Planeta ca o zdrăngănea

Dacă iei un glob pământesc si-l rotești și pui la întâmplare degetul undeva pe el ca să-l oprești, nu vei găsi nici din 100 de încercări un loc unde să nu fie o zaveră, un zumzet de zăngăneală de ascuțit cuțite, care apoi să fie răsucite în mersul liniștit al vieții, al societății, al comunității oarecare unde ai pus degetul. Peste tot pe Planetă e câte o bubă, o coptură infectă care stă să explodeze, de ce mai multe ori o bubă politică, sau generată de politicieni. La ce-or mai fi si ăștia buni dacă numai dandanale creează? Uite la noi în țară, societatea e siderată de câteva zile de cazul crimelor din Caracal, în care o un copil cere ajutorul societății, dar nu-l primește din cauza modificării codurilor si din cauza câcâielilor generate de incompetență. Miliardele de analize si tocșoaie, si alea tot incompetente, ținute de părerologi cu ștaif, nu ajută copilele alea să revină la viață. Aici ne-a adus dictatura impostorilor conduși machiavelic de acel drac împielițat, Dragnea, care deși întemnițat ca un prost, tot își mai radiază efectele prin javrele rămase la putere.
In USA se construiește de zor în secolul XXI, un zid de 3 metri înălțime si de mii de km lungime ca să împiedice imigrația sărmanilor care ar spăla si pe jos cu periuța de dinți pentru o bucată de pâine. In Venezuela, una dintre cele mai bogate țări din lume în resurse, se moare efectiv de foame din cauza unor dobitoci care au condus țara în ultimii 20 de ani.
În Asia sunt câteva țări care tot agită sulițele cu bombe nucleare, doar asa ca să se vadă că au si ei un cuvânt de spus la masa bogaților lumii, care bogați vor să le ia zdrăngăneaua din mână pentru că e prea periculos să te joci cu focul doar de amorul artei. Dar ei nu și nu, o țin pe-a lor, pe ideea lor din Evul Mediu Întunecat, și-și țin popoarele subjugate într-o cruntă și înjositoare izolare fața de restul lumii.
In Europa câștigă din ce în ce mai mult teren la putere tot felul de șarlatani politici sau în cel mai bun caz ageamii care comit tot felul de erori si generează proteste galbene îndelungate greu de soluționat, greu de suportat pentru țară, si în final decontată de toată suflarea Europei.
Nu pare că toată Planeta asta maiestuoasă, dar îmbătrânită accelerat de politicieni hulpavi si mediocri, a ajuns ca o jucărie în mâinile șarlatanilor politici care se comportă aidoma sugarilor care vor să facă zdrăngăneaua să zdrăngăne, spre încântarea auzului lor neformat si ne-experimentat, dar și spre căderea accelereată în genunile negre si fără putință de revenire ale haosului entropic?

40 de gânduri despre „Planeta ca o zdrăngănea

 1. hai, vă pup, mă duc la muncă;
  am rate la casă de plătit…
  și-s și nervos că am citit aseară nește scenarii despre cazul caracal…gen metalul se topește la 1040 de grade iar corpul uman la minim 1500 însă miliția a găsit bijuterii în butoi; gen criminalul s-a dus liniștit la farmacie parcă știind că miliția nu-l va deranja…ce-o mai fi ieșind și din dosarul ăsta!?
  poate nu un mare fîs ca în cel de la Restaurant Shanghai unde mai multe cașchete și epoleți se zice că ar fi beneficiat (și) de servicii sexuale…
  a, și sper că voi mai fi în viață cînd vor desecretiza (pe bune) dosarul Kennedy

  da, domnu’ Andu, planeta se duce pe pluă pentru că nu ne exercităm meseria de sitoaieni; unii de foame, alții de prea mult; primii că trebuie să alerge după antilopă și să-i pună piedică leului dacă vor să mănînce, ceilalți din cauza moleșelii datorate traiului bun

  1. draga costicamuslime motive de ce se duce Planeta de rapa se gasesc cata frunza cata iarba.

   Am auzit o comparatie faina pe un documentar despre univers: sunt atatea stele in univers incat nici numarul total al firelor de nisip de pe planeta noastra nu intrece numarul lor

   1. Daaa, amu cativa ani mi-a zis la un echo ca am fierea cat un balon,sa caut un chirurg rpd rpd..daca n-avea pietre, csf am luat-o-n sus…
    Si nu sant ontopic..

 2. Duamna Andronescu a invatat de acasa sa nu se urce cu straini in masina! Da sa nu te faci pres in fata mafiotilor care au distrus tara si au lasat copiii fara parinti si parintii far copii nu ai invatat scarba infecta care ai imbatranit degeaba pentru o funcctie zdranganind la gat n-ai invatat? Nu ti-e rusine sa deschizi gura si sa dai lectii dupa ce ai umplut scolile de profesori nu cu doctorate plagiate ci cu diplome care nu fac nici cat hartia pe care sunt tiparite?! Nu ti-e somnul tulburat de nici o indoiala ca ai girat tot sistemul asta mafiot care ne-a destructurat moralmente, care a lasat un hoit de stat in putrefactie si pe care stati ca mustele pe cadavru?!

   1. I’m not that girl, chiar deloc, e doar un strigat disperat si inutil, ca toate strigatele disperate,venit doar cand e prea tarziu..

 3. voi când vreți un pic de liniște, ce faceți? vă duceți undeva? meditați?
  cum obții liniștea în toată această infernală ”gălăgie” informațională?

 4. Andu, o să primesc raportul detaliat dar mai durează examinarea histopatologică, pietrele, în splendoarea lor, nu o sa le văd. Și chiar nu mă mai preocupă acest aspect și conotațiile lui vizuale și tactile. kiss Important e că sunt acasă și experimentez plutirea.

  1. eu te-am întrebat pentru că ametist zisese ca unele persoane confecționează mărgele din ele.
   ceea ce mi se pare cam oroare

 5. Reacția actriței Natalie Ester: 

  „Mizerie umană, mama mea, care spre deosebire de tine, a trăit cu rost, salvând vieți şi dăruindu-se celorlalți cu totul, a terminat Medicina cu media 9,25, în 1977. A fost repartizată la Albeşti de Ialomița. N-avea pile, deh. Timp de 10 ani, mama mea pleca luni de acasă şi se întorcea vineri, lăsându-mă să plâng în hohote de dorul ei. Se închidea într-un dispensar de țară şi muncea, tremurând nopțile de spaima singurătății şi a pericolelor.
  Când eram la şcoală, a făcut un pas mai aproape de Bucureşti, la dispensarul Sineşti. 
  Eram săraci. Nu aveam maşină. Nu exista niciun mijloc de transport până acolo. Locuiam în Drumul Taberei. La 6 dimineața ieşea pe uşă, traversa Bucureştiul până în celălalt capăt, şi la ieşirea din Bucureşti, stătea la ocazie. Şi lua pe oricine care mergea spre Ialomița, ca să ajungă la dispensar. Şi-apoi seara, acelaşi drum, făcut în aceleaşi condiții. Pe caniculă, pe ger, pe ploaie. 80 de km zilnic. Timp de 30 de ani a făcut naveta. Cu „ia-mă, nene”. Apoi, în ultimii 10 şi-a tras Logan.
  Mama mea, acest înger cu pensie mizerabilă azi, auzise şi ea că e periculos să te sui în maşinile unor necunoscuți. Dar nu a avut încotro!!!

  Înțelegi, mizerie umană? 
  Doamne, vă detest cu toată ființa mea.
  Abia aştept 10 august.”

  1. eu le doresc tuturor guvernanților si parlamentarilor sa fie obligați sa ia mașini la ocazie până dă de ei un teleormănean d-ăsta cu curtea mare si betonată

   ce-or fi cu județele astea din sud de nenorocesc țara fără drept de apel?
   că si ăl bătrân tot de prin zonă…

   1. Suna a idee (buna) de lege: reprezentantii poporului sa ia salar’ cat media si sa umble cu ce gasesc. Daca se dau cu A6 sa (se) dea si cu subsemnatu’.
    Votati Omanianu’ ca sigur nu candideaza!
    P.S. … ca n-am vorbe in vocabular cate blesteme merita astia
    P.P.S. Ne-academice, ca sa n-avem loc de interpretare

 6. Pentru feng shui in cap citesc uneori poezii ca
  de exemplu:

  Mihai Eminescu – Lacul

  Lacul codrilor albastru
  Nuferi galbeni îl încarcă;
  Tresărind în cercuri albe
  El cutremură o barcă.

  Şi eu trec de-a lung de maluri,
  Parc-ascult şi parc-aştept
  Ea din trestii să răsară
  Şi să-mi cadă lin pe piept;

  Să sărim în luntrea mică,
  Îngânaţi de glas de ape,
  Şi să scap din mână cârma,
  Şi lopeţile să-mi scape;

  Să plutim cuprinşi de farmec
  Sub lumina blândei lune –
  Vântu-n trestii lin foşnească,
  Unduioasa apă sune!

  Dar nu vine… Singuratic
  În zadar suspin şi sufăr
  Lângă lacul cel albastru
  Încărcat cu flori de nufăr.
  ==========================
  ==========================
  Si pe urmă ma apuc si caut lacul ăla…

  crazy pardon boast

 7. Dreaq stie… stau si eu la tara…da transport in comun este,se face naveta in draci-muncitori, elevi…sunt 2 sate mai izolate dar chiar si acolo intra..
  Primarul are doctorat (pe bune!) si nu pierde nici o ocazie sa-si cleze studiile dar, in afara de a repara cateva drumuri pietruite cu bani multi,altceva n-ai mai vazut de tei ani..aoileo, am uitat, avem casa mortuara..sa vedem cand s-o da in folosinta..
  In rest..in virtutea inertiei..salariile au crescut cu „maximul” posibil..scoala e absolut ok dpdv al constructiei, despre actul educational ma abtin ca sa-mi protejez arterele cerebrale..
  Dar e pastor-predicator dom primar( adventist cv, nush) si de ziua lui a dat o pizza la colegi precedata de o predica..doua fete au iesit afara.. restul au ascultat in tacere cu capetele plecate..nici un proiect de anvergura, nici un ban european, un agterschool facit de fostul cu fonduri europene zace inchis si se degradeaza in tacere, profesorii nu au facut acolo un minut de activitate extrascolara..desi era dotat, au inchis calculatoare in magazia scolii-sa nu se fure,.prevederea e mama intelepciunii, nu-i asa?!

  1. Adica numa in caracal interlopii sunt in cârdășie cu jindarii ,politicii si afaceriștii??

   nu, nu doar acolo, ci in toată țara
   asta e cumplit !
   ăsta din caracal n-o fi și canibal?

   1. Iti dai tu seama ca asa cv.. si daca as avea informatii nu ar fi certe si n-as putea vb.. oricum nu vadd asa o atmosfera sordida cum reiese dininformatiile de la caracal..dar orice e posibil (in cea mai ..buna dintre lumile posibile?)
    E deprimant tare tare tare de tot

 8. iată un adevăr simplu in Cațavencii:

  ”România și-a încredințat destinul unor șarlatani. Șefii de ieri și de azi ai țării, fie ei președinți, miniștri, primari sau parlamentari, trăiesc, cu rare excepții, din impostură. Prosperă din fals, se îngrașă din farsă, dorm înveliți în înșelătorie. Sînt, aproape toți, oameni fără pregătire adecvată. Sînt, aproape toți, oameni care nu corespund.”

  https://www.catavencii.ro/editorial/olimpiada-prostilor/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *