niște Pomanagii

*** Pomanagiii ***
Milogii care o dată la 4 ani ne cer votul, nu au alt scop decât să ajungă la viața de huzur, la amețitorul cerc al puterii, la putina cu brânză a țării si să aibă miliarde de avantaje, birouri impunătoare, mașini de serviciu de bogătani, pensii speciale, călătorii si hoteluri de lux din banii statului, ei nefăcând nimic pentru țara care i-a ales ca sa rezolve dezvoltarea si bunăstarea poporului. Pomanagiii ăștia, sau milogii cum ar mai putea fi numiți, nu știu de fapt să facă nimic, mulți iși iau diplome (uneori false) pe la 40-50 de ani, dar învață repede un singur lucru: sa le zică altora de sub ei, profesioniști mai mult sau mai puțin, ce să facă, după cum au auzit ei că ar trebui să se facă ceva. Asta ar fi un bun exemplu pentru ilustrarea noțiunii de impostor. Al doilea lucru important pentru pomanagiii din politică este să le dea în cap celor din alte grupări politice, aruncând dezinformări sinistre pe bandă rulantă, frizând prostia si ridicolul, sperând că cei care vor vota îi vor crede pe ei nu pe ceilalți. Adeseori pomanagiii ăștia nici nu suportă să piardă demn. Cum s-a dus primata în biroul de senator fără să fie aleasă? Cum s-a trecut pe listă mama lu” mama lui însuși? Cum strigă si înfierează cu mânie proletară de prin toate cotloanele că nu e bine aia sau ailaltă, doar ca să mai atragă niște voturi? Nu că ar face ei ceva, nu, pentru ca ei nici nu știu să facă ceva.
Toți pomanagiii ăștia vor să trăiască deasupra oamenilor care muncesc si își fac datoria corect față de instituțiile unde sunt si de ce nu, față de țară.
Toți pomanagiii ăștia trebuie îndepărtați si cei care au tâlhărit țara să fie judecați conform legilor care au mai rămas după ce le-au mutilat anii trecuți ca să poată tâlhări în liniște.
Dacă tot avem un imn care are ca temă ”deșteptarea”, atunci ar trebui ca măcar la 30 de ani după căderea comunismului să nu le mai dăm de pomană pomanagiilor.
Cum ar fi dacă s-ar cere un test de inteligență in momentul in care un pomanagiu din ăsta vrea să aibă o funcție obștească?

36 de gânduri despre „niște Pomanagii

   1. da șăfu’, facem teste că niși azî nu ni-o mers commentu’ cu-n link la un articol citit de oaminii șî fimieili culțî în cap; așa cî, ramîn cum ieram…
    articolul este pe republica (acolo l-am citit eu) și în 2 vorbe, dom’ prof Dragoș Iliescu (vom mai auzi numele ăsta), ne zice că noi, ca popor, ne-am prostit; nivelul inteligenței poporului este acum doar puțin peste cea a anului 1945; efectul Flynn se numește ceea ce a măsurat dom’ profesor și rezultatele nu-s deloc măgulitoare; maximul a fost între anii ‘67-‘77, după care a urmat un ușor declin pînă în ‘89 și o prăbușire a generațiilor de după loviluție; așa că…ori ne recalibrăm așteptările ori ne implicăm în mizeria asta numită politică;
    a, să nu uit: FMM voastre, tuturor miniștrilor educației de pînă acum (poate Funeriu n-are vină)!

    1. Tu stii ca m-an aoucat de articol si l-am lasat repede-repede??!!
     Nu pot, nu pot..
     Nu stiu voi,dar eu am vazut,vazut la propriu, mi-e jena sa spun pt ca sunt fosti colegi de ai mei,care nu au reusit ani la rand,cu meditatii,sa intre la o facultate pe vremea cand inca insemna ceva un examen de admitere,si acum sunt profesori,profesori, facuti la idd,de alte ocupatii nu mai zic, oricum numai in aparatul de stat…vesnic pe listele psd sau in biroul electoral la alegeri…aaa, au mai virat acum spre proro(erau niste glume cu roro odata, s-or potrivi?!)..
     Am beizadele,hai poate-i mult spus, dar loaze tot s-ar potrivi,copii de indivizi cu functii de conducere in fostele structuri economice-CAP,IAS,SMT,IELIF sau ce naiba mai era pe la tara,devalizate pe fata dupa revolutie.. daca nu ar fi furat parintii…sau, naiba stie,le-ar fi fost mai bine fara averile facut cu cinism…

     1. Ironoush,
      eu stiu cum erau pline câmpurile cu tevi de aluminiu pt irigații si pe maluri motoare si pompe pe care membrii CAP le-au furat .Sau grajdurile alea lungi , cum tot ei le-au distrus, si acum se plang că nu este sistem de irigatii … cred ca are mare dreptatea costicămusulmanu cu efectul Flynn.

 1. Ce test de inteligenta, sa le dea un abecedar sa citeasca, la unii li se impupezeste privirea de la primele litere..sau niste forme din alea de lemn, unii incearca sa bage patratul in gaura rotunda dash

  1. Nici Abecedarul nu mai e ce a fost! O vecina de- a mamei era suparata foc pentru ca baiatul ei, clasa zero (cred, nu sunt sigura daca nu e cumva chiar clasa a I a), nu reuseste sa tina minte cuvantul „suricata”. Am intrebat, normal, de ce naiba trebuie sa tina minte musai acest cuvant. M- am crucit, stimati oameni! Cica pentru a invata alfabetul au in manual niste poze pentru fiecare litera. De ecemplu o poza cu o albina pentru litera A, samd, si trebuie sa memoreze si sa spuna: A de la albina, B de la bou etc. (nu comentez metoda de invatare acum altadata) Ghiciti ce poza au pentru litera S? Su- ri- ca- ta. Daaaa, nu soare, stea sau ceva ce orice copil stie, vede . Suricata, fratilor? Ce o fi fumat autorul acelui manual? Este noaptea mintii!
   Aa, si pt litera C, au ceva gen „ceapa”. Confuzia cat casa pe bietii copii. Nu stiu cum se vor descurca cand vor invata grupurile ” ce”, „ci”, ” che” si care mai sunt.

 2. Avem o lauza cu retard psihic,o mica vedeta locala…ma luai la cearta azi cu dl dr pt ea,ca o bombanea ca de ce a facut copil…pai daca-i asa,hai sa ii spsnzuram pe ma-sa si pe ta-su intai, da ma-sa nu e ea insasi departe,dar mai bine, zic,nu ii spanzuram pe toti snapanii care ne fura si ne mint de 30(si nu numai,de la ceausescu d-voastra mult iubit incoace) si nu au construit un sistem viabil de sprijin al nefericitilor astora? Pai eu sa ma cert cu Zuza?! Pardon, e numele de scena, sper ca nu citeste pe aici…

  1. In copilarie, in mahala exista o Zuza nebuna. Si era tot timpul gravida, o prideau derbedeii si o duceau un porumb.
   Si totusi e f posibil ca dintr-o Zuza nebuna, chiar daca nu stim cine-i tatal copilului, sa iasa ceva genial, dupa cum si invers e posibil, din parinti geniali sa iasa un idiot.

   1. spre neamțu țiganu,
    da, aveam un coleg la facultate cam asa cum zici : era din părinți puțin mai aparte, iar el era cam dus cu sorcova, de ex bea apa de la flori din glastră, ținea niste pantofi de rezerva in buzunarele pantalonilor, dar când se apuca să demonstreze structurile de la Mate speciale rămânea profu cu gura căscată si noi nici nu mai respiram

 3. Noi, vai de capu’ nostru…
  Da’ nici cu SUA nu mi-e rușine, au de ales între 2 ramoliți.
  S-a dus lumea de rîpă, de tot.

  Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punînd mîna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni !

 4. Cica in America ar fi un plan: daca iese Biden, se retrage pe motiv de boala, batranetze, senectute, si uite asa dna Vice va fi prima femeie presedinte SUA. O fi doar zvon?

 5. Cica in America ar fi un plan: daca iese Biden, se retrage pe motiv de boala, batranetze, senectute, si uite asa dna Vice va fi prima femeie presedinte SUA. O fi doar zvon?

  1. da’ matale n-avețî altî triabî, doamna jozefina? păi n-avem noi conspirațiile noastre aici’șa, ni măi trebi șî di la amierica i?
   în rest, tătî lumea ghini?

   1. Daa, multumim de intrebare. Elmic pleaca duminica la scoala lui, intre timp cam umblam brambura pe vremurile astea. Avem trebi de- ale lui (oftalmolog, ochelari ca s- a miopit se pare, dentist, din astea).

    1. Spre Eva jjosephina & Co
     Bine măcar că se respectă regulile de zbor, de băiat zic.
     Pe aici se schimbă aproape săptămânal, pleci si nu stii daca te mai primesc înapoi deși ai rezidenta pe 2 ani sad

 6. andrei, esti primul care răspunde la ghicitoarea din finalul capitolului ”Despre blogul carbogazos” (cu subtitlul : declarație de dependență)

  Ghicitoare :
  care sunt ultimele versuri ale poeziei din care fac parte următoarele versuri:
  ”… Toţi pe buze-avînd virtute, iar în ei moneda calpă,
  Quintesenţă de mizerii de la creştet pînă-n talpă,
  …Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
  Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…
  Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filozofii
  Dintre-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii
  Încît fonfii şi flecarii, gogomanii şi guşaţii,
  Bîlbîiţi cu gura strîmbă sînt stăpînii astei naţii !”

  1. ha ha ha!
   unu’ către taximetristul oprit în fața unui club/bordel, arătîndu-i o fotografie:
   – îți dau 500€ dacă intri acolo și-o scoți pe nevastă-mea afară…
   pleacă, revine cu una puțin șifonată, pe care o împinge în mașină…
   – ce faci, dom’ne, asta nu-i nevastă-mea!
   – știu! asta-i a mea! imediat o aduc și pe a ta…

  2. Fără intenție, Andu.
   Nu mai țin minte dacă am citit secțiunea aceea, posibil acum vreo 2 ani cînd am găsit acest blog.
   Dar, și dacă am citit, am considerat întrebarea retorică.
   La așa simplă ghicitoare putea răspunde oricine, eu și noaptea în somn.
   Ciudat e că acolo e scris cu î, ori tu scrii cu â.
   Deci versurile sînt luate de altundeva.
   Pe vremuri, pe site-ul/ saitul regretatului profesor Pruteanu, eu postasem toate 5 Scrisorile și Luceafărul.
   Cine știe pe unde or fi ajuns, copy-paste funcționează.
   Eu le-am postat că le aveam scrise în Word, cred că le mai am încă.
   Cu ele mi-am făcut mîna cînd am învățat să scriu pe calculator, acum peste 20 de ani.
   Le-am scris din memorie, ca exercițiu de typing (da, cîndva le știam pe de rost, sau aproape, și acum, dar am mai uitat), apoi le-am corectat/completat cu cartea în față. Ulterior am introdus diacriticele (și acum scriu mult mai repede fără diacritice, așa m-am învățat, că atunci era doar tastatura englezească).
   Cînd am făcut eu școală nu erau computere, doar mașini de scris.
   Cît le invidiam pe secretare care scriau la mașină, cît aș fi vrut și eu…
   Nu am avut ocazia.
   Cînd au apărut computerele, am visat cîțiva ani pînă mi-am permis unul, în rate, erau f scumpe în anii ’90.
   Pînă atunci stăteam nopțile la sala de internet, noaptea era mai ieftin.
   Iar copiii de azi au tableta, laptopul și smartphone-ul la îndemînă de mici.
   Și zboară pe ele.
   Progres tehnologic, ok.
   Dar s-au pierdut alte lucruri, mai importante.
   Omenie, minte, suflet.
   Am colegi tineri care nu se obosesc să priceapă, să judece, să țină minte ceva.
   Înregistrează video-uri, apelează la Google sau Siri.
   Ăștia mor fără tehnologie, sînt mai proșți decît telefonul lor smile
   Gen, absolvent de ASE !, pt cît e 20 % din 10 milioane are nevoie de calculator !
   Cap pe umeri de ce mai are omul ?! sad

   1. mă umflă râsul când le văd pe vânzătoarele astea cum adună 20 + 20 pe calculator din ăla micuț…(nu fiscalizat, din ăla simplu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.