Să auzi cum crește iarba

Să auzi cum crește iarba *** ***
Sa auzi cum creste iarba
Cunoaștem cu toții expresia asta pe care o folosim când vrem sa spunem ca e o liniște adâncă, de se aude iarba crescând. Eu am altă abordare a înțelesului vorbelor astea, si anume “sa auzi cum susura apa ca sa crească iarba”. Aici, in Abu Dhabi, nu este nimic verde care sa crească fără mana omului. Mana omului a pus sub stratul subțire de iarba o rețea deasa de furtunașe,

cu găurele sau duze pentru umidificare la fiecare 15 centimetri. Când treci cu mașina pe drum si te oprești la stop, auzi cum susură apa aia, sau când mergi pe jos pe străzile rezidențiale foarte înverzite. In zonele alea efortul este uriaș.Dar merită, copacii ăștia dau o umbră deasă numai bună să te odihnești un pic

Si asta pe suprafețe imense, in parcuri, in peluzele hotelurilor, pe scuarele dintre sensurile de mers pe străzi, si oriunde e ceva verde, arbuști sau plante ornamentale, ba chiar si banalii palmieri, poți sa fii sigur ca este un furtunaș cu apa la rădăcina care picura aproape continuu. Uneori când se decopertează stratul de iarba, accidental sau pentru lucrări se vede, rețeaua de furtunase de dedesubt. Si de cele mai multe ori apa aia cam pute pentru ca e apa reciclata de nu știu unde, si apoi îmbogățită cu ceva fertilizator. Dar rezultatul e absolut fantastic, este un gazon prin parcuri mai bun si mai rezistent decât cel de pe unele dintre stadioanele noastre. De adus acest gazon se aduce la fel ca la noi, suluri mari de pământ cu iarba, ca niște plapume mari înfășurate, puse in remorci joase de gradina cu tractorase mici si o mulțime de muncitori , de cele mai multe ori si ei mititei de statura si cu mișcări iuți asemenea furnicilor. De aceea amenzile sunt uriașe , dacă cineva distruge complet un palmier are de plătit 50 de mii de dirhami, adică aproximativ 13 000 de dolari.
Dar una peste alta aspectul este la înălțime pentru un oraș în care căldura de 38 C e de abia începutul verii

Prin cartierele cu case, oamenii își udă singuri gazonul si florile si pomii cu mare plăcere. Și mie îmi place să ud cu furtunul iarba si florile si să-mi miroase după aia a natură udă ca atunci cănd plouă.
Vouă vă place să stropiți cu furtunul?

77 de gânduri despre „Să auzi cum crește iarba

   1. salutare jH
    el le desenează pe o scândură ca pe telefonu lui si cică bere la metru.
    bunica mea era mai mica ca a lui da n-ar recunoaște nici să-l pici cu bere

    1. multumiri miliarde si sute lu maestrul JH care le are cu transferurile de bere de pe whatsapp pe blog, pt ca el are telefon mai performant ca a lu andu, cu aburi si carbuni care polueaza planeta.
     JH, ai 65 cm de bere cand ne vedem, saptamana nu asta, ailalta, cand ma intorc din turneul din elada.
     si pt mesterul andu
     ca sa vezi ca si noi in oestereich facem irigatie , da cu bere, pt noi, nu aruncam lichidele pe sub pamant ca arabii aia, de se mira pana si arabele.
     PS aia e berea de care ziceai ?
     ma rog, pe mine nu m-a dat pe spate decat dupa ce am baut si 300 de uischi.

     1. da, sunt la Abu Dhabi, da nu dau eu cu sapa, dau alții cu sapa-n mine crazy

      smile

  1. Așa, întrebam pe unde ești, ce mai faci. Am înțeles că se pregătește un H, poate ajungem să ne vedem in formula cunoscută.

   1. ek, ce să fac și eu acu?
    este el vot prin corespondență,
    vom face si noi un Haș prin wațap , cu bere la țap

    1. jehashule, nu-ti face problemuri pt dom andu.
     bem noi si portia lui, si ne trimite el dolarii pt nota de plata prin aplicatia george.
     vezi ce simplu e ?
     ca doar nu o sa platim noi si partea lui, care lucreaza el cu petrodolarii arabelor.

     1. Da da da
      cum sa nu?
      sa-mi dai contu si pinu si-ti trimit niste pietrodolari din aia laugh

 1. Ce susurat prin furtunase? La noi ploua in fiecare zi, de se aude apa cum curge pe strada, cu bulbuci, ca Dunarea la Cazane.

 2. citat din clasici la guvernare ( luminita stie pt ca ea cunoaste )

  am fost la venetia.
  o nenorocire.
  toate strazile erau inundate.
  la noi asta se intampla numai cand ploo.

  ofer e excursie numai dus la abu dhabi, platita de andu, pt cine stie cine a zis aceste minunate vorbe.

  1. nu recunosc nimic si nu declar nimic decât in fata lui drahknea la jilava el înauntru eu pe-afara gardului

 3. Astă noapte am avut un vis cam ciudat asa că m-am dus la un ghicitor de vise nepalez să ma ajute să interpretez visul. Poveste-mi visul tău omule neliniștit si am sa te scap de frământările tale interioare sterile. Îi povestesc eu visul și după ce termin el își aprinde o jumanha, si mă întreabă : dar cine e omul ăla cu mustață care a fost alungat cu pietre și scuipați dintr-o casă mare în visul tău? I-am zis cine e și atunci el a zis: muiată dragneată

  si apoi l-am rugat:
  Aș vrea să-mi ghicească si mie vecina ta în cafea.
  Mă duce la vecina lui , o babă ghicitoare în cafea, de vreo 109 ani . îmi face servitoarea o cafea naturală si după ce o beau, pun ceașca în farfuriuță întoarsa cu capul în jos, si după ce mănâncă baba 2 biscuiți anacondani nepalezi, riddică ceașca si incepe să se uite.
  Se uită un pic si apoi zice , uite la drum de seară duminică, te vei întâlni cu o mulțime de oameni care sar în sus pentru că un călător cu mustață își termină călătoria și fuge să se ascundă într-un beci plin cu tablouri în timp ce lumea strigă : muiată dragneată

  Acum zic că nu-s prea lămurit si as vrea sa-mi ghicească si călugărul himalayan în cărți de kunchin-yong.

  Mă duce baba la omul himalayan care citeste in cărți de kunchin-yong, si de cum se deschide ușa omul zice : muiata dragneată, se ascunde in cavou, mergi cu bine fiul meu.

  Am plecat si de atunci mă tot găndesc ce-or fi vrut să spună oamenii ăia că eu tot n-am înțeles…
  voi ați visat ceva spacial zilele astesa? o fi de la radiații?

  1. e bine sa fie cum au prorocit aia ,da daca e invers sa stii de la mine ca de la leffe aia ti se trage.
   ca ai degustat-o singur, fara prieteni.

   1. alea trei e carmencita, veo si gabi ???
    apropo,cand eram eu in armata, pe vremuri, aveam un maistru militar sau plotonier, nu stiu se draku era, pe care il chema curdefier.
    pe bune, asa il chema.

    1. E, astea-s nimic, stai să vezi când or să iasă zombii din cimitire să voteze iar la referendum, că erau arvuniți de Daddy, si nu or să se mai regăsească pe listele astea noi, fum o să-i iasă dementului pe ochi. crazy abia aștept.

     1. …apropo de melodia asta, ce mă mai scălâmbăiam în discotecă, era nebunie, cred că aș mai face-o și azi, cu același antren, dar nu mai am ocazia, hihihi!

     2. Din ochi, pe ochi smile cum zicea vecinu de plăcinte, cu mere, nu de mere…

     3. Un karaoke cu zbânțuială mi-ar plăcea, ar fi mișto tare… dacă-i dă condamnare cu executare lui daddy luni execut și eu un karaoke cu laptopul, să mă destresez, hihihi!

   1. De veghe in lanul de secară, cu lanterna aprinsă. Abia aștept seara de mâine. Am mobilizat tot familionul cu prietenii aferenți. Muie Zdragnea cu pesedoiul lui cu tot!

 4. Daca in ziua votului e cineva blocat oriunde intre Timisoara si Oradea sau in vamile din zona sa ma sune. Nu costa nimic. Doar sa nu voteze cu alde’ pezede.

  R-omanianu’

   

  Sefuuu’, e voie pentru ca sa pui nr de celular aci?

  1. Românianul, dar ce faci, bre? Ai greșit blogu? Păi tu nu știi că noi aicea nu stăm la vamă să așteptăm la ia-ma nene? Ce-i cu tine? Între Timișoara și Oradea zici? Ia să ne adresăm noi onoratei instanțe de blog și să solicităm o investigație cu google street view că să te localizăm in procesul de fraudare contra pesedracilor, să se consemneze pentru posteritate, gen.

   1. Auzi, dar de la Timișoara la București nu ai vreun prieten care să vrea? Dar nu azi, la toamnă, la prezidențiale, vreau să-i fac in ciudă cuiva de la Rahova. smile smile

 5. hai, de la punctul ăsta în jos, vorbim despre votare, ce vedem, ce mai auzim, cum a fost pentru noi ,impresii la cald , sau la rece sau la ploaie
  eu mă voi duce la Consulat după ora 16, aduc si poze cât e voie
  VOT BUN !!! laugh smile yes

 6. Votat.
  Și la…și la….
  Acum, hai la bere !!!!!
  Să va zic și ce am votat? Nu e cazul, cred…
  XXX PSD !

 7. Mie mi-e frica!
  O sa merg mai tarziu,si va spun si voua cum a iesit, daca va intereseaza rezultatul intr-o comuna de ultim rang (dpdv al nr de loc, alminteri nu e chiar prapadita), cu primar psdist si pastor-predicator pe la un cult d-asta nu ma-ntrebati de care si care se pricepe de la dat cu grebla pana la razboaiele napoleoniene pe intelesul muncitorilor necalificati. Altufel, si el si sotia bugetari la pensie cu 1 mil euro in conturi (conf decl de av depusa la alegeri) si oleaca de alte propr imob(pamant arabil, valoros in zona). Printre alte promisiuni la alegeri:paraplegic dupa fractura de coloana veche de peste 15 ani:te duc draga la baiatul meu in suedia si vii inapoi pe picioarele tale-baiatul, dentist cu licenta la chisinau.
  Iertare daca v-am scarbit de dimineata!

  1. @ bubu smile
   Da, se votează la ambasadă, orice taximetrist știe unde este ( mai faimoasă pt taxi e a Bangladeshului care e lângă a noastră.0

 8. mâine seară un porc e in cotețul rece laugh rofl
  Iar ”cei 40 de hoți” tremura ca piftia de frică că nu mai apuca crăciunul laugh rofl

 9. socru-i la spital, nici nu știu dacă mai iese, da’ a scandalizat colegii de salon, 65+ cînd a cerut buletinele pt referendum…😆
  pe soacră, care-i la noi, am dus-o personal
  pesedeu’, rămîne cum am stabilit, da?

 10. Votat. Tot familionul. Si din Romania, si din EU.  Toti am votat USR PLUS si DA la referendum.  Drept pentru care rog sa se consemneze in procesul verbal.  yess

 11. da, se pune că pesede ar cam trebui să-și ia calabalâcul și mitralierele si falsele doctorate si să plece pe muntele Athos laugh rofl
  să vedem unde doarme mâine seară șobolanul de Belina,
  dar si cavalerul cavourilor cu tablouri wacko
  sictir javrelor poporul dixit !

 12. Iatã cele cinci cuvinte care sunt cel mai greu de pronunţat în limba românã :
   
  1. diclordifeniltriclormetilmetan;
   
  2. Hexakosioihexekontahexaphobia (teama de cifra 666);
   
  3. Hippopotomonstrosesquipedaliophobia (teama de cuvinte);
   
  4. Difosfopiridinnucleotidpirofosfataza;
   
  5. Mulţumesc. 😀 
   

 13. Aseara am fost la sediul USR – ca nah, sa felicitam pretinii; ma uitam ca erau numai oameni tineri, mishtoci, nici urma de dinozauri. Nici urma de incravatitit dati cu odecolon! Cel mai dinozaur pe acolo era Ciolossmile

 14. bravo bravo

  si eu m-as fi dus

  si vreau sa ma inscriu de multa vreme

  am adunat semnaturi pe strada pt ei acu 2-3 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *