Un gand pentru mama

E cerul plin de Lună și de primăvară de acest 8 Martie 2024***

Pot să spun ceva despre mama mea. De câte ori vorbesc la telefon cu ea, eu mai spun o glumă, ea mai zice cum se vede valea râului de pe geam de la ea, ce mai fac copacii, spune că se simte așa cum trebuie să se simtă un om la ani ei. Nu mi-ar spune doamne ferește că are ceva sau că o doare ceva. Vorbește în schimb cu fie-mea si se sfătuiesc una pe alta, care cum poate. După aia fiica mea îmi spune mie la telefon, uite ce-a zis buni, dar a zis că sa nu știi tu, ca sa nu te neliniștești acolo la munca ta de departe.
A murit un an mai tarziu, pe 14 februarie 2021, in spital, in plina pandemie, dar de altceva nu covid, si mi-a spus cu o zi inainte: ” sa nu vii mama in tara, ca e interzis cu pandemia asta sa vii la spital”.

9 gânduri despre „Un gand pentru mama

  1. La fel imi spune si mama-lasa-ne pe noi, ca suntem batrani, vezi de tine…
    Are 83 de ani, are grija de ea, de tata, prapadit rau, dependent de ea, de casa…
    Vorbesc cu ea fara sa ma cenzurez in vreun fel, intrlege tot, simte tot, reactioneaza adecvat, discret, cu bun simt.
    E nascuta in 40, a crescut frati vitregi si marele ei regret a ramas faptul ca nu a mers la scoala. O grija, un gand pe care i-l vad in ultimul timp-sa nu ne certam noi, fratii cand-nu spune, dar inteleg-ei nu vor mai fi. Nu ne vom certa, ne intelegem fara vorbe multe, ne respectam intr-un fel aparte, doar al nostru, discretn asa cum ne-a invatat mama..

  2. Si mama avea 83…
    Si tot avea grija de noi. Eu I-am Angajat o femeie sa stea cu ea Dar cand ma ducem pe la ea tot imi facea parjoale si tocana de ardei copti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *