Omul sfințește locul?

Omul mai sfințește locul? ***
Dacă oriunde mergi, cam după maximum o oră dai de depozite oribile de gunoaie făcute de om, dacă gazele toxice se acumulează în atmosfera planetei în urma activităților omului, dacă vezi la știri o pată de plastice de trei ori mărimea Franței care plutește între Hawaii și California de a ajuns obiect de studiu în școli, (link la primul comment), dacă mai multe teorii științifice prevăd decăderea planetei Pământ din cauza Omului, atunci mai putem spune ”Omul sfințește locul?”

10 gânduri despre „Omul sfințește locul?

   1. Pune și tu 06.05, că parcă pe 5 mai e ziua bărbatului, s-apucăm și noi să bem măcar o bere smile
    Poate cîndva omul sfințea locul, cînd erau mai puțini și încercau să trăiască în comuniune cu natura.
    De cînd e atîta viermuială de om și a dispărut această responsabilitate, rămînînd doar un consumerism nebun, parcă dimpotrivă, oamenii spurcă planeta.
    Care s-ar putea să scape cumva de noi…

    1. Da, merge și 06-05-2026 dacă tot am trecut de opt miliarde laugh
     Îi e mai greu și apocalipsei ăsteia cu atâta lume pe lumea asta.

 1. Când văd ce fețe au ăștia de protestează în fața ministerului sănătății, mi se face părul măciucă.
  Eu nu-s concetățean cu ei în nici un caz!

  1. Eu rad spasmodic de cateva minute…
   Si ma uitam.la stirra cu scaderea ratei de imunizare a bebelusilor sub 70 la suta.
   Candva mergeam si vaccinam la scoala, am vaccinat si la domiciliu, in conditii greu de imaginat de saracie si mizerie, caram pachete intregi de vata cu spirt dupa mine si jonglam cu flacoanele printre degete pt ca, efectiv, nu aveam un colt de masa pe care sa am curaj sa las geanta. Si am vaccinat TOT,fara probleme, fara efecte adverse, aproape 30 de ani. La scoala incercam sainduc cumva in mintile copiilor importanta vaccinarii, sa ii fac sa vada frumusetea luptei stiintei in fata bolii si a suferintei…
   Am obositt…e mult de spus si de facut dar ma simt din ce in ce mai singura…

   1. Nu ești singură, parcă procentul de oameni care sunt de acord e destul de mare, chiar dacă trepanații ăia zbiară tâmpenii.

 2. DE pe febeu fără număr:

  ” Erdős János

  ·
  Bancul ăsta, postat acum 10 ani de regretatul meu prieten Csaba Jánosi în maghiară ( cică e o poveste adevărată ) și tradus de mine în limba română, a avut de departe cele mai multe reacții, share-uri din toată cariera mea Facebookistă. Poate e cineva care nu-l cunoaște, că mă supăr… 🙂
  ”Fumam pe terasa din spate când apare câinele meu de sub gardul vecinului cu ceva animal alb în gură. Mândru, loial, mi-l aduce și mi-l pune în fața mea… Era iepurele campion al vecinului, ceva rasă cu pedigree din Germania, cu care umbla la concursuri, expoziții… Era mort de-a binelea, înota în balele câinelui și era foarte murdar. Iepurele valora cam 500.000 forinți…
  După „corecția” dată câinelui m-am întors la iepure… și mi-a venit o idee; L-am băgat în chiuvetă, l-am spălat bine de pământ și balele câinelui și l-am uscat cu uscătorul de păr al mamei. Apoi am urcat pe poteca vecinului, i-am făcut un culcuș din paie iepurelui în cușcă, l-am pus în pat și am închis ușa cotețului.
  După-masă vine vecinul acasă… La vreo 5 minute se aude gălăgie, larmă, înjurături… Ca un bun vecin, mă duc să mă interesez care-i problema. Stăm ca doi proști în fața cuștii iepurelui și are loc următorul dialog:
  -Uită-te, în p…la mea!
  -Ce s-a întâmplat? A murit?
  -A murit, în p…la mea. Acu două zile l-am îngropat și iar e aici…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *