O gaură neagră, mai multe găuri negre

*** Numărătoarea hoților ***

Marii bogătani ai țării s-au ocupat cu furatul. Mai precis cu furatul de la țară, sau de la popor ca să fie mai clar. Să furi de la stat pare mai josnic decât să furi de la un gospodar o găină. Doar pare, dar e la fel de criminal. L-au prins în Grecia pe multi-milionarul ăla cu față de șacal-criminal, care se lăfăia prin resorturi de lux pe banii ”extrași” de la stat prin falsuri, minciuni și manevre ilegale. Ba mai mult, statul italian îl consideră cetățean onorabil pentru că a făcut investiții in jurul lacurilor din Alpi. Cu banii furați prin însușirea frauduloasă a sute de mii de metri pătrați de pe litoral duce o viață de lux prin toată lumea. Adică te uiți la el si te gândești cum e el mare bogătaș pentru că a corupt o haită de lucrători administrativi care i-au dat hectarele alea care nu erau ale lui dar au devenit ale lui. Și nu e singurul, schema asta este foarte des folosită de cei care acum sunt mari bogătani ai României, ei neproducând nici un leu plusvaloare, ci doar mutând valori din bunurile statului în proprietatea lor personală. Hoți pe bune, tâlhari fără drept de apel, care fug din țară când sunt în pericol și încearcă să fenteze justiția, de multe ori cu succes, reușind astfel să se bucure in tihnă de furăciunile elaborate cu complicitatea înalților funcționari de partid si de stat. Își fac echipe de fotbal, cumpără foste combinate sau căi ferate, sau se apucă să dezvolte cartiere de blocuri mai rele decât cele comuniste de pe vremuri din cauza facilităților care funcționează la limită sau chiar deloc. Niște janghine de oameni care de la începutul activității lor si până la sfârșitul ei au escrocat patria. În loc ca acele valori furate, delapidate sau deturnate să fie folosite pentru dezvoltarea țării, ele sunt folosite să facă pe nedrept viața jnapanilor o bucățică ruptă din rai. Dacă sunt cumva prinși si băgați la pușcărie răcnesc ca din gură de șarpe ce nedreptățiți sunt ei si cum justiția este sub comandă politică chitită să le facă lor zile negre degeaba. Dacă punem cam o sută și ceva de escroci de stat în fiecare județ, rezultă la prima strigare că ar fi cam 5000 de ploșnițe care fraieresc statul, adică pe noi toți, si au viață de huzur uitându-se cu dispreț, de sus, la talpa țării căreia îi suge efectiv sângele, după cum îi e felul ploșniței. Ăștia toți formează o gaură neagră. Sau mai multe.
Eu cred ca sunt mult mai mulți nemernici din ăștia. Nu?

14 gânduri despre „O gaură neagră, mai multe găuri negre

 1. Mare fojgăială mare pe neții patriei că acu 5000 de ani Cîțu a avut 0,16 alcoolemie la volan.
  Scălâmbăiați ipocriți care nu mai au loc pe planetă de dășepți si cuminți ce sunt ei care sunt, lupul moralist în hainele împăratului îmbrăcat în gol.

  1. pare rău la mine, domnu’, da’ nu-s de acord; la 28 de ani, cu (probabil) gînduri de intrat în politică, nu te porți așa decît dacă intrarea în rîndurile lor va avea loc sub deviza “mă … pe voi, sărakilor”;
   ceea ce este însă deranjant este cum a dat-o cu manta dom’ vasile, în loc să aibă cojones și să zică ceva de genu’ “da, dom’ne, eram tînăr, prost și am comis-o; aveam alcoolemie grad rangă; am plătit pentru asta, gata, acum avem alte treburi…”
   nooo, a tăcut chitic, lucru care mă face să cred că e ceva zornăit de oase în dulapul lui…

 2. A) Extern, Treaba din Afganistan e groasă rău. Așa cum 11 Sept 2001 a schimbat fața planetei, așa e și acum.
  B) Intern, Singura veste buna de vreo doi ani e aprecierea pompierilor români de către greci

 3. acestea fiind zise, poftiți de vă-nfruptați, dar nu uitați, pâinea, untul și cuțitul sînt la mine în moderare.

  Ospitalitate afgana!

 4. Angela Merkel a iesit la pensie si a avut o conferință de presă.

  Iată un extras :

  Angela Merkel zice : ” Mă așteptam însă să mă întrebați care sunt succesele și eșecurile activității noastre guvernamentale ” nu dacă am menajeră, nu am, eu și soțul meu facem treburile casnice seara”.

  – Ați fost numita de către magazinul Forbes de 14 ori cea mai puternica femeie din lume si cea mai mare personalitate a Uniunii Europene.

  – Dvs. Doamna profesor Merkel locuiți într-un apartament normal ca orice alt cetățean la numărul 6 din strada Kupfergraben din fata Muzeului Pergam din Berlin . Ati locuit în acest apartament înainte de a fi aleasă cancelar al Germaniei. Nu ati părăsit aceasta locuința si nu dețineți nici o singură vilă, casa, piscina, sau grădina. Dvs.

 5. sa-i verifice , dom’le, matusile… nu sa poate asa ceva… si anu absolvirii…
  poate exagerez, nu cunosc politica suficient, dar i-as spune o alta Maica Tereza..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *