Pagină de susținere

Să spunem aici cum am dori noi să treacă nenorocirea asta care s-a abătut peste Pământ.
Eu aș zice că poate brusc musui P își ia jucărelele înapoi si părăsește Ucraina, făcând un plan de rambursare a cheltuielilor pentru reparații. Plus demisia.
Dar la cât de tare a distrus si omorât nemernicul, cred că nu are scăpare de un proces la Haga. Faci un război dement cu armata contra armată, dar să bombardezi apartamente de bloc, grădinițe, scoli, spitale, e de neiertat.
Deci cum vedeți încheierea acestei catastrofe generate de om? (mă rog discutabil dacă om)

25 de gânduri despre „Pagină de susținere

 1. Cum mi-aș dori să treacă această nenorocire?       Mi-aș dori ca șorikozaurul schizo să fie împins înapoi, în tunelul de unde a ieșit, să se toarne plumb fierbinte prin toate galeriile bunkerului și să fie lăsat acolo, în vecii vecilor.

 2. Mi-aș dori să treacă totul rapid, ca un vis urît.
  Din păcate, nu e atît de simplu.
  Putin nu cred că va bate în retragere fără niște negocieri deopotrivă ferme, dar și întrucîtva convenabile lui – nu știu dacă există un negociator atît de abil pt a-și păstra echilibrul pe această muchie de cuțit și a reuși. Hitler a fost încercuit în buncărul de la Berlin și forțat să se sinucidă pt a nu cădea în mîinile inamicului (bine, e și legenda că ar fi fugit în America de sud și ar fi scăpat, lăsînd în urmă cadavrul unei sosii, nu complet nerealistă). Dar Hitler nu avea arme nucleare cu care să distrugă lumea, nu mai avea nici un atu. Putin are, nici nu e nevoie să trimită rachete nucleare, e destul să le detoneze la sol și viața pe pămînt e istorie, bineînțeles cu Rusia cu tot. Și ar fi în stare la disperare – La ce bun să mai existe lumea, dacă Putin și Rusia nu ar mai exista ?
  Nu vă faceți iluzii, nu va ajunge să fie judecat, slabe șanse de arestare și judecată, singura soluție probabilă să fie eliminat/ucis de ai lui, care nu au chef să moară împreună cu el –inside job, cum am mai zis.
  Dar și asta e greu, maleficul și totuși inteligentul agent de top KGB asta a făcut de peste 20 de ani, și-a asigurat protecția împotriva unei lovituri din interior. Are mai multe sisteme de protecție care nu au încredere unul în altul, și deci nu prea au curaj să acționeze, orice eșec înseamnă pierderea capului.
  Deocamdată important e să se oprească focul, să nu mai moară oameni, chiar dacă i s-ar ceda Ucraina de la est de Nipru. Viețile oamenilor nu se pot recupera, teritoriile cîndva da, construcțiile, podurile distruse, etc, se pot reface.
  Și cumva, cîndva, sperăm în curînd, printr-un miracol, poate va fi eliminat, nici un dictator nu a domnit o veșnicie, dar contează cîte vieți a distrus pînă să piară.
  Orice e posibil, sînt multe variabile în joc care pot duce la rezultate atît de diferite.

  1. „chiar dacă i s-ar ceda Ucraina de la est de Nipru”. Asta eu nu pot intelege si accepta, de ce adica trebuie sa i se cedeze rusiei o parte din Ucraina. Ca pret de razboi, sau cum?
   Federatia rusa are 17.130.000 km², saptesprezece milioane de kilometri patrati, frate. Ajunga-le!!!
   Rusia vrea sa ocupe Ucraina sub pretextul ca granita NATO e periculoasa, e prea aproape de mama rusia, dar ocupand Ucraina se va izbi chiar de granitele NATO, de fapt, de jur imprejur.
   Deci?

   1. Da, asta cu granița NATO ar fi de râsul lumii,dacă n-ar fi de plâns. Adică vii tu singur la granița NATO pe motiv că nu vrei să fie Ucraina în ea.

    1. Ăsta e ca un coleg de-al lui fi-miu din clasele primare- le trantea ghiozdanele pe jos, arunca mingea aiurea la jocuri..fi-miu,frustrat maxim pt ca ma-sa-nu te bate,nu-njura etc,nu mai zic ca fizmiu era cel putin dublu..
     La una mai boacana,care putea sa se lase cu accidentare serioasa,i-am zis mama, bumbaceste-l!
     Si s-a asternut linistea si la scoala si la joaca!
     Omul este o persoana cu nevoi speciale,este patologic incapabil sa relationeze cu mediul inconjurator!
     Ma gandesc ce mana cereasca afost pt ticalosii din jur care s-au folosit de orgoliul lui patologic ca sa il inconjoare cu minciuni care sa le fie lor de folos si pe el sa il izoleze in ego-ul lui!
     Dar li se vor intoarce ca un bumerang,din pacate insa prin suferinta celor dragi!

   2. Chestia e că nu ne întreabă pe noi ce dorim și ce acceptăm.
    Dar vă las să visați frumos, poate cu puțin noroc se și împlinește…

  2. eu nu știu dacă ar distruge lumea cu bombele atomice.
   mai sunt si alții cere trebuie sa apese odată cu el.

 3. Nu mai stiu unde citisem ca putin a modificat acum niste ani legea cu privire la butonul nuclear si nu mai sunt 3 decidenti ci doar unul, el.

  1. pana la urma nici nu ar fi neaparat nevoie sa apese butonul, o bomba „din greseala” peste una din centralele nucleare ale Ucrainei ar face prapad, Doamne fereste!

    1. De la mii de km distanță lucrurile se văd într-un fel, și acolo poate există și adăposturi eficiente.
     Aici sîntem la 250 km de Cernobîl, adăposturi ioc, nici măcar pt rachete sau bombe normale.
     Dacă e un atac/accident nuclear am fi norocoși să murim rapid. Dar am fi iradiați și am muri ulterior, încet, în chinuri.
     Deci nevoia dezescaladării conflictului se simte altfel.
     Oricum, ce-o fi, o fi, tot c-o moarte sîntem datori…

 4. Un tip vine la un chioșc de ziare în Moscova, cumpără ziarul, citește atent prima pagină, îl aruncă. A doua zi, la fel, vine, citește nervos prima pagină, aruncă ziarul. A treia zi, vânzătorul nu se poate abține și-l întreabă: „Dar ce cauți?” „Un anunț funerar…” „Dar astea nu sunt pe prima pagină.” „Ăla pe care-l aștept eu va fi!”

  1. „Cred că Ucraina nu mai poate scăpa din mână victoria, oricâte rachete și obuze ar mai trage armata rusă. Poate aviația rusă să facă covor de bombe ca în Groznâi. Cu orice bombă care explodează, rușii nu vor face decât să crească determinarea ucrainenilor de a lupta. Elita de la Kiev a câștigat mai întâi războiul pentru mintea oamenilor. Război pe care Putin l-a pierdut fără drept de apel. Ucrainenii au luptat cu arma în mână și au murit pentru valorile în care cred. Ei luptă și mor pentru valorile lumii libere. Prin asta au intrat pe poarta principală în istoria mare a lumii. Suntem contemporanii unor evenimente importante. Suntem martorii consolidării unei mari națiuni.

   Europa de Est nu va mai arăta niciodată ca înainte. La rândul ei, Rusia nu va mai fi niciodată aceeași. Acum se încheie cu adevărat cel de-al Doilea Război Mondial. Este triumful ideii de libertate.”

   Exceptionala analiza domnului Armand Gosu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.