”Toati băiețili sunt tâmpitili”

”Toati băiețili sunt tâmpitili” *** Înainte de multinaționala cu americanii din Atlanta, am lucrat la o altă multinațională, cu niște spanioli, pe post de Technical Supervisor. Pe lângă unii oameni buni în diferite profesii, se aciuaseră nu știu cum, și tot felul de cărători de hârtii, dar cu funcții cam bizare după părerea mea, se pare că partea română i-a adus, eu avusesem interviu direct cu managerul spaniol.
Compania asta era mai la periferia Bucureștiului și era în construcție când am ajuns eu acolo. Pentru încălzirea halelor și birourilor s-au instalat niște cazane de apă fierbinte cu arzătoare pe motorină.
Într-o zi mă sună un tip de la Depozitul firmei, biroul recepție materiale si echipamente, care mă invită să văd o ștangă de măsură motorină, ștangă de vreo 4 metri lungime, din inox, și care era parte componentă a rezervorului de motorină pe care tocmai le recepționase în depozit. Problema era că vreo 3 – 4 colegi de pe la alte birouri care aveau funcțiile alea bizare, se inflamaseră ca niște curcani furioși și nu voiau să semneze hârtiile de recepție pe motiv că ștanga era proastă cu tot cu certificatul ei de metrologie. Adică ștanga asta trebuia introdusă pe sus în rezervorul cilindric, îngropat orizontal, si se scotea observându-se urma motorinei pe gradații, ca să afli cât combustibil era în rezervor, atunci când era nevoie, de exemplu când venea cisterna care ne vindea motorina. Și toți ăștia i-au zis magazionerului că ștanga nu e bună si s-o respingă. Gestionarul s-a gândit să mă anunțe pe mine ca să fac o constatare si să dau eu email furnizorului. M-am dus la depozit și am inspectat ștanga, m-am uitat si pe certificatul metrologic, doar eu împreună cu magazionerul, si dintr-o privire am dat verdictul, e bună ștanga, ” Nu dăm nici un email nimănui” și am plecat la treburile mele.
După amiază ghici cine vine la mine în birou? Spaniolul însuși, General Manager, care se așează calm pe scaunul din fața mea si mă întreabă politicos : tu ai zis că e bună ștanga de motorină? Nu respingem ? ”Toati băiețili zice că rea ștanga”. Eu i-am făcut desenul de mai sus, și i-am explicat că la centrul cilindrului un strat de un milimetru conține un strat de 100 de litri de motorină, iar la partea inferioară sau superioară din cauza faptului că lățimea e mai mică decât la diametru, trebuie mai mulți milimetri pentru a indica 100 de litri. De aceea diviziunile de pe ștangă sunt inegale, mai dese la mijloc si mai rare spre margini, nu că e greșit făcută, așa trebuie să fie. Spaniolul se uită la mine, începe să râdă, dă mâna cu mine si spune : ”Toati băiețili sunt tâmpitili” și pleacă.
Acum firma aia nu mai este, iar ”băiețili tâmpitili” sunt toți bine mersi cu funcții înalte prin diferite ministere.

19 gânduri despre „”Toati băiețili sunt tâmpitili”

 1. Da cand absolvent de facultate, 30 plus,intreaba ce inseamna 0.12€ ? Zic: doispe eurocenti
  Zice:adica cum?
  Zic: adica vreo opt puncte( erau un bonus online, ofcors) la un euro
  Voi ce ziceti?

  1. înseamnă că inginerul meu cu “vreau un rulment cam așa (cerc cu degetul mare și arătător)”, pentru faptul că a indicat, totuși, o dimensiune…??!!
   cît despre ștangă…
   io, ca și commercial executive la…undeva…aveam în subordine și o stație de combustibili mai mult pentru taxiurile societății; iar magazionerii de la pompă (unu’ era fost apv-ist de itendență, vă închipuiți ce alifii avea ăsta pe el) încercau “să mă facă” ținînd ștanga înclinată…nu mult, 10-15 grade…
   așa că mi-am modificat un suport de brad, să centrez ștanga…
   și a lor nu era de inox ci din alamă; pătrată în secțiune;

   1. Costicămusulmanu,
    Deci oamenii tăi care țineau ștanga puțin înclinată erau știutori de carte, știau a citi pe ea … no laugh

 2. Eva,
  păi chiar așa, oricare dintre ei ar fi spus că 12 poate fi mai mare decât 16 în altă bază numerică, sau că cormoranii fac baie în piscină,
  Ei sunt printre noi sorry

  1. Baai… baza asta numerica o fi in statul paralel, d-aia nu ne lamurim noi ce vorovesc ipochimenii astia!..
   Si noi cre ca traim in statul alternativ…ioi, am ametit deja… si gutuiata s-o gatat ..si tuica s-o mantuit…

   1. dacă s-au terminat gutuiata si țuica, treci la vișinată sau trandafirată acute boast
    cât despre statul paralel este fix ca în vorba aia : ”cine zice ăla este”

    1. Las ca trecem la detox, cu papadie, poti sa-ti iei si-n emirate sau pe unde mai bantui tu..
     Pregatim ficatii pentru miel, dar la tine, conform traditiei, cre ca urmeaza retete de carnati…

  1. Lasa-i p-aia de la multinationala sa le zâca șăfu cum vrea… Ce ne facem cu toti si toate tâmpiţili di pi-acas…

   1. Irioush
    mai ții minte filmele alea cu tâlhari care atacă poștalioanele?
    jefuiau pe toată lumea si ăia din caleașcă nu aveau nici o șansă.
    acum în caleașcă suntem noi și tâlharii nu au arme ci legi
    cum să te opui?

 3. Asta-i din categoria cu domnu’ coleg controlor care intreaba daca internistul interpreteaza ECG-ul dash si nu e singurul..de uleiul de rechin in astm si tampitii de la fise v-am mai povestit..opriti planeta, vreau sa cobor..

   1. Of, as opri totul numai sa nu mai aud tineri pregatiti si seriosi ca vor sa plece! De fapt pe nimeni n-as mai vrea sa aud ca vrea sa plece! Imi face rau fizic cand aud idei de plecare, cand vad ca raman in urma mai mult varstnici, bolnavi si neputinciosii pe care-i blameaza toata lumea ca stau dupa ajutoare sociale! Sunt boala societatii, nu e vina lor ca societatea a esuat in a le oferi o minima instructie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *