Păcăleala internațională cu drobul de sare

*** Un drob de sare planetar ***
Cele două femei proaste din nuvela lui Ion Creangă plângeau frângându-și mâinile că le moare copilul dacă mâța dă drobul sare jos de pe sobă și acesta va cădea fix peste copil.
Rusia atacă Ucraina frângându-și oamenii și rachetele că dacă se va muta NATO la granițele sale, în ciuda faptului că există alte segmente de graniță care sunt lipite de NATO.
China mișcă avioane militare si forțe navale înarmate cu muniție de război în apropierea insulei Taiwan, în idee că dacă Taiwan devine vasalul USA și-i amenință granițele supărarea Chinei va fi foc și pară.
Motivele sunt coapte cu ață albă, pentru că nimeni nu crede că asta e adevăratul motiv, de fapt un drob de sare virtual (mincinos mai exact), esența fiind de fapt dorința de a lua cu japca teritorii care fost-au pe vremuri parte din fostele dictaturi. Dictaturi comuniste.

Taiwanul, cu microcipurile lor electronice, chiar constituie o amenințare globală prin faptul că 90% din necesarul lumii se fabrică aici.
Rusia cu gazpromul ei este o amenințare mondială. Cum de s-a ajuns într-o situație atât de stupidă?
Ucraina cu grânele ei fără concurență deține 50% din hrana lumii cu grâu, Rusia fiind restul.

Cum să ai tu, NATO și UE, analiști de top și să nu prevezi că singularitățile astea sunt surse de catastrofe politice și economice?
Nu din cauză că analiștii ăștia sunt cam tăntălăi?
Și analiștii ăștia îi consiliază pe politicienii care conduc lumea.
Dacă analiștii și politicienii erau buni, astfel de situații nu ar fi existat.
Ce încredere poți să mai ai în ei?

8 gânduri despre „Păcăleala internațională cu drobul de sare

 1. Cea care a fost iubita lui Van Gogh si a trăit se zice 120 de ani lasă niste sfaturi:

  -Zâmbește mereu!! – Acesta este motivul longevității mele.
  -Dacă nu poți face nimic în legătură cu ceva, nu-ți mai face griji.
  -Am un singur rid și stau pe el. !!!
  -Nu folosesc niciodată rimel pentru că râd până plâng foarte des.
  -Și adevărul este că cred că voi muri râzând”

 2. Îndemnul/sfatul/indicația de a lua pastilele de iod de la farmacie sună sinistru, adică vin timpuri nașpa.
  Cum era pe vremuri o glumă: s-a unit ”Intreprinderea de Masini Grele București” cu ”Uzina Timpuri Noi”, cea nouă numindu-se ”Timpuri Grele”

  și 2)
  2) CIA analizează nația română și zice că e o chestiune de ani până Romania va dispărea.
  ați auzit asta?

 3. Andrei Pleșu publică in Dilema veche un articol despre Rusia.
  Iată finalul:

  „Imperiul Rus are disciplină de lagăr în loc de un sistem statal, este o stare de asediu, redusă la rangul de stare normală a societății.”
  „Clerul ortodox rus a fost și va fi întotdeauna un fel de miliție, doar în uniforma sa diferită de trupele seculare ale împăratului. Preoții subordonați împăratului și episcopii săi constituie un regiment special.”
  „O armată de birocrați, aceasta este o adevărată durere a Rusiei. Acești domni formează un fel de nobilime.”
  „În Rusia, singurul zgomot permis sînt strigătele de admirație.”
  „În Rusia, conversația înseamnă conspirație, gîndul este răzvrătire.”
  „Pentru ruși, cuvintele sînt mai importante decît realitatea.”
  „Fiecare guvernator știe că el, la fel ca majoritatea colegilor săi, este în pericol să-și petreacă restul zilelor în Siberia. Totuși, dacă în timpul mandatului său de guvernator reușește să fure destui bani pentru a se apăra în instanță la momentul potrivit, va fura; dacă (cazul este imposibil) ar rămîne cinstit și sărac, ar fi pierdut. Aceasta nu este remarca mea, am auzit-o de la mai mulți ruși pe care îi consider de încredere, dar mă voi abține să le menționez numele.”
  „Rusia vede în Europa o pradă ce îi va fi cedată, mai devreme sau mai tîrziu, prin vrajba dintre noi. ”
  „Dacă veți întîlni nemulțumiți în Franța, folosiți metoda mea și spuneți-le: Duceți-vă în Rusia.” (E ceea ce îmi vine să spun mereu interlocutorilor care declară, melancolic, că „era mai bine înainte”: Păi, nu mai întîrziați pe-aici! Coreea de Nord, China, Cuba vă așteaptă! – n.m., A. P.)
  Nu e așa că multe dintre spusele de mai sus vă sună cunoscut? Și nu numai cu privire la Rusia de azi, ci și cu privire la România de ieri (care încă mișcă…).
  Publicat în Dilema Veche nr. 946 din 26 mai – 1 iunie 2022

 4. Vin si eu cu ce ma doare- nu am stiut niciodata sa spun de ce imi ptovoca repulsie protv inca de pe cand nu aveam cablu pt ca stateam la tara, unde a patruns mai tarziu antena-satelit; stiudoar ca ma incerca un sentiment de jena, de parca mi-era rusine de rusinea lor; nu l-am urmarit; m-a revoltat urcarea pe un piedestal a unei ariviste moderne doar pentu ca stia sa citeasca un text si se vad acum valorile morale ale doamnei, cand isi pune copila pe acelasi taler cu bianca dragusanu, pe care cred ca o respect mai mult pt ca nu prea s-a pretins mai mult decat a fost; leg acest post de declinul moral si educational al societatii noastre. Cativa oameni care si-au facut meseria, totusi, nu vor putea sa anihileze raul imens facut…
  Iar despre familia maruta..nu am decat o senzatie de greata nu imi gasesc cuvintele pentru culmea de impostura pe care o reprezinta pentru mine.
  De la stirea cu florin salam m-am luat, in caz ca nu stiati ce m-a apucat, si nu am dat clic nici.macar acum pe stirile lor am aflat-o tangential..

  1. Daaa, poveste veche cu impostura asta pe planeta Romania.
   Nu prind protv dar si când prind nu prea am ce să văd cu plăcere.
   Așa e cum zici: ” ma incerca un sentiment de jena, de parca mi-era rusine de rusinea lor!
   Diva cu prompterul despre care vb e chiar o ”creatură” a lor.
   Nu pot să uit când a avut o expoziție de pictură, așa o numea ea dar si lumea care a fost.
   96 % din oamenii de acolo au lăudat inepțiile alea. Am fost acolo si mi s-a facut rău când am realizat cretinătatea lăudată.
   Asta cu Salam e la fel cu aia cu găina care a născut pui vii.
   Ce să mai comentezi?

 5. Din când în când Romania mai are și bucurii la liber, de la Univers, că de la politicienii care-și dau cu stângu-n dreptu nu ne putem aștepta decât la nenorociri.
  Acum David !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *