Șoricelul în labirintul său

*** Șoricelul în labirintul său ***
Care e relaxarea dacă rezolvi un labirint?
Un premiu: o roată de cașcaval.
Care șoricel ajunge la cașcaval?
Cel verde sau cel galben?

Se cere să se dezvolte o legătură carbo-hazoasă între desenul de titlu si poza de mai jos:

Programare dezbatere adâncă la Cabana Plaiul Foii pe 1 August 2021.
Aștept înscrieri.
Doritori?

42 de gânduri despre „Șoricelul în labirintul său

  1. Șoricelul verde.
    Dacă nu-l înhață mîța cea neagră înainte laugh

    1 August 2021

    Vorba lui neamțu, ce optimiști sînt unii

    PS. Dezbatere adîncă înseamnă cu multă bere rece, da ? smile

        1. Mereu mi- am dorit sa fiu general. De oricare, dar general sa fiu. Am ajuns doar pana la executiv si m- a lovit revelatia: poti sa fii general in labirintul tau. Am zis!

      1. Depinde de ce cașcaval e ăla. Că nu se merită să te chinui printr-un labirint, ani în șir, pentru o brânză mucegăită, etichetată ca fiind „president”, expirată deja, chiar șoarece fiind. Există și căi mai puțin întortocheate, ca să găsești o telemea de calitate. Sau o brânză de burduf. Cunoscătorii știe, dar se ferește de profani. smile

        1. Cred că șoricelul nu trebuie să vadă cașcavalul, ci îl găsește, și repede, după miros.
          Și eu prefer o brînză de oaie, din toc, usturoaie, cu o ceapă roșie și un păhăruț de horincă.
          Sau o telemea cu roșii/gogoșari.
          Dar nici o gorgonzola picantă pe pîine prăjită, cu măsline și un vinișor sec alături nu e de lepădat.
          Îmi plac brînzeturile.
          Hai, că leșin de foame deja laugh

          1. Ohoho, si eu sunt branzara! Inca nu am intalnit branza care sa nu imi placa!
            Umblu cale lunga sa cumpar branza dulce, din aia solzi, facuta in saculet de tifon. Ah da, nu imi place branza de vaci din comert dar poate pt ca nu e de fapt branza?!
            Cand am fost prima data la Paris, am venit cu branza si in posetasmile. Ma cam luase la ochi un caine d- ala politist, granicer, ce era el.

          2. @jozephine, nu știu dacă este la voi, da’ caută-n carfur “solomonescu” sau “de ibănești”; îs cît de cît ok…
            nuci/struguri(afuz ali de preferință)/brie sau o telemea nu prea sărată; prosecco sau un roșu dry…
            haipamăducsămăculc…

          3. @ Andu

            Brînza de oaie usturoaie e o brînză chiar mai picantă ca cea de burduf.
            Nu știu tehnologia preparării f precis, dar e cam așa: laptele de oaie strecurat se încheagă cu cheag – stomac de porc curățat, spălat, uscat bine, reziduul de acid clorhidric din peretele gastric încheagă laptele – apoi se strecoară iar prin tifon pt eliminarea zerului, se scurge și se obține cașul care se pune la sorit, adică se usucă la soare pînă se deshidratează suficient.
            Apoi se sfarmă, se framîntă bine cu sare și se pune în toc/putină de lemn, îndesînd cu pumnul, apoi se pune un fund de lemn deasupra și o piatră grea, să fie presată cît mai bine. După un timp în care fermentează anaerob se obține o brînză picantă, iute, căreia bătrînii îi spun usturoaie, chiar dacă nu are gust de usturoi, ci doar iuțeala lui.
            Mănînci puțină brînză din asta, după un păhărel de horincă, cu o ceapă, eventual și puțină slănină afumată, iar apoi toată ziua nu-ți mai trebuie decît apă… sau bere laugh
            Cu astfel de merinde au mers țăranii la munca cîmpului – sățioasă, rezistentă la căldură, cu o cantitate mică din aceste alimente în straiță puteau lucra zi de vară pînă-n seară.

          4. Bunica făcea mămăligă/ tocană se zice la noi, punea pe ea jumări și rotițe de cîrnaț afumat, apoi presăra brînză din asta usturoaie deasupra și băga farfuriile la cuptorul sobei cîteva minute. Brînza se topea, se întindea, un deliciu, să-ți bați copiii de la ea

          5. spre Andrei,
            De mult, de mult nu am mai găsit o brânză de burduf picantă natural, iar despre usturoaie cred că nici nu m-am intersectat vreodată. Așa că am un drum de făcut la anul smile good

    1. Nu stiu care soricel
      Va-ncerca incetinel
      Cascavalul sa il pape,
      Pisica sa nu-l inhate
      Insa tare-as incerca,
      Capatul de l-as vedea,
      Sa-mi croiesc doar o ulita
      Sa ajung la …luminita!
      Si apoi,cocoana mare,
      Sa ma tologesc la soare
      Intre jucarii dragute
      Sa ma joc cu pisicute!

  2. Apropo de ulita..nu mai pot sa despart cuvantul de o poezioara citita la viorel ilisoi,citata de el din opera prietenului sau Florentin Florescu-
    Scoate-ti viziera,bade,
    Sa te pup,ca bine-ti sade
    Doar n-ai vrea,in ulita,
    Sa te pup pe sulita!
    Aisbergul florentin cred ca se numea textul..

    1. Pisicuță, pis, pis, pis/ ce-ai visat azi-noapte-n vis? te spălam, te mângâiam, fundă rosie-ți puneam. Dar tu, cu lăbuța ta, uite-așa mă zgârâiai. Poezie de vasile alecsandri. Clasa pregătitoare de belearte.

      1. Vinul Lejereanu este marcă înregistrată de Viorel Dragu și Dan Frînculescu. Se găsește cu o căutare pe Google, eu nu pot aduce linkul cu smartphone-ul.

  3. Soricelul cel verde, iată:

    Deci ametist si Andrei au câștigat câte o roată de cașcaval, care le va fi înmânată la consfătuirea de la Plaiul Foii pe 1 August 2021.

  4. O femeie intră în bucătărie si-l vede pe soț vânând muște cu pliciul, si-l întreabă:
    – A omorât vre-una?
    – Da 3 masculi si 2 femele!
    – De unde știi ce erau?
    – Masculii erau pe sticla de bere iar femelele pe cardul de credit.
    laugh

Dă-i un răspuns lui Andrei Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *