Un măr putred în Danemarca

*** Un măr putred în Danemarca ***
Am luat acum câteva zile niște mere preambalate într-o tăviță din carton, cu o folie de plastic deasupra si azi am descoperit unul dintre ele cam putregăit așa cum se vede în poza de titlu. Ei, vreau să spun că tare m-am bucurat când am văzut pata aia pe măr, pentru că pentru mine asta înseamnă că nu e plin cu chimicale, celelalte fructe fiind neatacate. Tot așa mă bucur când pâinea prinde mucegai după 2-3 zile. Nu o mai mănânc, dar țin minte numele și mai cumpăr tot din aia. Obișnuiesc numai din făină integrală sau cu semințe. Am avut ocazia să constat că unele alimente nu pățesc absolut nimic după trecerea timpului. Am avut odată o sticlă de lapte bătut care a stat in frigider 1 lună si jumătate si era la fel ca la început la aspect și miros. Altădată am uitat trei mere acasă la Bucuresti si după un an cand am venit acasă erau bine mersi doar un pic creponate de la deshidratare, dar la gust foarte bune. La fel si laptele ăla bătut după ce a stat o lună jumate in frigider, era bun. Am gustat doar un pic si era foarte bun, dar tot am aruncat-o. Cum adică niște lapte să să stea nealterat 6 săptămâni? Nu înseamnă că e plin de conservanți? Care conservanți trebuie că fac foarte bine la sănătatea omului. Așa că l-am aruncat cu succes, dar am continuat să-mi cumpăr marca, Laban fresh. Foarte gustos si sănătos, văr bun cu Sana sau chefir-ul nostru.
Voi cum va descurcați cu legumele si fructele din ziua de azi? Bunica mea zicea ca daca cireșile mai au uneori viermi e semn de sănătate.

45 de gânduri despre „Un măr putred în Danemarca

      1. In toamna trecuta am plantat 8 pomi fructiferi la mama in curte pentru ca cei pe care ii are sunt foarte batrani si au inceput sa moara. Ma uit la ei cu sperantasmile . „Noroc” cu pandemia..nu stiu de ce nu am facut asta pana acum. Ba stiu, eram vesnic ocupatisad

    1. Eu nu cautam,sugeram…v-am pomenit si aici de el,nu chiar demult..nu stiu voi,dar eu ma topesc,nu ma satur sa ma uit..

    1. A fost ieri în Piața Victoriei și răcnea pe acolo.
      Osânzeana scrofuleana
      Au fost clipuri la toate știrile
      Se pune că ți-am livrat-o, așa că unde e recompensa, please?

      1. Eu nu m-am uitat deloc la stiri zilele astea…
        Ma refeream la romanul lui Cezar Petrescu…acolo apare la un mom dat sintagma Ileana Osanzeana..
        Ne bate realitatea la fund de nu ne vedem..
        Sora mea e bine ceea ce va doresc si dumneavoastra!

        1. hai sa fie sanatoasa sorella! si a mea a fost externata- cam lesinata dar alivesmile Doamne ajuta, se pun ele pe picioare!

      1. Dacă sunt puțin pătate fructele nu-i bai. Alea sunt cele mai bune. Dau la o parte partea stricată, restul e excelent. Din păcate mai rar am acces la astea naturale..

  1. O nouă sintagmă intrată în limbajul curent de lemn:
    ”este o mare presiune pe pestele din Delta Dunării”
    peste tot pe unde te uiți dai de o mare presiune,
    în spitale, în școli, pe febe, în administrația publică, la salvare , la pompieri…
    peste tot e o mare presiune.
    poate va crăpa ceva la un moment dat

    1. Păi dacă comparăm lumea și viața de acum cu cele de acum cîțiva ani, dar de mai demult, cred că au cam crăpat deja destule… și parcă crăpătura se tot lărgește…
      Și, vorba Evei, toate astea lasă urme și în psihicul nostru, care, încet, începe să crape și el…
      Mais où sont les neiges d’antan ?

      1. Uite niște mere naturale, sănătoase (bio), care toamna, după cules, se pun în podul șurii, în fîn, să reziste iarna. O parte îngheață, putrezesc, se sortează iar, și uite așa ai mere pînă spre primăvară. Inefabil să te urci în pod, să scormonești în fîn și să iei vreo 2 mere, poate zbîrcite nițel, dar curate, fără chimicale, și care încă miros a mere…

  2. Kurt Cobain, un exemplu, din multe, despre ce se întîmplă dacă nu astupi crăpătura aia la timp.
    Puterea de a trece peste situații grele o găsim în noi înșine, dacă ne mobilizăm.
    Pînă într-o zi, că, vorba aia, nimeni nu a ieșit viu din viața asta…
    Situația de acum e joacă de copii dacă comparăm de ex. cu epidemia de ciumă – contagiozitate, mortalitate. Sau cu dezastrul unui război mondial.
    Mereu zic: Doamne ferește de un război, rahaturile politice și economice sînt nimic în comparație cu tragedia unui război.
    Iar la ce arme sînt acum ne prăjim toți rapid, scapă doar cîțiva privilegiați în adăposturi anti-atomice. Nu pentru multă vreme nici ăia.
    Ni se pare greu că am avut noroc pînă acum de o viață relativ lejeră, confortabilă, fără provocări majore, în comparație cu multe generații anterioare.

    Și ca să închei totuși în notă optimistă, apropo de superglue și joacă de copii, o glumă relativ veche, dar celebră:
    Textul spune cam așa: Superglue-ul nu e vreo jucărie smile

    https://www.facebook.com/nrwstelltsichquer/photos/a.110723953791035/181955086667921

      1. Da, dar măcar ăla e hazard cosmic, ceasul rău, pisica neagră.
        Nu ține de noi, în timp ce ăstealalte – războaie, distrugerea habitatului natural, ni le facem cu mîna noastră…
        Pandemia ne-a cam luat pe nepregătite, ne-a arătat cît de vulnerabili sîntem.
        În loc ca umanitatea să-și canalizeze energiile, resursele pt a face față unor astfel de situații – pandemii, dezastre naturale de tot felul, să investească pt protejarea mediului, a sănătății generale, șamd, se preocupă de chestii sterile – orgolii politice, economice, înarmări. Parcă ne prostim pe zi ce trece.
        Astea o să ne coste într-o zi…
        Poate învățăm ceva de aici pînă nu e prea tîrziu. Chiar și asteroidului ăluia i se poate veni de hac, în anumite limite, dacă investești în știință în loc de înarmare – vezi Independence Day.
        Și mai văd un pericol: Inteligența Artificială. Creînd-o, dezvoltînd-o, posibil să ne fi tăiat craca de sub picioare. Scenariul din Terminator poate deveni într=o zi realitate, A.I. să ne evalueze ca fiind prea proști, prea vulnerabili și profitînd exact de aceste vulnerabilități să ne extermine…

        1. eu cred că deja suntem duși pe copcă exact din motivele pe care le spui: orgoliile tâmpite ale oamenilor politici

          1. În UE e tot rău sau chiar mai rău. citez de pe febe :

            ”In Olanda totul e închis. Din Decembrie. Ieri au anunțat ca totul se prelungește pana pe 20 Aprilie. Când spun tot = malluri, magazine NON alimentare, restaurante, terase, TOT! După ora 21:00 nici pe strada nu ai voie. Acasa nu ai voie sa Primești mai mult de 1 (una!!) persoana. Vaccinarea e in pom, se pare ca doar după Iulie ne putem programa. Este groaznic, depresiv, inuman, antisocial, si ce mai vrei tu. Mi pe pare aberant sa ții mici întreprinzători locali închiși dar Amazonul sa bubuie la comenzi online. Măcar școlile sunt deschise. Rata de infectare e peste 8! Unde se infectează toți? Acasa! Hahahaha. De ce? Cine te verifica dacă ai doar 1 musafir. Duminica viitoare e Paștele … hai sa vedem. De Crăciun a fost la fel. Nu știu… eu trebuie sa ma protejez din cauza situației personale in care sunt, dar sincer… mi se pare prea de tot. In România in schimb este circ ca de obicei. Prea mult circ! Aia e cât o mai dura.”

          2. Citeam cu ceva timp in urma, un articol despre top 10 motive pt care ar putea disparea omenirea. Cele mai..probabile, sa zic asa. Topul cica a fost facut de creiere luminate din mai multe domenii. Pe scurt, pe locul 1, cel mai periculoasa pt omenire este omul himself: previzibil, si noi daca faceam acest top ne iesea la fel)
            Ce ghetari, asteroizi, extraterestrii, mutatii genetice, magnetism, etc! Astia sunt mici copii!

  3. noua rezistență anti-coronavirus pandemia: noi nu vrem oxigen pentru că ne-a bătut deșteptăciunea în cap laugh

        1. Mie mi se pare fooooarte trist.
          Poate sunt io prea sensibiloasa dar nu prea imi vine sa rad de oameni cu probleme psihice serioase.
          Am o mare probleme si cand sunt adusi in emisiuni tv..mi se pare imoral :((

  4. Clipul e vechi și celebru.
    Dacă nu e o farsă, deliberată (și cam pare făcătură, e prea de tot, iar la urmă tipa parcă se scapă a rîde), atunci biata femeie a cam luat-o pe arătură.
    Probabil schizofrenică, limbajul ei clar nu e de rînd, se vrea foarte prețios, însă folosește termeni care nu există sau prețiozități fără vreo corelație, rezultînd un delir năucitor.
    Chiar dacă e reală rătăcirea psihică, tipa nu e complet ruptă de realitate, are cumva aerul unui copil care face conștient o poznă: hai că v-am spart.
    Un ochi rîde, unul plînge…

    1. Eu am crezut de la început că e o regie, o farsă umoristică
      Nu că ar fi bolnavă.
      Și apoi ce bolnav vorbește atât de alambicat?
      eu zic să re-evaluăm smile

      1. Eu am avut o colega de facultate care a luat- o razna. Locuiam si in aceeasi camera de camin cu inca alte 2 colege. O fata frumosa si nepermis de desteapta. Nu cred ca si- a mai revenit, cel putin la 10 ani de cand a clacat, nu isi revenise. Vorbea in dodii si scria o carte despre analuza matematica aplicata in filosofie. A fost socant sa o vad cum se pierde si cum medicatia a transformat- o intr- o leguma in doar cateva zile Am vizirat- o la Spitalul 9 pana cand nu am mai rezistat sa vad ororile de acolo. Aveam 19 ani si m- a marcat povestea asta. In fine, au trecut peste 30 de ani de atunci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *