Refuz la sânge

O ÎNTÂMPLARE SÂNGEROASA
Săptămâna trecuta toți angajații am primit un email prin care ni se aducea la cunoștință că cine vrea, poate sa doneze sânge pentru Centrul de Sânge UAE, de la birou. Va veni un autobus medical la poarta blocului turn, special echipat pentru recoltări de sânge și cine vrea sa doneze sa se înscrie pe lista la secretariat. În ziua donării vom fi anunțați pe rând sa coboram la autobuz. Cred ca s-au înscris mai mult de jumătate, inclusiv eu, care am mai donat sânge și știu ca e bine și pentru mine si pentru “un cineva”. De precizat ca aici nu se da nimic pentru o donare, ca la noi bani sau mâncare sau zile libere.
Marți 5 noiembrie a venit autobuzul medical si eu am fost printre primii anunțați sa ma duc sa încep formalitățile, adică de completat un chestionar cu istoricul personal de sănătate și stabilirea grupei da sânge. Dupa asta mai era de trecut o etapa de interviu cu un doctor și apoi se trecea la donarea efectiva. La interviul cu doctorul acesta ma întreabă de unde sunt, cum ma simt, dacă am mai donat sânge și unde , dacă am avut operații în ultimile 6 luni, și dacă am fost în UK sau UE în ultimii trei ani.
– Pai, zic eu v-am spus ca sunt din Romania și asta este o țară din Uniunea Europeana și eu am sosit în UAE acum 7 luni, deci am fost în Europa în ultimii trei ani, normal.
– Eh, atunci va rog sa ne scuzați, nu puteți dona aici din cauza virusului vacii nebune.
– Cum asa? Dar nu am fost bolnav niciodată de nimic, doar asa o răceală când și când.
– Nu contează, virusul poate sta în corp și 40 de ani fără sa facă nimic și deci fără sa știți.
– Dar la noi în Romania nu a avut cazuri de maladia vacii nebune.
– Nu se poate sa recoltam de la europeni, îmi pare rău.
Așa că ce era să fac? Am plecat. După vreo ora au început să apară și alți colegi din UK și UE : cu toții respinși!
Pe drum, în liftul care mă ducea la etajul 29, mă gândeam dacă nu cumva doctorul ăsta o fi auzit ca ar fi totuși o vacă nebună în Romania, dar mai mult proasta de cât nebuna, a condus țara în ultimii ani.

27 de gânduri despre „Refuz la sânge

 1. păi acu io ce să fac dacă așa mi-a zis doctorul? wacko
  da asta e altă vacă, nu e aia galbenă, e gri șoricel,
  Ia uite ce-a zis azi:
  Președintele PSD a trasat și obiectivele partidului pentru perioada următoare, chiar dacă a vorbit despre următoarele alegeri…la trecut.

  „Scopul Partidului Social Democrat este să câștige alegerile prezidențiale, locale și parlamentare de anul trecut”, a spus Dăncilă

  1. A, ha, ha, ha….beton faza! rofl Ori ii scrie cineva la fel de prost textele, ori vaca s-a chinuit sa-l invete pe de rost si a alambicat cuvintele. Era atat de simplu: „Scopul PSD este, inca de anul trecut, sa castige alegerile prezidentiale, locale si parlamentare.”

   PS: io ma gandeam sa nu cumva sa-ti fi gasit o alta grupa de sange, alta decat cea identificata la noi, in RO. laugh

    1. Si eu tot A+, iar plusul vine de la RH pozitiv. boast
     La noi, in strafundurile istoriei medicale, se notau cele 4 grupe de sange si cu cifre romane, ca sa nu cumva sa le incurce vreo Veorika. pardon

    2. Facem un club smile
     Tot AII, RH-ul nu-l stiu. Probabil pozitiv, 85% il au pozitiv.
     La 14 ani ți se elibera buletin și era obligatoriu testul de sînge pt grupa sanguină, trecută în BI. Acum, în actuala CI, nu este trecută grupa sanguină, ceea ce mi se pare o lacună serioasă.

 2. Si eu A, dar cu – laugh laugh

  Si felicitari domnu’ Andu pentru (intentia de ) donare! Mare om, mare caracter! good

  Pe de alta parte, intr-adevar nu au existat cazuri de Creutzfeld-Jakob dobandit in Romania, dar nici de perioada de latenta de 40 de ani in cazul consumului de carne de vita infectata nu am auzit…dar ce stiu eu, biet internist..

  [am gasit ceva date, care ziceau de latenta de ani, dar nu precizau exact cati; si da, cei care au primit transfuzii de sange in anumite tari europene in perioada 1980-1996 (UK, Irlanda, Franta) nu au voie sa doneze in Canada, USA, Noua Zeelanda, iar mai nou s-a extins interdictia si la cei care doar au locuit in Europa in perioada respectiva sau cumulativ 5 ani]

  1. Ma gandesc ca se procedeaza corect cu precautiile astea la recoltari, cine naiba stie ce mai circula prin sangele nostru, in afara de carbohaz?

 3. Ia sa va vad, recunoasteti personajul? E de azi.  Adica de ieri.

  „”Îmi face o deosebită plăcere să mă aflu astăzi la Giurgiu, o organizaţie fruntaşă, o organizaţie care de fiecare dată a ştiut să treacă peste orice obstacol, să-şi dovedească unitatea, puterea şi să obţină de fiecare dată un scor foarte bun. (…) Atitudinea guvernului PSD a fost una pro-oameni, pro-comunităţi locale. Este adevărat că s-au făcut şi greşeli, este adevărat că poate în anumite domenii aşteptările au fost mult mai mari, dar, de fiecare dată, ne-am aplecat către oameni şi dezvoltarea comunităţilor şi cred că acest lucru a fost apreciat şi aici, la Giurgiu şi în Ardeal, Moldova şi în Dobrogea. Să nu uităm că anul trecut am achitat toate facturile pe PNDL 1 şi PNDL 2. Dacă anul trecut am avut facturi de 4, 6 miliarde de lei, anul acesta, numai în primul semestru am avut 4, 6 miliarde de lei. Eu cred că trebuie să abordăm aceste alegeri ca o repetiţie pentru alegerile locale. Sunt în sală mulţi primari, primari destoinici, implicaţi, iar valul de încredere va fi demonstrat la alegerile locale de anul următor. (…) Să acţionăm în mod unitar pentru a putea readuce la guvernare PSD şi a continua dezvoltarea acestei ţări. Avem un preşedinte care nu este sensibil la problemele românilor, pe care nu-l interesează decât obţinerea puterii absolute şi în niciun caz ceea ce se întâmplă în această ţară”.

 4. Vaca clampaneste in continuare. Nici un simt al ridicolului, nimic. Prostu-i prost pana moare. Dar mai prosti decat ea sunt cei care o tin in geam.

 5. Baai, dar nu puteau emiratii aia sa te testeze de vaca nebuna?? macar stiai si tu o treaba si data viitoare mergeai cu patalamaua . Io as cere test, zau! Pai ti-a bagat mortu’ in casa si te-a lasat asa in ignoranta vesnica?!

   

  1. eva josephina
   aaaa ce-mi place cu numele ăsta nou smile smile yes
   nu chiar ne-a lăsat in ignoranță veșnică pentru am fost mai multi din UE și ne-a arătat până la urmă un copie după Procedura lor legală,

   Dar e valabilă chestia cam in toate țările din Asia
   Tu / Voi e mai faceți?â
   esti la noul job cu trebă la greu sau încă nu?
   băiatul a terminat facultatea? smile

   1. Noi facem normal, multumim de intrebare. Va asteptam pe la noi.
    ( feciorul abia a aplicat ca e abia a doispcea:))
    Cat despre nume, sa traiesti nashule!

  1. spre Eva Josephina,
   eh OK cu ficioru, dacă a aplicat înseamnă că e hotărât.
   anu trecut nu era
   și la ce s-a fixat? dacă nu e cu secret please?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.