Praf și pulbere și gunoaie

Praf și pulbere și gunoaie ***

Cum e când faci bine ceea ce simți, indiferent ce fac ceilalți.

Eram cu un englez la o cafenea în pauza de cafea prin zona industrială de la marginea Abu Dhabi-ului. ( Decor: praf, căldură, mașini,, camioane, poluare, gălăgie infernală). Afară, la o masă din aia înaltă pe un picior. Cafea turcească, cu caimac, aromată în plus cu cardamom. După ce termină englezul cafeaua termină și țigara si o pune în paharul de carton după care o duce la un coș de gunoi de lângă ușa dughenei.
L-am întrebat și eu, mai mult din curiozitate:
– Auzi, când vezi că pe jos, în praf, sunt vreo 3 milioane de chiștoace, cum de te duci să duci la coș țigara ta? Răspunsul lui face diferența:
– Da, sunt pe jos 3 milioane de chiștoace, dar nici unul nu e al meu.

16 gânduri despre „Praf și pulbere și gunoaie

   1. As fi vrut sa mai scriu…nu mai pot, ramai blocat cateodata…
    Imi place mult un roman al lui john galsworty, o continuare, cumva a Forsyte Saga , Sfarsit de capitol se numeste. Am gasit in el si un personaj feminin care m-a cucerit, poate, cel mai mult din tot ce am citit eu, dar, cel mai mult imi place sa il citesc pentru a vedea modul de gsndire al societatii britanice de la inceput de secol, cand se intrepatrundeau vechile relatii si constructii sociale cu noul adus de evolutia tehnologica, sociala, culturala…
    Era un citat care, in esenta, exprima constiinta de sine a britanicului care, oriunde si oricand isi este consecvent lui insusi si natiei sale. Poate o sa il caut si o sa il scriu aici, doar sa nu fi dat cartea imprumut, ca ma mai apuca sa culturalizez cu forta cate un nevinovat..

 1. Ce a ajuns presa azi și ce a ajuns politica rusească: nimeni nu crede că criminalul ăla a sfârșit în sfârșit din cer în iadul de pe pământ!

  1. But even in Hell, he will be the best
   Omagiul adus de grupul Wagner iubitului lor lider m-a spart laugh
   Asta, normal, pînă va ajunge acolo și bunul lui amic, care, probabil, l-a și expediat urgent acolo și care va fi the best of the best.

   PS. Nu ai mai făcut vizita aia la Moscova, știi tu, cu efectele garantate.
   PPS. Acuma nici eu nu aș chiar băga mîna în foc că e pe bune, posibilă și o înscenare.

    1. Cine știe pe unde zburdă dementul?
     În 2019 la fel, a fost cu un avion prăbușit prin Africa și după 3 zile era pe stradă dădea ordine prin TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *