Pasiunea pentru roșu *** Rar mi-a fost dat să văd o mai mare pasiune în organizarea și celebrarea unui revelion. E vorba despre sărbătorirea de către chinezi a Anului Nou Chinezesc, ei nu-l numesc revelion ci pur și simplu începerea noului An, așteptarea primăverii aducătoare de speranțe pentru mai bine. Anul acesta noul an începe mâine, pe 5 a II-a ( ei nu au nume pentru lunile anului , doar un număr, a câta lună este ) și este numit Anul Porcului de pământ și sărbătorirea ține 2 săptămâni, de la Luna nouă până la Luna plină ( se calculează a 2-a lună nouă după solstițiul de iarnă) deci nu e in aceeași zi în fiecare an. Au liber o săptămână.
Pregătirile stau sub semnul culorii roșii, cadourile se dau ambalate în cutii roșii, banii în plicuri roșii, hainele trebuie să aibă predominant culoarea rosie, pănă si ciorapii si chiloții trebuie să fie roșii ( noi)
A oferi bani drept cadou e o tradiție și nu o soluție de moment, si tot tradiție este ca înainte de petrecere, fiecare să-și ia niște momente libere si să mediteze la anul care a trecut, ce a avut bun si ce a avut rău. Se pune atâta suflet în aranjamentele pentru începerea noului an încât depășește cu mult ceea ce facem noi pe aici prin Europa. Curățenia generală a casei, pregătirea cadourilor, planificarea vizitelor la neamuri si prieteni, precum si ieșirea la restaurante cu prietenii, unde fiecare își etalează ( trebuie ) bijuteriile, hainele noi, realizările din anul ce a trecut. Obiceiurile de Anul Nou diferă de la o zonă la alta a Chinei, dar toate au în comun masa bogată, cu pește, porc . pui si dulciuri, si seara artificiile.
Cum începe pregătirea mesei:
An Nou Fericit
Vouă vă place mâncarea chinezească?
Când ați mâncat ultima dată?
新年快乐
Xīnnián kuàilè
se pronunță : sin ie kuai lîă
ohoho, daca e cu mancare si distractie, ne place mult! maxim as putea spune!!
Sa fie un an al porcului cu noroc pentru toata lumea.
Salutarisi urari rosii sotiei
da, domnu’,
La Mulțiii Aniiiii! cu ocazia chinezăriei….
🍸🍸🤟😜
Multumiiiiim frumos tot rosii
Cam așa arăta mâncarea mea chinezeasca, fasii de piept de pui și legume aldente la wok, înainte de a-i pune sosul de soia japonez, asta a fost alaltaieri.
mi-e atat de foame ca as manca si pietre!
pana una alta am baut un suc de sfecla ROSIE ( pe bune!)
Eva
Mare grija cu sucul de sfecla rosie. Se bea doar in combination cu altele si el sa fie max 10%. Da probleme. Si cel de patrunjel radacina la fel.
pai io beau destul de des ca am anemie.. ce probleme da?
de obicei il beau combinat cu portocale (fresh) dar presupuns ca proprotia e de 70% sfecla
Eva,
Sucul de sfecla in exces cica declanseaza problems cu nervii
aa..pai am si eu o scuza!
Eva, râdem, glumim ,dar eu zic să fii atentă la procente , sub 15% sfecla rosie
(si sub 5% daca obișnuiești pătrunjel rădăcină)
e cu nervii capului.
si ceaiul de ging seng ăla tot așa , cu măsură că rupe nervii.
okei..ma pun pe rontzait sfecla
(eu am cam baut la viata mea ceva suc de sfecla rosie..poate mai am o sansa daca ma opresc acum, merci de sfat!)
luminița,

dacă stii să faci figura cu wok-ul ești maestră
aia cu aruncatul in sus cum se face la clătite
Egzact asa fac, dar egzact egzact. Aaaaa si mananc cu betisoare.
Ooooooo , mâncăm cu bețisoare eee, asta e deja next level

cică cel mai tare e când poți să prinzi albine din zbor cu bețișoarele…
Deci roșu, da? On topic, da?
Rossssuuuu uraaaaa
Am o mare consideratie pentru cultura chineza! Am luat candva si ceva lectii de presopunctura, insotite de cateva notiuni teoretice referitoare la taoism, cum auzeam ceva nou, hop si noi-eu si o ffff buna prietena. Am facut si yoga o perioada, eram ciudatenia familiei, dar cam asa fusei mereu! Mor de ras si-acuma cand imi amintesc o seara de iarna, nu stiu cat de tarzie dar pustie si inzapezita si superba,
cu tramvaiele oprite in tot orasul si noi veneam de la yoga cu presuletul si pantalonasii in geanta si zice colega”bai, acuma zici ca suntem de-alea ambulante!” Am ras cu spasme, sora-mea facea ca toti dracii ca nu stia de mine,am mers pe jos cred ca vreo doua ore!Da-mi voie sa ii urez si eu doamnei tale, din tot sufletul,un an nou bun si frumos!
De baut ce ziceai ca se obisnuieste?
Irinoush,
Multumesc de urari si va dorim la fel si Dvs
Da, chinezii beau la fel ca noi, de toate. Au si ei un rachiu din orez f tare si bere Tsingtao f buna. Si tot timpul umbla dupa vin rosu din Europa
irinoush,
uite de exemplu ”pălinca ” lor din orez, are 53 de grade :
noi o poreclim china tequilla
Noooo, un martini rosso mai bine, pentru toata lumea, sa traiasca!!
Eu mananc sfecla rosie destul de multa, conservata, se pune?
Facea mama un fel de mancare cu sfecla rosie, foarte gustoasa, ia s-o-ntreb! Aoleu, si cand eram eu mititica, imi dadea radacina de patrunjel imtreaga, fiarta in ciorba!
Oare am ceva sechele? Noo, cre ca doar atat cat e necesar!
Irinoush,
Nu face rău decât sucul de rădăcinoase nediluat. Fierte sau gătite e altceva.
Noroc belșug tuturor
Anul Purcelului sa va aduca numai bine!

carnea si legumele le mai prind cum le mai prind, dar orezul…dezastru 
In ultimul timp imi place f mult mancarea asiatica, in special chinezeasca! Chiar ieri mi-am comandat la cabinet..si am incercat sa mananc cu betisoarele
cu timpul , dacă exersezi, se obișnuiesc degetele cu bețigașele, trebuie să stai cu ele în mână mai des, și se învață
Azi iar am comandat chinezarii si m-am descurcat mai bine cu betisoarele..nu am avut nevoie de furculita