O rușine cu 34 de metri mai mare

O rușine cu 34 de metri de metri mai mare***

Azi 25 noiembrie, la mai toate programele de știri, de zeci de ori a vorbit arogantul purtător de cuvânt al bisericii, precizând că catedrala este închinată mântuirii eroilor neamului, eroilor, celor 350.000 căzuți pentru patrie începând din 1877. Pentru ei e catedrala asta. Oare de ce o fi repetat asta de câteva ori în cadrul propriului discurs ? S-o simți oare cineva cu musca pe căciulă? Să nu credem că e pentru satisfacerea aroganței capilor bisericii? care apropo umblă cu merțane negre că alfel le oxidează odăjdiile,deh.
Tot la știri, azi, a mai fost prezentat primul spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România construit de fundația Dăruiește Viață cu banii obținuți doar din donații, statul nu a binevoit ca să dea ceva, ca la catedrală. Poate ar putea catedrala asta să doneze ea 4 euro prin sms la 8864? Se zice ca are cu 34 de metri mai mult decât casa poporului. Mie mi-e rușine de 34 de metri ăștia, de fapt mi-e rușine de toți metrii câți or fi ei la înălțimea si preasfinția preafericită catedrală.

5 gânduri despre „O rușine cu 34 de metri mai mare

 1. nici nu mai stiu ce sa zic, m-am certat deja cu o prietena pe tema asta;

  Nu am o problema sa faca catedrala dar am o problema sa fie finantata din bani publici.

  Intr-o tara unde fiecare omushor (mai ales cei mai putin boigati) nu mai stim cum sa impartim 1 euro, 2 euro, 3 euro pentru cazuri disperate  – din ce in ce mai multe si mai tragice, plangem in perna de mila parintilor ce petrec luni de zile pe langa paturile de spital ale copiilor – „noi” dam cu generozitate banii pe o catedrala care se compara cu monstrul numit CAsa Poporului.

  Cum sa ma convingi pe mien sa merg la biserica?!!!

  Nu stiu cum se potriveste modestia propovaduita si incurajata printre credinciosii amarati si opulenta capilor bisericii ; am vazut in parcarea unui supermarket 3 popi care aratau ca de pe covorul rosu de la Oscar – spilcuiti pana in dinti, pantofi de piele fina,  ochelari de soare de super brand, tineri si falnici, cumparasera si ei niste baxuletze de apa plata Perrier. Eu caram niste bidoane de 5 l de Aqua Carpatica si ma uitam la omushorii aia : cata superioritate arborau, cata detasare de „cele lumesti”.

  Cum sa iti pui chipul pe clopote ??!! nu e cam mult?

  Ca de obicei – gasesc si o parte buna ca orice roman mioritic: acu’, daca tot au cheltuit deja acei bani, macar sa atraga turisti ..

  Uf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *