Un pod prea îndepărtat

* Un pod prea îndepărtat *
Plus că, în afara faptului că e prea departe și deci greu accesibil, chiar surprinzător de greu, mai e și în aer, podul acesta care e democrația din societatea noastră.
Așa arată eficiența statului nostru de drept, de stâng sau de giratoriu, prea departe, inaccesibilă si periculos de redusă la analfabetism funcțional. Dacă soarta statului nostru e decisă de niște făpturi care consideră că ”a furat maică, dar a și făcut”, atunci chiar ne merităm caznele și umilințele ce vor să vină dacă ”se alege partidul sarlatanilor si dihorilor”. Cu o pungă de mălai câștigată mokka, ne-am asigurat să fim conduși de cei mai proști dintre pământeni. Și mârlani și aroganți și neiubitori de Europă. Te uiți la fețe lor și nu ai cum să nu vezi câtă ură le stârnește faptul că există multe miliarde de euro la care ei nu au cum să ajungă. Exact ca in bancul cu musca: cum oftici o muscă? Pui un căcat într-un borcan și închizi capacul. Mahalagismele cu care îi interpelează pe guvernanți, care, trebuie să recunoaștem, nu-s chiar niste genii, deci mahalagismele opoziției, ne arată cât de grobieni sunt indivizii în substanța lor morală. Vor puterea și banii, îi doare-n cur de popor, se vede doar că de 30 de ani nu au făcut altceva decât să fure. Si mai vor. Pentru binele lor vor la butoane, nu al țării, care riscă sancțiuni drastice din partea UE. Anii trecuți când regimul dreaqnea mutila justiția, se zvonea chiar că nu a fost bine că ne-au acceptat in UE si că poate ar fi cazul să re-evalueze situația.
Să sperăm totuși că ăștia nu vor mai ajunge în fruntea bucatelor în vecii vecilor.

37 de gânduri despre „Un pod prea îndepărtat

  1. Catelul-guvernanta!
   Ma uit la ei in nestire…
   Si,in alta ordine de idei,cred ca tot lung o sa ne uitam si de acum incolo…
   Dar,daca se mai elimina ceva din garnitura psd tot e bine…

   1. Da Irinoush, ceva ceva tot o sa se cearna de la prosti sarlatani si delapidatori
    Ca materialele radioactive, au un timp anume de injumatatire
    Poate peste 4 ani nu o sa mai fie urma de ei

 1. Proverb de vremuri noi :
  Un liceu terminat în urmă cu 40 – 50 de ani este egal cu trei facultăți private, două mastere și un doctorat…

  1. N-ai idee cîți proști cu școală am întîlnit…
   Ingineri, unii cu master, care debitau senini niște perle de nu știai să plîngi ori să mori de rîs. Ți-aș înșira cîteva, să te distrezi, dar mi-e că lumea fiind mică, nu știi cine citește aici și unii s-ar putea recunoaște.
   Unele chestii nici nu țineau de vreo inginerie, ci de logică elementară.
   Te mai miri cum a ajuns țara, cînd unii care nu știu nici cîte prune au în straiță au ajuns pe funcții înalte…

   1. Da, pe unii prostani nici cartea nu-i de-prostește dash plus că nu s-a născut omul care sa poată demonstra unui prost că e prost!

    1. Albinutza poa sa stea acasa, ca tot o caina pandelica…mai degraba Tuta Absoluta…eu credeam ca e dancila da,cand colo, aflai ca e o specie de daunator care distruge culturile de tomate si nimic din ce e pe piata nu ii vine de hac!
     Andrei,e murdara politica dar, daca o lasam, se si ne murdareste si mai tare…
     Cat am asteptat rezultatele am calcat rufe si am ascultat Scrisorile…nici nu stii cat iti multumesc pentru tot ce postezi!

  1. Andrei, la noi cu firea nici nu mai este politică, este exact ce spunei tu mai sus cu proștii, adică un oraș de 2-3 milioane de locuitori să aibă în frunte idioată cu patalama e chiar ca o piesă de Eugen Ionesco

 2. Mama lui Marian Oprisan i-a zis dupa ce acesta a pierdut toata baroneala mareata:
  ” de esti tu acela, nu-ti sunt muma eu”
  Asa ca practic, el fiind mama lui insusi, el nu mai exista laugh
  deloc! good

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *