Un ceainic uriaș cu puncte critice

Un ceainic uriaș cu puncte critice ***
Să menții viteza sub 130 km pe oră noaptea, nu e chiar așa de ușor pe o autostradă cu 6 benzi pe sens și iluminată de la cap la coadă așa cum e autostrada dintre Dubai si Abu Dhabi. Sunt camere radar din 5 in 5 kilometri care te fotografiază automat si oricum te enervezi , când vezi flashul în urma ta, că nu te-ai prins unde e următoarea cameră. Amenda apare pe websiteul departamentului de trafic si trebuie să te uiți periodic, dacă te știi cu musca pe căciulă, apoi trebuie s-o plătești când vrei până pleci din țară sau până dai mașina înapoi de la rent-a-car sau acolo de unde ai luat-o. Unora nu le pasă pur și simplu. Aveam colegi localnici care acumulau lunar amenzi de la câteva sute la 2-3 mii de dolari și nu le păsa pt că ori aveau prieteni printre șefii din poliție ori aveau super-surse de bani . Oricum nu te bate nimeni la cap să plătești amenda.
Fusesem la aeroportul din Dubai s-o recuperez pe YY care venea de acasă din China cu niște acte cerute de Consulatul nostru pentru căsătorie si eram destul de obosit pt că venisem de la Abu Dhabi mai devreme, iar și mai devreme venisem de pe platforma marină cu elicopterul de prânz. Așa că am luat 2 flashuri, asta e, ne-am zis noi, merităm, nu ne supărăm dintr-atâta. Pe vremea aceea lucram off-shore în regimul back to back, adică 3 săptămâni-on si 2 săptămâni- off si trebuia să ne căsătorim la Consulatul Român în penultima zi a mea de stat pe uscat, asta din cauză că nu se oficiau căsătorii decât vinerea, iar analizele medicale expirau după niște zile, expira si viza ei de mers in Romania, dacă ar fi trebuit să reluăm programarea la Consulat, era o situație de îndeplinit simultan 5 sau 6 condiții, adică puncte critice, pentru că dacă nu rezolvam chiar si unul , toată treaba se amâna. Si cumpărasem si biletele de mers în Romania la următoarea mea tură liberă. Dacă nu ar fi ieșit treaba ca lumea, pierdeam si bilete si viză si timp si scrisoarea de la MAE pt aprobarea ei de a intra in Romania…Eu de asemenea nu putem lua liber oricând aș fi avut nevoie, pentru că munca pe platformele marine e supusă unui program foarte strict, legat de cazarea valabilă pe barjă, programarea pentru zborul cu elicopterul, si sosirea omului care te înlocuiește și care de obicei vine si el din altă țară, deci nu poți să schimbi programarea odată stabilită. A doua zi trebuia să mergem la clinica unde să facem analizele pt căsătorie, dar eu trebuia să trec pe la birou pentru niște raportări iar ea trebuia să despacheteze si să se pregătească pt mers la clinică, așa că am stabilit să ne întâlnim la Ceainic, lângă sediul central al Etisalat ( compania de telefoane din UAE) care e pe lângă faleză, undeva lângă celălalt monument istoric , Tunul. Eu veneam s-o iau cu mașina si ne duceam la Clinică. Dar ea s-a așezat pe partea cealaltă a drumului si e o așteptam într-un loc unde nu era voie de oprit asa că ne-am coordonat prin telefon si până la urmă a venit ea la mine la mașina pentru că dacă era să ma duc eu la ea aveam nevoie de vreo jumate de oră să ocolesc toate intersecțiile din parcurs. Am ajuns la Clinică exact la timpul programat, că daca pierdeam ne băga peste câteva zile , rezultatele si ele amânate, si toată construcția s-ar fi prăbușit pentru vreo încă jumătate de an. De exemplu numai scrisoarea de la MAE românesc are timpul de răspuns 90 de zile. Am rezolvat-o totuși la timp, si de atunci am denumit Ceainicul ăla uriaș, Ceainicul nostru norocos cu puncte critice.

14 gânduri despre „Un ceainic uriaș cu puncte critice

  1. Povestea e frumoasa, de ce asa putine comentarii?
   Atit stress pt insuratoare!?

   Poate trebuie si tu sa dai un premiu, un telefon ceva…

 1. Povestea e frumoasa,dar ce sa comentez eu care mi-am gasit jumatatea cea practica, inteligenta,puternica la vreo 200 m de casa?!
  Aaa, am uitat sa duc prenuptialele la primarie.. da eream oleaca de vedete locale amandoi si ni le-a primit marcela saraca si mai tarziu..

  Aaa  si mai aveam o mancarime de-mi dadeam sangele scarpinandu-ma dar fara nici o leziune vizibila..

  A disparut de la sine dupa nunta da nu m-am lamurit nici pana-n ziua de azi dac-o fi fost alergie la Irinoushel au ba..

 2. dap, fruoasa povestea, cred ca mergea si la subiectul anterior, de data asta cum a fost cand s-au aliniat planetele langa acelasi ceainic.

  Io va marturisesc ca am fost la un curs de ..ceva cu Tehory of Mind. Well, sunt inca foarte patrunsa de parca tocmai am descoperit focul. Probabil ca se va mai ostoi entuziasmul xdar pentru moment sunt in nescai introspectii LOL

   

 3. pai il tin unii de la Exec-edu ( si PCM si Analiza Tranzactionala si ceva cu neurostiinte- Dragos Bucurenci Paul Olteanu, Valerie Ciolos – te uiti pe net si vezi ce si cum)
  Eu am fost la PCM cu Paul Olteanu- si mi-a placut – urmatorul PCM e prin martie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *