Surorile Sisters

*** Surorile Sisters ***
Faptul că opoziția hăhăie și arată cu degetul murdar de ură și invidie întâmplarea cu Planul Național de Redresare si Reziliență, nu-i deloc surprinzător, ăsta-i jobul lor, pe care așa înțeleg ei să-l presteze : împroașcă lături mustind a prostie și a ură. Cum răcneau acum câteva luni cu toții în cor că nu există covid si că se îmbotnițează nația română? Acum nu mai zic chiar așa. Deci asta-i opoziția, dar să vezi gurnaliști care o țin langa că guvernul s-a făcut de râs la Bruxelles cu un PNRR nerelevant și respins, depășește puterea de acceptare de către publicul realist si ancorat pe logică a boacănelor din presă. Așa cum acum câțiva ani la o televiziune de divertisment au re-inventat tembelistic numele unei formații muzicale care se chema Sisters, si le-au zis ”surorile sisters” în neagra lor dobitocenie, așa și acum, au forjat prostește respingerea PNRR de către Bruxelles, când de fapt a fost o conlucrare firească între Comisie si guvern. O analiză lucrativă menită a pune la punct acest Plan destinat a susține viitoarele investiții dintr-o anumită țară, cu aport al UE. Să zicem că unii jurnaliști sunt de partea opoziției, dar ceilalți? Pe mulți dintre ei îi vezi că nu au înțeles nimic, o țin într-o zeflemea continuă prin care vor să arate că ei sunt deștepți si superiori. Se mai spune că presa este câinele de pază al democrației. Așa că ei au început de-a dreptul să latre. Îi vezi și-i detectezi pe la conferințele de presă după felul cum pun întrebările de neterminați si frați buni cu ăia care nu au luat ”bac-ul” sau cum se reped la invitații talk-show-urilor, invitați fie ei prin telefon, prin video-call sau în studio. Presa este a patra putere în Stat? Păi la câtă prostie a năvălit si acaparat structurile, politice, ale administrației guvernamentale, da, presa e pe locul patru ca exemplu pentru cuvântul ”năuc” sau prost.
PS Cum poate să ne prezinte o televiziune oarecare, o tânără de 20 de ani expertă în relații politice internaționale?
Fac si ăștia la fel că ăia de la apele române.

28 de gânduri despre „Surorile Sisters

 1. Brothers and Sisters. Ținându-se de mână, în prostia lor. Mie mi-a atras atenția unu, de la beunu, Mânăstire. Nume predestinat. Are mulți frați și surori. Deși nu butonez pe A3 și RTV îi simt cum își reglează emisia pe aceeași frecvență. Cred că de la rapel mi se trage. Cipul de la Pfizer e de departe cel mai smart.

  1. spre luminița
   s-au infiltrat peste tot hăhăitorii majoritari din toate mediile /păturile sociale
   Toate nivelele de la orice fel de instituție de stat sau nu, sunt invadate de semi-…

 2. Imi aduc aminte ce mirata eram dupa revolutie, printre altele, de traducerile, nu proaste,incorecte,vizibil chiar si pentru mine,care eram f tanara si nu aveam o educatie sau o cultura formate..cat m-au intimidat ascensiunile unor indivizi pe care ii stiam sau mai degraba ii intuiam a fi fara valoare..
  Am ramas cu mirarile, care s-au transformat in stupefactie..
  Si mi-e din ce in ce mai greu sa ma adaptez la mediu, in orice directie m-as uita,sau in orice fateta a vietii mele,in ultimul timp chiar si in familie,care imi era chiar ultimul refugiu psihologic.

 3. Pe undeva e firesc ca opozitia sa se opuna, asta e rolul lor.

  In celebrul PNRR sunt o multime de timpenii, incepind cu titlul, „rezilienta” cunosc din tehnica, comportarea materialelor la soc, dar nu vad legatura cu politica.

  România și-a propus prin Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice 2021-2030 (PNIESC) ca ponderea energiei din surse regenerabile să ajungă la minim 30,7% în anul 2030, având ca ținte intermediare 25,2% (în 2022), 26,9% (în 2025) și respectiv 28,4% (în 2028).

  Sa-ti propui sa ajungi in 2022, deci peste un an, la 25,2%, e pur si simplu o mare idiotenie. Germania a ajuns, cu toate eforturile de abia la 18%. Cred ca textul din PNRR e pur si simplu gresit, banuiesc ca se vorbeste de energia ELECTRICA, nu de totalul energiei.

  Cititi textul Planului, inainte de a va strofoca, vezi vedea ca e plin de perle.

 4. Perle din PNRR, plin de greseli, agramat …

  Colectarea și tratarea apelor uzate urbane în UAT-urile mai mici de 000 de locuitori folosind fosele comunitare.

  România trebuie să reducă cu cel puțin 75% a deșeurilor care ajung în gropile de gunoi, până în anul 2025 , […] iar până în 2030 depozitarea la groapă trebuie redusă sub 10% din totalul deșeurilor municipale generate.
  Creștere inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii
   Reforma carierei de cercetător pentru asigurarea unui sistem național de cercetare și dezvoltare atractiv și sustenabil.
  Modernizarea și adaptarea infrastructurii existente de transport  și distribuție de gaze naturale pentru utilizarea hidrogenului
  *************

  Deci prin conductele de gaze trebuie sa circule hidrogen.. de-ar curge vodca din sinii tai iubito…

  1. Atâta vreme cât este un draft de lucrat pe el și deci perfectibil, nu am de ce să comentez
   Doar ca perle, dar așa mai soft.
   Nu se strofocă nimeni pe aici

    1. Ce este cretin aici?
     Iată:

     Vicepremierul a spus, de asemenea, că există discuţii cu oficialii europeni „pentru acceptarea componentei de infrastructură”.
     „Avem în continuare discuţii cu acceptarea componentei de infrastructură, care pentru noi e pe viaţă şi pe moarte. E discuţia în curs. Nu au respins, dar e discuţia în curs legat de calibrare, cât să fie granturi, cât să fie împrumuturi. Pe mai multe dintre capitolele prezentate deja public şi în Parlament de colegul meu Cristian Ghinea avem astăzi pe masă punctele de vedere ale Comisiei, cu observaţii, cu lucruri de adăugat. Mâine, poimâine o să avem întâlniri în cadrul Guvernului cu miniştrii în care le prezentăm punctele de vedere ale Comisiei”, a menţionat Dan Barna.

     Potrivit acestuia, până la jumătatea lunii mai va fi realizată „o formă consolidată” a proiectului PNRR, care va fi supusă aprobării Comisiei Europene.

     1. In general e greu de discutat cu tine despre ceva serios. Ai citit programul, sau te-ai aliniat cumva?

     2. Și cum ai ajuns mă rog la concluzia că e greu de discutat cu mine?
      Dar cu tine e ușor de discutat?
      Degeaba ne ciorovăim pe ceva care nu este finalizat.
      Discutăm când o fi gata.

     3. Se poate discuta despre ce exista, tu ai propus aceasta tema. Si ce exista arata mizerabil.

 5. Eheeu..unde-s pndr-urile de altadata..vedeai un vuitton in varf de munte,o bicicleta pe un tronsonelas de autostrada,noroc cu cizmele presedintelui ca altfel..mare plictiseala!
  Sa va zic,dar sursele oficiale le cautati voi ca sunteti nai aplicati asa, nu degraba batatori de campi ca mine,ca UE,in linile bii-verzi pe care le urmeaza,nu mai finanteaza alimentarea licalitatiloe cu gaze naturale, pt ca exploatatii poluante sau cv,si nici autostrazi-pt ca afectarea mediului si poluare de la mijl de transport..
  So,energie verde si transport feroviar pt marfa si in comun pt persoane
  Deci, sa nu ne para rau ca nu le-am facut pana acuma,o sa fim direct promotorii reducerii amprentei de carbon…oh wait, de consumat consumam oricum compulsiv, asa ca nici cu asta nu ne consolam…

 6. ”Jos Newmill
  joi 28 aprilie 2021
  In Denmark, the law requires owners of large farmland to plant 5 % of their flowering land for bees.”

  In Danemarca, legile obligă proprietarii de terenuri agricole întinse să planteze 5% cu flori ca să ajute albinele.

  1. Alta aiureala, albinele nu dispar pt ca n-ar exista flori, ci pt ca se foloseste intensiv insecticid.

   In plus anul asta e extrem de frig, ma uit la mine in gradina, albinele stau ascunse, desi totul e inflorit maxim.

  1. bună ziua și Dvs bade costicămusulmanu,
   tot pe baricade tăiem ce putem.
   O poftă, un nod (stii tu) sau o panmgblică

   1. Cand am citit „bade” mi-au venit in minte niste catrene citite la Viorel Ilisoi, apartinand unui prieten poet,Florentin Florescu. Zice:
    Bade fir de rostopasca,
    Ia-ti maciuca, ochii casca
    Fiinca vine de pe deal
    Omul de Neanderthal!
    Si continua cu evul mediu ,comunismul si alte chestii super misto..
    Hai, sa va creasca cozonacii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *