stejarul

Copacii astia fac niste fructe de poti sa zici ca sunt oua. Rosii. Au atatea substante nutritive incat se zice ca un om poate trai mult numai cu apa si aceste fructe. Printre copaci lenevesc pisici prietenoase de toate culorile . Cred ca fiecare are in cap sa fie luata acasa de cineva.
Daca treci de copaci ajungi la o fasie de plaja marginita de stanci mari aduse din alte tari.
Aici pescarusii te pandesc sa le dai de mancare si daca arunci ceva ei o prind din zbor. Daca nu o prinde nici o pasare mancarea cade in valuri unde pandesc hoarde de pesti, care se ataca unul pe altul in incercarea de a inhata biscuitul sau ce arunca lumea. Un univers de animalute pe o bucatica de peisaj construit de mana omului.

14 gânduri despre „stejarul

 1. Luate de pe FB

  Adriana Gorascu
  Care sunt stejarii? Tufitele acelea micute din jardiniere? Sau copaceii de pe trotuarul din dreapta? Vor fi avand si ei Negoitii lor…Si nici pisicile nu le vad. Iar pescarusii sunt neasteptat de discreti…E un fragment de proza fantastica?

  Reply
  Exun Amchory

  Adriana Gorascu : E un fragment de proza carbo-gazoasa. Ca un exemplu cand se apropie Pastele eu vorbesc despre Craciun, cand vie iarna mie imi vine sa povestesc despre caldura verii, Cand vad palmieri vorbesc despre stejari.

  Reply
  Adriana Gorascu
  Exun Amchory Si nu orice stejari – unii care fac fructe rosii ultranutritive.

  Reply
  Adriana Gorascu

  Poate in araba e acelasi cuvant pentru diverse specii de foioase – in schimb o multime de termeni diferiti pentru soiurile de palmieri?
  7h
  Reply
  Exun Amchory
  asta da, dar eu nu de la asta am pornit
  6h
  Reply
  Adriana Gorascu
  Ia uite, am nimerit-o! (Dar da, am inteles mecanismul istorisirilor, alta data n-o sa ma mai mir.)
  4h
  Reply

   1. Irinoush
    Acum in ceas inalt de sarbatoare iti urez noi si noi succese in munca si viata si un bradut plin cu bunatati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *