu am luat benzină de la lukoil de exemplu. Dar prin Istanbul trebuie să trec, dar trec cu mare silă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *