Un picior de plai rimează cu o gură de rai?

Un picior de plai rimează cu o gură de rai? ******

Câte locuri frumoase avem în țara******
Si cat de urat le păstram! Pe majoritatea nu chiar toate. Primul exemplu care imi vine in minte e ansamblul Brâncuși de la Tg Jiu, unde cum scapă unu nepăzit, cum își scrie numele lui si al iubitei pe coloana, poarta , scaune etc. Nu am văzut pe nici un monument din alte tari chestia asta. Sau la barajele noastre frumoase din munți, te miri pe ce suprafețe si-au gasit Gigeii si Marianele sa-si declare amorul. Pădurile din jurul orașelor sunt pline de gunoaie lăsate de “turiști” sau de gunoaie duse intenționat cu căruța sau chiar cu camionul. Marginile satelor, unde sunt păduri sau ape curgătoare, adesea sunt copleșite de mormanele de gunoaie depuse de gospodarii localităților respective. De multe ori aceste aglomerări de gunoaie din râuri cauzează si inundațiile catastrofale prin aglomerarea lor in dreptul podurilor, formând adevărate baraje si astfel apa intra in sate.
Salbele de lacuri din jurul capitalei sunt deja focare de infecții. Locuitorii din preajma au groapa lor de gunoi in lacurile alea. Mergi pe șoseaua de centura sudica si vezi toate bălțile alea, care ar fi putut fi adevărate perle de relaxare si încântare, cum colcăie de gunoaie si vegetație neîntreținuta atât pe maluri cât si în apa. Arunca oamenii mizerii dar nici autoritățile nu se omoară făcând ceva. Paza, îngrădiri, amenzi, curățenie , etc, ioc.
Am văzut un vapor de agrement pe Dunăre, venind de la Viena, care a acostat la Giurgiu. S-au dat străinii aia jos din vapor si se uitau in stânga si in dreapta si nu vedeau nimic demn de văzut. La Bulgari sau sârbi sunt imediat preluați de autocare si plimbați pe la monumente si la un restaurant. La noi fluiera câinii din Giurgiu …fluiera a paguba in biserica!
Acumularea gunoaielor peste tot se vede si din tren si de pe șosele sau drumuri. Când vii cu trenul dinspre Constanta de exemplu, cu 15 km înainte de a ajunge in gara de nord, vezi de-a lungul caii ferate peisajele deprimante oferite de mormanele de gunoaie aruncate de riverani. Sau in vagoanele unor trenuri. La fel este o mizerie crunta si doar nu directorii o fac. Trenurile de navetiști sunt distruse de navetiștii înșiși.
Lacul Văcărești din București este înconjurat de un brâu din pământ căptușit cu beton si de-a lungul anilor, pe circumferința aia dinspre blocurile de pe Oltenitei, s-au tot aruncat gunoaie care acum sunt acoperite de vegetație si nu se mai vad. Si încă mai vezi câte o căruța care descarca moloz și somiere vechi pe lângă drumul care coboară spre hățișul verde. Acolo, în hățiș, e curat, apa curata, specii de pasări si animale acvatice si-au făcut cuiburi și vizuine in pace si liniște. Doar acolo, în mijlocul arealului nu vezi scrijelit pe pomi sau pereți inscripții de iubire mai mult sau mai putin carnala. Dar pe pereții tunelurilor de pe trasfagarasan vezi aproape toate numele românești în circulație. Și perla acestui drum montan de o rara frumusețe, este o cabina de wc chiar la intrarea in tunelul spre Bâlea Lac. Nu o întreține nimeni si de jur împrejurul ei vezi urmele lăcomiei alimentare omenești.
Nu întreb care ar fi explicația.
Va întreb doar care e cel mai de plâns loc frumos pe care l-ați văzut în ultimul an?

41 de gânduri despre „Un picior de plai rimează cu o gură de rai?

 1. Trei observațiuni
  1. Pe-un picior de plai
  Rimează pe căldură asta cu
  Pe-o gura de bere.
  Mare, de 2 litri.
  B. Pe malula lac pasarelele de ce sa nu își faca și ele cuib într-o saltea relaxa? Nu e mai comod decât intre niste ramurele ?
  III nu mai știu care era a treia observațiune, am uitat umpic

  1. Eu dadui dislike, mi se balbaie destele…iar ma-nfrisonati..dor fizic toate astea..ce sa zic de constanta, e toata un potential turistic si economic si a facut-o mascariciul de rusine…

   1. Irinoush,
    cum te-nfrisonăm noi/eu?
    imi induci o stare de culpabilitate!
    măscăriciul croitor actualmente?

    1. Voi n-aveti vina, doamne-feri! Dar cand aud de plecat din tara, de povesti de genul asta de aoci, se sparie gandul!

 2. bre, am mai spus-o, acu’ fo 5 ani fusăi la auschwitz…toate neamurile își comemorează victimile acolo, toate, pînă și țiganii; toate, mai puțin al nostru…
  două năcazuri am și eu, la ceatiune:
  hotel Concordia, în buricul bucureștilor, dar, cel mai jenant mi s-a părut banner-ul de pe fațada gării din Curtea de Argeș, montat cu ocazia înmormîntării Majestății Sale, Regele Mihai I…
  jenant! așa e și acum; joi vă pun și poză…
  ah, uitam de Băile Herculane, împărăteasa Sisi, posibilitate de marketing, turism, cașcaval…
  n-ai cu cine, dom’ne! niște țărani!

  1. și eu tot țăran, auzi, victimile…?!
   da-s treaz de 19 ore și 830km…
   mă duc să mă culc!
   fără bere, pedeapsă…

   1. costicamusulmanu
    La fix comentu’
    asta e durerea cea mare, ce zisei eu, ca zisei tu, completat cu poza lui omanianu
    ca dg daca n-are pet la 2 vede pasari in saltea

    spre dijei
    Bei dijei la saltea se tin banii moshule de 38 de primaveri neintinate laugh

 3. Secondez impresia despre gara din Curtea de Arges, jalnic…

  Nici nu trebuie sa merg prea departe, in mirificul oras de pe Mures atmosfera e dezolanta..mai ales bratul mort sad acum se repara podul peste Mures, cred ca va ramane un dezastru.

  Sa nu mai spun despre ce vad pe geam..stau vis-a-vis de spital, care e langa padure..fain frumos. In fata blocului container din ala vechi de gunoi..plin ochi, de miros nu mai zic (mai ales vara, dimineata dupa garda, ploaie)..au inceput sa-l ia de 3 ori pe saptamana dupa nenumarate telefoane la primarie..

 4. spre ametist,

  bine punctat smile

  si-mi aduc aminte un banc : Ce este o padure virgina? O padure virgina este o padure in care mana omului n-a pus niciodata piciorul

  he he smile

 5. Chiar daca sta-n austria tot sindromul romanasului il bantuie- sa fie frigiderul plin.. si-o lada, s-un congelator..

  Va foarte multumesc, invit pe toata lumea..

  1. Invitație la băut apă? Mulțumesc, nu. Beau destulă apă, doi litri pe puțin, zilnic. O invitație la bere m-ar coafa la fix. yess

   1. Atunci hai la bere luminițo, smile
    că nu ne împiedică pe noi căldura asta, nu?
    peroni nastro azzurro rece si spumoasă avem în meniu
    asta te coafează?
    eu deja mi-am pus bigudiuri

     1. nu e mă de pe vremea aia crazy sad
      vinul e bun vechi , berea nu, si e proaspătă, alaltăieri a venit din peninsulă cu avionul.
      dar dacă mă tratezi cu refuz, nu mai beau nici eu,
      o beau w.e următor

 6. Ca mi-am adus aminte.. pe langa paragina din centrul vechi al c-tei, in parcul de la gara, unul dintre cele mai vechi a aparut de ceva ani o bisericuta urata si care nu se mai termina, e tot ziduri neterminate, in parcul de la casa de cultura la fel, alt”lacas de cult”, in parcul arheologic, chipurile amenajat recent (nu am intrat, mea culpa) se vede un loc de joaca cu niste plasticuri colorate, si in general cam toate spatiile verzi ciuntite pt a mai face loc inca unei cafenele, inca unei chiciosenii, inca unui lacas de cult inchinat capitalismului salbatic si neimblinzit…

  1. căpitanul mazarin e acum cam jilav si croieste veștminte pentru paturi momental, dar când s-o usca, vine el înapoi să mai croiască niste procesiuni faraonice cu piramide la scara 1/1, ce lăcaș de cult si parcuri verzi pe pereți visezi dumneavoastră wacko

 7. Ca filozof de doi bani sunt mult mai incintat de „gura de rai” realizata de mine, prin munca, creatia mea, decit cea oferita de de-a gata de bunul Dumnezeu, sau de stramosii nostri dacii si romanii.

  Nu, nu pledez sa ne izolam, sa nu ma intereseze ce e linga gardul meu, dar pe undeva creste numarul moralistilor in detrimentul celor care-si miraculeaza mica lor gura de rai.

  1. spre Neamțu țiganu
   Mai bine cu moraliști si să vedem că se mai curăța mentalitățile.
   Aveam noi unu in armată care spunea că ”igiena trebuie să fie curată” când vorbea despre baie

  2. Pe blog filozofam, in viata miraculam, cum asa de frumos ai zis domnule neamt(eu nu am mai intalnit verbul asta) …pentru mine sunt mici miracole toti cei ce filozofeaza pe aici..
   Da matale ai asa un filon prusac care pe mine ma sperie un pic!

   1. Irinoush,
    neamtu tiganu nu de loc de speriat!
    adu-ti aminte doar ce a declarat domnul neamtu tiganu singur si nesilit de nimeni: ” pe mine ma musca toti cainii, chiar se cei de plus” laugh
    cum sa fii speriat de autorul unei asfel de marturisiri? smile

    1. Pe mine m-a muscat o data un pekinez priponit de o masa de bucatarie! Adevaru-i ca astia imi sunt si antipatici! In rest cam dau din coada toti cateii la mine!
     Stirile cu curtea mariilor lor ma fac ca nu la vad, ca iar ma-nfrisonez!
     Dar „pe-un picior de plai, pe-o gura de rai” tot frumos imi suna, orice-ar fi!

     1. tuturor ne suna frumos,
      dar tuturor ii frica sa nu gaseasca un morman de gunoaie in Poiana Florilor de pe malul raului la poalele muntilor

 8. Cur
  tea anti Constitutionala, ‘sesizata’ de un rumân cinstit, zis ciordache, a decis astazi ca infractorii trebuiesc judecati doar decat de completuri specializate, cam cum ar fi dupa mintea mea de injiner ca violatorii trebuiesc judecati doar de violatori, criminalii de criminali, iar valcov-spagarul-din-cimitir e nevinovat 8 ani cu executare. Eu nu mai am energie sa ma enervez, si imi pare rau daca va ruinez seara.

   

  1. Dar să-i judece de azi înainte numai completuri din astea, specializate în arta borfașilor, judecatori cu master la Yalle, cred că nu are nimeni nimic împotriva, însă cei deja prinși de justiție nu au voie să scape. Dragnea nu degeaba s-a strofocat să îi trimită pe Deliorga și pe boul ala botoxat de la Secția Specială-creata tot de el-la curtea constituțională. Tot eșafodajul acestui simulacru de curte a fost fabricat de Dragnea, bucățică cu bucățică.

     1. spre omani
      inainte de europarlamantare am vazut un talk show cu niste oameni din usr si ziceau ca daca si cand vor fi ei la guvernare vor initia aducerea legilor justitiei la nivelul 2017.
      deci usr
      nu pnl
      nu pmp

  2. ce să mai ruinezi omanianule, că e deja pe copcă.
   wacko

   Plus ca nici whatsappu n-a mers, si eu crezând ca am pățit eu ceva la factura telefonului sun la deranjamente si la a treia tastă apăsată zice o tanti roboată ” daca ati sunat pentru whats app să stiți că e în avarie si se lucrează” crazy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *