Relaxare cu taxare

*** Relaxare cu taxare ***
Acum 3 ani am hotărât sa ne relaxăm o săptămâna in Italia, obiectiv Veneția. Am intrat in Italia venind din Slovenia, unde dormisem La Maribor și apoi dis de dimineață am luat-o spre Trieste, unde aveam cazare pe o săptămână. La granița cu Italia era o încâlceala de drumuri în construcție, cu tot felul de săgeți si indicatoare și niste grăniceri care te priveau prin parbriz dar nu te opreau, si abia după vreo zece minute am intrat pe rampa spre autostrada Italiană, cu barieră automata pentru eliberarea tichetului. Am oprit, videocamera aia s-a uita la noi si s-a mișcat puțin gânditoare, apoi aparatul de tichete a scos din gură aia a lui metalică un bilet ca de tren, bilet pe care l-am pus pe bord si am luat viteză. Vântul și-a făcut datoria și l-a suflat prin geamul din partea lui YY si l-a înălțat ca pe un zmeu spre direcția înapoi către Slovenia. Pas de mai zi ceva!
Am zis că asta e, ghinionul nostru, și am început să-mi fac socotelile cum sa evit cât mai mult autostrăzile. Asta doar pe durata unui sfert de oră, că după aia am uitat cu totul preocupat să găsesc hotelul pe GPS, pe care l-am găsit foarte ușor.
După o săptămână am plecat spre Tarvisio-Villach si la un kilometru de intrarea in Austria, o barieră îmi cere tichetul de autostradă ca sa achit folosirea autostrăzilor italiene timp de o săptămână, tichet de care eu uitasem complet până am ajuns în dreptul robotului taxator. Stătusem ceva timp la coadă aici, dar nu am știut ce era , noi căscam gura la munții din jurul nostru, mai ales că începuse să ningă ( luna mai). În spatele meu coadă de mașini, în față bariera care voia bani. M-am gândit să ma duc sa caut o ființă umana cu care sa vorbesc si să-i explic si să achit ce era de achitat. Dar in momentul ăla a iesit dintr-o cabină mică de la aparatul de taxare unde eram eu un om care s-a apucat să fumeze. Si atunci eu ii fac semn sa vină putin, dar el era deja la 3 metri si m-a întrebat din ochi si din mână ce vreau si eu ii zic ca am pierdut tichetul acum o săptămână chiar la intrare la Fernetti ca era vânt si praf si construcții si dacă pot sa plătesc alt fel taxa.
La care el se apleacă un pic spre barieră, apasă pe un buton si o deschide si-mi zice drum bun signore. Mai târziu mi-au zis unii că era posibil să plătesc o amendă de la 20 la 730 de euro.
Voi ați pățit vreo dandana asemănătoare?

30 de gânduri despre „Relaxare cu taxare

 1. In Franta, cind sa platesc la bariera am scapat cartea de credit. Nu puteam sa deschid pe usa soferului, eram f aproape, in spate nu puteam sa dau ca cel din spate ma inghesuise, iese nevasta, dar nu reuseste sa se strecoare, incep sa caxonex, incep si cei din spate sa claxoneze, vine in sfirsit cineva, incerc sa-i explic in franceza mea, in sfirsit deschide bariera, astfle ca sa ies din strimtoare si-mi gasesc cartea. Ii dau un ciubuc francezului si au revoir.

 2. mie mi-a „mîncat” jetonu’ ăla verde (achitat) la otopeni aparatu’ fără să-mi deschidă bariere; dar a venit un nene, relativ repede și mi-a deschis, fără explicații suplimentare; probabil nu eram primul
  da’ cea mai mișto „amendă/șpagă” am dat-o la silistra, în BG; au ăia o intersecție cît parcarea unui mall și aparent am trecut pe roșu; am auzit sirene și în secunda 2 poliția era paralel cu mine, mergînd la ralanti și-mi face semn să dau geamul jos; din mers, cu mîna pe portmoneu, întreb:
  – krasnîi?
  el face din cap, NU la noi, DA la ei
  întind 20€
  -dubre?
  -dubre!
  totul în 20′, din mers…

   1. Eu las cu drag bacsis…
    Irinoushu isi face un titlu de glorie din a nu fi dat spaga niciodata,si-a asumat amenzile,mostly,
    de circulatie..
    Am circulat cu microbuzul fara sa platesc, am urcat in fuga in ultimul minut,aglomerat,la coborare fuga iar…
    I-am spus soferului cand mi-am amintit, hat mai tarziu si a inceput sa rada…

     1. stai, că am și io cu nașu…
      în octombrie 2000 mă trimit iștea-n armată; to’ma în republică, la nenea iancu car’vasăzică; trenul ăl mai bun pentru mine (tot de la nenea citire) era un accelerat cu plecare 22,30 (or so) din vaslui și sosire 5 în ploiești nord; cu taxiul (eram 4) pînă la blejoi, ajungeam pe la 5,30-5,45; la fix pentru un mic-dejun copios, stropit cu oarece licori…🤣
      îmi cumpărase tata, cu vreo 4-5 ani înainte, un cojoc; pe care nu-l purtasem; nu-ntrebați, copil prost, dar pe care l-am îmbrăcat subit la al doilea drum acasă din cauza „căldurii” din trin…ghete nu mi-am mai cumpărat în iarna aia că am zis că le port p’ale statului; ei bine, încotoșmănat așa, urc în tren și mă culc, cu 10 lei regulamentari în mînă; după bîrlad (io dormeam) apare nașu’:
      – domnu’, sculați! biletul la control! zice el, ignorînd bancnota…
      eu îi întind banii, mormăind că de ce m-a trezit;
      – biletul la control!
      eu iar îi întind paralele; ăla, țepos, că-mi dă amendă!!!
      – hai dom’ne, n-ai mata milă de un soldat amărît?
      -ci cojocu’ ista șî mai zîci cî ești amărît!?
      bocancii m-au scăpat, că i-am zis că nici bani de ghete n-am avut iar cojocu-i de la o rudă mai bogată…
      4 luni, duminică de duminică, nu m-a mai trezit; sau dacă eram treaz, striga: boieru’ cu cojoc!

 3. goangădefebe

  – Domnisoară, îti propun să jucăm cărti pentru sex.
  – Adică cum?!
  – Dacă câștig eu, voi face eu sex cu tine.
  -Si dacă câștig eu?
  -Vei face tu sex cu mine.

  unknw wacko

 4. va spuneam, mai demult, ca adevarata catastrofa va fi atunci cind corona nu va mai fi pe prima pagina. Si iata, nr infectatilor creste peste tot aproape exponential, tari laudate, pina deunazi, devin fruntase, pina si Israel a ajuns zilnic la peste 2000.

  Cu timpul ne va lovi pe toti, mai rau sau mai putin, da asta e..

  1. mă scuzaț, domnu’ neamț, da’ io-s mai sărac; n-am parale (nici apetit) pentru corona, așa că-s pe urquell/beks la paritate cu roze dă segarcea…

  2. către neamțu țiganu
   Cam așa se întrevede…
   Și mai e si aspectul că infecția revine chiar la același om.
   Deci ne ia sistematic.

   1. Cum s-ar spune…si pe stanga si pe dreapta ne joaca ‘mmealui..
    Aoleo, sa nu uit:nush ce-a vrut sa zica autoru cu desenu da pe mine nu ma relaxeaza,neam!

    1. cu desenul ăla am vrut să arăt bariera aia complicată si rea care m-ar fi mâncat de viu dacă nu venea operatorul ăla să fumeze

 5. irinușo draghe, numa’ de panarama asta să n-aud…
  o …dă proastă care-și permite orice, cu banii lu’ bărba-su, furați de la noi…

 6. Nush cine-i barba-su dar nici de ea nu stiu decat tangential ,din titluri de stiri citite in fuga..tin prea mult la neuronii pe care ii mai am asa ca nu aprofundez..
  Am brut sa scriu la simona sa ii amintesc da nu a mers..

   1. Moama da cum se potriveste cu echipa de consilieri..poate ii schimba si vopseaua lu nea petrica ca nu mai sunt standardele de la apaca…
    Las ca-i bine-ashea..

     1. Pfoaai de mine..dana e stilista, bree,de aici si analogia mea cu rita dizainarita lu simona.. i-a mai luat apararea găbiții si in scandalul cu doamnele de lla daruiwste viata…asheaaa..si acuma ma gandeam eu ca ii stilizeaza umpic si brontozaurii di pa lista de consilieri..sunt obo, sunt sigura ca va lamuriti voi…nu ca ar conta..

 7. da,
  așa e mai bine…
  asta cu contatul chiar așa este, lor nu le pasă că se spune despre ei că-s sulfuroși si furăcioși, nouă nu ne pasă că ei sunt sulfuroși și furăcioși.
  Deci suntem chit laugh dash

 8. pfffuai,

  asta-noapte a scazut temperatura sub 30 grade.

  la ora 6 dimineta erau 29 !!!

  hehehehe alta viata , iti mai tragi sufletul pe racoare smile good

  ma duc sa-mi iau o cafea turceasca cu cardamon si cu caimac smile

  ceea ce va doresc si voua

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *