Vrei, nu vrei, bea Grigore… neghină

Orice lan de grâu are și neghină, un procent oarecare. La recoltare orice sac de grâu are si el acel procent de neghină. Dacă iei un metru cub de grâu, se va observa că neghina e uniform distribuită în tot volumul acela de testare. La fel sunt si ghiolbanii în societate : uniform răspândiți, adică orice kilometru pătrat conține teoretic același număr de ghiolbani. Și pe stradă și în parlament de exemplu. La grâu, dacă vrei să iasă o pâine bună se separă grâul de neghină.
Ei bine, în societate n-ai cum să separi și să scapi de ghiolbani, trebuie să viețuim cu ei aici, lângă noi, ca Grigore, care vrea, nu vrea, bea agheasmă…sau neghină.
Să zicem că ei sunt într-un procent de 50 % de exemplu. La categoria ghiolbani punem tot ce otrăvește societatea: de la cei care aruncă gunoaiele și pet-urile în râuri, la marginea drumurilor si pădurilor, la cei cu manele răcnite la 12 noaptea sau ziua la grătare, la bormașiniștii harnici care cred că în casa lor au voie să facă tot ce vrea mușchiul lor, ( că creier n-au) la cei care parchează pe locurile speciale sau se bagă în față la semafor, sau intră pe plajă cu mașina, până la cei din parlament care susțin că au casete cu filme porno cu colegele sau au mitraliere acasă cu care să calce in picioare oamenii de la miting si care de 27 de n-au reușit să facă autostrăzi, școli mai bune, spitale și în general ceva mai bun.
Dar…, există aici un ”dar” : dacă la grâu de oriunde iei un pumn de de probă, vei avea același procent de neghină, în societatea noastră, dacă iei 100 de metri pătrați dintr-un loc, nu obții același procent de ghiolbani cu 100 metri pătrați din parlament, guvern, consilii județene si locale ȘI alte instituții ale Statului. Aici procentul se apropie vertiginos și înspăimântător de 100%. Și la o analiză neatentă, se vede că neghina asta e chiar mai mare decât neghina tradițională, parcă e umflată cu pompa, a ajuns la dimensiunile unor cartofi. Si atunci cum să mai rezistăm noi, grâul obișnuit, când avem la conducere neghina cât cartofii?
Deci neghina asta din locurile de decizie are proprietate de a se aduna mai multă decât în alte locuri. O fi de la radiații?

PS acesta este articolul cu nr 100 ! smile

15 gânduri despre „Vrei, nu vrei, bea Grigore… neghină

  1. Concentreaza-te pe cifra 100, vezi de cate ori e continuta in text, asta e cheia de bolta-aniversarea a 100 de postari!
   good

   La mai multe, la mai mare! yes blum
   Sa ne traiasca seful, sa ne mai scrie!
   Si sa apucam ziua cand ii vom cere sa ne faca un loc de trollat, ca nu mai incapem in asa inghesuiala la comentarii!
   Hai, noroc! cool

    1. Tocmai ma pregateam sa spun ca ne-a depasit neghina, macar pe-aici o mai filtram, sa mai respiram si noi!
     La multe alte sute de postari, de comentarii, andu draga!
     Pentru mine zona Q va fi o zona libera de neghina!

     1. mersi Irinoush, smile
      O să fim ca niște scafandri, o să purtăm costume anti-neghină, fiecare cu micro-climatul lui liber de ghiolbani

 1. un vechi membru PNL mi-a zis că în primul an când a sosit la București, mustață de teleorman purta sandale cu șosete flaușate și a căpătat rapid porecla ”flaușatu”
  sîc!

  1. Ai, domnu’ andu, pe-asta o repeta domnu’Rares de mult, zau!
   Si pan la urma ce conteaza- schimba irinuca 3 rochii pe seara? Schimba!
   Stie tabloidele? Stie! Si ca sa stie toata lumea, eu nu citesc tabloide, am ajuns de pe un site serios (?!) la stirea asta!
   Cum era cu chera Duduca? Si cu Dinu Paturica? Problema ar fi ca Andronache Tuzluc e statul roman in povestea asta! Si chere duduci de-astea sunt fara numar! Mi se pate ca ghiolban e deja un titlu de noblete!

   1. păi eu amu am aflat! smile
    ca badea Gheo care ascuțea coasa și Ion trece si-l întreabă :- ce faci bade gheo?
    – Ia ascut coasa să mă răzbun pe cine o tăiet capu la Mihai Viteazu! – Păi ast o fo acu 400 de ani bade! – e, nu-i bai, io acu am aflat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.