Reloaded: Omul cu ochii porcini

9 ianuarie 2019 Exun Amchory

Omul cu ochii porcini ***

La marginea Brașovului, pe drumul care vine dinspre Bran, este un complex comercial mare, un mall, asa cum vedem în fiecare mare oras.
Am ajuns după-amiază pe la ora unu, după ce am plecasem de dimineața din București pe traseul Pitești, Rucăr- Bran, si eram destul de obosit de la condus, dar mai ales de ghidușiile pe care unii șoferi le fac în trafic ca să fie ei mai cu moț. Trebuie să fii atent la ăștia, că nu știi ce vechitură conduce si te trezești că-și pierde direcția sau îi sare o roată, sau alte nefăcute datorate prostiei lor de oameni cu nota 2 la bac dar echipați cu o gioarsă de mașina cu mulți cai si ieftină, adusă din Germania.
Aveam o întâlnire de afaceri cu un om cu care vorbisem mai întâi prin email si apoi la telefon. Colegii mei din Atlanta il aveau mai demult in baza lor de date si eu acum trebuia să procedez cu interviul profesional.
Am parcat si am intrat în mall să mă duc la toaletă, si apoi să-mi cumpăr ceva de ronțăit, până mă vedeam cu domnul respectiv la un restaurant unde urma să luăm prânzul, cam peste o oră.
Când m-am văzut în oglinda de la toaletă, am zis că ar fi mai bine să mă bărbieresc, mă rog așa mi-a venit mie atunci, nu că ar fi fost vreo problemă. Am ieșit din toaletă și am găsit rapid de cumpărat o mașină de ras de unică folosință, si m-am întors la baie, unde erau vreo 15 chiuvete in zona pentru spălatul mâinilor. Si m-am dat cu apă caldă si săpun pe față si am început să mă bărbieresc, la ultima chiuvetă, ca sa nu deranjez oamenii, deși era gol locul. La un moment dat intră o femeie de serviciu care se uită la mine cam nedumerită, iese afară si vine cu un bodyguard de la securitatea complexului. Omul vine la mine si hodoronc-tronc mă întreabă răstit : Ce faci băi aici? Ieși afară!
M-am oprit si m-am uitat la el, un individ într-o uniformă maro, slab și scund, cu o stație atârnată la centură, cu o față de guvid, si niște ochi mai degrabă porcini nu peștini, și-i zic : da ție, așa, cam ce ți se pare că fac? si mi-am reluat treaba.
– Nu aveți voie să vă bărbieriți aici, zice ipochimenul agresiv. Plecați imediat, deja trecuse la plural.
Femeia de serviciu stătea si se uita cu o mână la gură si scotea si ea niște cuvinte de aprobare, că așa e, nu e voie de bărbierit aici.
– Măi omule, m-am bărbierit în toate aeroporturile din lume, si toată lumea face asa la o necesitate, ce ai? Oricum plec, mai am un minut si gata.
– Eu chem colegii si vă dăm afară, nu aveți voie aici, o ținea el langa. Si-a dat seama că singur nu putea să mă târâie pe ușă, eram cam de două ori mai mare ca el.
– Auzi, lasă-mă în pace că o să chem eu poliția pentru abuz de forță. Revino la realitate!
A dat din mâini ca un isteric , si-a scos stația si a ieșit răcnind după ajutoare la colegii lui.
Eu mi-am văzut de treabă si chiar am terminat in mai puțin de un minut. Tocmai ce mă spălam pe față când a intrat din nou, însoțit de trei colegi cu el în frunte.
– Uite, ăsta e, zbiară guvidele arătându-mă cu stația pe care o folosea ca pe un pointer acuma.
Ăștia trei se uitau la mine, se uitau la el si nu prea știau ce să zică, așa că n-au zis nimic.
– S-a bărbierit aici, uite aparatul de ras, arată guvidele spre coșul de gunoi unde aruncasem lama.
Femeia de serviciu era și ea pe acolo, și făcea țțț-țțț-țțț, cu o mănă la gură si una in buzunarul halatului.
M-am clătit bine si apoi m-am sters cu prosopul de hârtie, ( nu suport uscătorul ăla cu aer cald din toalete) si am ieșit pe lângă ei si m-am îndreptat spre ușa care dădea în parcare.
Cei trei colegi ai lui au rămas acolo cu femeia de serviciu, dar el a venit după mine ca un bezmetic. S-a ținut după mine până la mașină si și-a notat nr de înmatriculare, amenințându-mă că o sa văd eu ce urmează. Vorbe fără noimă, nu știu cum l-au angajat ăia acolo. Nici măcar nu am reușit să mă enervez prea tare, doar așa un pic la început, dar apoi când am văzut că nu are nici o logică si că nici ajutoarele lui nu prea au înțeles, l-am lăsat în plata domnului, de guvide cu ochii porcini.

7 gânduri despre „Reloaded: Omul cu ochii porcini

 1. Bine ai venit in Romania 😆😆😆

  Te bate Dumnezeu dacă te enervezi pe asemenea oameni 😃.

  Trebuia să îți arate unde scrie că nu ai voie…eu așa le fac .

  1. Nu am vrut sa escaladez conflictul, asa ca nu i-am adus argumente. Cred ca dupa aia o mai fi discutat si cu alti oameni de-ai lui si o fi inteles ca era nebun la cap!

 2. Trecut-au anii ca nori lungi pe şesuri
  Şi niciodată n-or să vie iară,
  Căci nu mă-ncîntă azi cum mă mişcară
  Poveşti şi doine, ghicitori, eresuri,

  Ce fruntea-mi de copil o-nseninară,
  Abia-nţelese, pline de-nţelesuri –
  Cu-a tale umbre azi în van mă-mpresuri,
  O, ceas al tainei, asfinţit de sară.

  Să smulg un sunet din trecutul vieţii,
  Să fac, o, suflet, ca din nou să tremuri
  Cu mîna mea în van pe liră lunec;

  Pierdut e totu-n zarea tinereţii
  Şi mută-i gura dulce-a altor vremuri,
  Iar timpul creşte-n urma mea… mă-ntunec!

 3. Dintre sute de catarge
  Care lasă malurile,
  Cîte oare le vor sparge
  Vînturile, valurile?

  Dintre pasări călătoare
  Ce străbat pămînturile,
  Cîte-o să le-nece oare
  Valurile, vînturile?

  De-i goni fie norocul,
  Fie idealurile,
  Te urmează în tot locul
  Vînturile, valurile.

  Nențeles rămîne gîndul
  Ce-ți străbate cînturile,
  Zboară vecinic, îngînîndu-l,
  Valurile, vînturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *