ralanti

In timpul Ramadanului totul se mișcă mai încetișor, programul de lucru e redus până la orele 14 pentru toate instituțiile de stat dar si cele private aderă la orarul ăsta, fără a fi obligate. Nu se mănâncă si nu se bea nimic cât timp e lumina zilei. Deci dacă Ramadanul pică vara când e ziua mai lungă, e destul de greu pentru credincioșii care țin postul. După ce soarele apune și până la răsărit se poate mânca si bea după pofta inimii. Dar ceilalți care nu țin postul au voie să mănânce doar la ei acasă, nu în văzul lumii. Nici să bea apă pe stradă și nici să fumeze.
În schimb se gătește mult în timpul zile . Și se cumpără multe alimente care sunt destinate a fi parte din festinul din timpul nopții. Adevărul e că se cam plâng mulți că se îngrașă în timpul postului, care ține 28 de zile. Se calculează după fazele Lunii. Anul ăsta este între 3 Apr și 30 Aprilie. Vânzătorii de alimente au grijă ca să fie marfă multă si proaspătă tot timpul pe rafturi, astfel încât aprovizionarea familiilor să fie făcută fără bătăi de cap pe tot parcursul zilei. O atenție specială se acordă dulciurilor si murăturilor. A mânca după apusul soarelui în timpul Ramadanului este deja o artă.
În poza de titlu un galantar de 18 metri de murături rafinate, picante, apetisante și colorate de nu te mai poți opri privindu-le sau mâncându-le.
Ce murături din astea exotice ați mâncat si care v-au plăcut cel mai mult?

22 de gânduri despre „ralanti

 1. Toate murăturile îmi plac, castraveții,  gogoșarii umpluți cu varză roșie, conopida, ardeii iuți…astea sunt la ordinea zilei, la „exotice românești” aș pomeni ghebele murate, că de-astea nu am mai mâncat de mulți ani.

  1. eu am luat azi măsline albe și negre murate cu ardei iuți, și ardei gras, usturoi și mirodenii, fără sâmburi

 2. Bleahh, voi ați văzut un limbaj de lemn mai zgrunțuros decât cel folosit de Mircea geoană?
  Când răspunde la o întrebare a reporterului, tot aștepți să vezi care e răspunsul din grămada aia mocirloasă de vorbe adunate de prin sălile de ședințe

 3. Puhoi de mistouri pe febeu despre nava scufundata in Marea Neagra.
  Ex:
  Rusii spun ca s-a bagat sub apa ca sa stinga focul si intrat in modul submarin

 4. rusii-s dati dracului, ia uite ce le mai trece prin capul sec, operatiune speciala spatiala, bre:

   
  Ruşii au anunţat o altă „operaţiune specială”, de data aceasta în spaţiu. Dimitri Medvedev a ameninţat că Rusia este gata să doboare sateliţii Starlink ai lui Elon Musk.

  Dimitri Medvedev a declarat că ruşii sunt pregătiţi să înceapă un război spaţial pentru a distruge sateliţii Starlink ai SpaceX. Potrivit acestuia, ghidarea şi reglarea focului asupra crucişătorului „Moskva” a fost realizată cu ajutorul acestor sateliţi.
  La 26 februarie 2022, Elon Musk a anunţat că sateliţii Starlink au devenit activi peste Ucraina după o solicitare din partea guvernului ucrainean de a înlocui serviciile de internet distruse în timpul invaziei rusești.

  Până la 22 martie 2022, SpaceX a trimis peste 3.500 de sateliţi pentru a permite ucrainenilor accesul la reţeaua Starlink.

  2
  1
  1. După ce că tulbură apele pe pământ, acum se aruncă si în spațiul cosmic. Atâta nemernicie nu credeam că există.

 5. Doamne, ma ingrozeste cat sunt de prosti!
  Parca-mi pare bine daca-l zgandaresc pe Musk!
  Au o armata de fier vechi, s-a vazut, si se cred cei mai smecheri din curtea scolii! Doamne, pentru ce plang copilasii aia nevinovati??

  1. Proști și răi, negri în cerul gurii.
   Am văzut imaginile alea cu reacțiile oamenilor ruși după ce s-a scufundat vaporul ăla de război, Doamne ferește erau schimonosiți de furie și cereau război mondial de draci cretini ce au in cap. ce-a putut propaganda să le spele creierele !!!
   Acum cu orașul Mariupol, să se predea că dacă nu îi omoară pe toți. De ce te duci mă animal în țara lor și-i omori? De ce?
   Cum dreaqkk așa ceva in secolul al 21-lea ? În Europa, în lumea civilizată.
   Degeaba e o parte de lume civilizată dacă sunt urangutani după colț care au arme și te omoară cu bezna minții lor sad

   1. Rușii s-au oprit din evoluție la stadiul de larve bipede, au rămas niște brute primitive îndobitocite cretine sinistre. Merită bătuți măr și lăsați izolați în întunericul lor ancestral.

 6. Hello people, long time no see.

  1. On-topic: îmi plac toate felurile de murături şi le pot mânca aşa cum sunt, fără nimic altceva pe lângă, chiar şi câte un borcan odată.

  2. Nu credeam că acest coşmar de la granița noastră poate să dureze atât de mult. E incredibil în ce hal s-a ajuns..nu mi-am imaginat reacții mai sinistre decât cele din pandemie, dar uite că răul stă mereu la pândă. Şi se autoproclamă oameni.

  Vă îmbrățişez virtual pe toți de aici. Aveți grijă de voi şi ai voştri 🙏

   

 7. Idem la muraturi dar din astea neaose-castraveti, gogosari ,varza, si da, mai degraba mancarea e garnitura la muraturi…
  Si pt ca ma tot gandesc:aveti,fetelor, in anturaj vreun barbat cu care puteti glumi despre viol?
  Si pt ca exista, am auzit-o azi pe Veo!
  Nu stiu
  ce spunea, nu am stat sa ascult, m-am gandit ca voi mai avea ocazia sa o savurez!
  Sa aveti o saptamana buna!

  1. mulțumim Irinoush, murături independente practic și eu, nu-i bai.

   Veo si-a făcut partid, așa că va mai fi în eter.
   la noi care cum se inervează își face partid.
   aud că Cioloș vrea, Orban vrea,
   hai să facem și noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *