Nevastă made in China

Nevastă ”Made in China”

 

Nevastă-mea se uită în secunda  2 pe etichetele produselor de cumpărat să vadă unde sînt făcute, si nesurpriză, cam 80-90% sînt făcute in China, indiferent de brandul sub care defilează. Se uită pentru că vrea să ducă si ea acasă, la neamuri, ceva din UE, ea fiind chinezoaică, dar nu e usor cu marfa europeană pe scări.

Am cunoscut-o acum 8 ani în Abu Dhabi, unde aveam un contract cu o firmă franceză care  vindea know- how oil&gas. Ea lucra la Consulatul Chinei, înregistra hîrtii la biroul de vize, eu avînd nevoie la un moment dat să fac o tură cu jobul la o firmă parteneră din Shaghai. A doua oară ne-am văzut la o florărie din down town Abu Dhabi si am mers la un suc, si din vorbă în vorbă am aflat că tocmai ce divorțase, și eu la fel, si am zis că hai să ne mai vedem undeva cîndva. Și ne-am mai văzut- văzut -văzut cîteva luni pînă s-a făcut vară și se apropia ziua mea la jumătatea lui iunie, și-i zic hai să facem o petrecere de ziua mea sîmbăta viitoare. Ea nu a înțeles prea bine care e treba cu ziua și mă întreabă de unde știu eu data ei de naștere, iar eu zic nu ziua ta ci ziua mea. Am scos pasaportul si i-am arătat data de nastere. Ea a stat puțin si a scos si ea pasaportul : aveam amandoi aceeasi zi de nastere, si lună. Nu si an J.

Peste doi ani ne-am căsătorit la Ambasada României in UAE. Dosarul pentru căsătorie a fost un tur de forță pentru mine ca român. Spun asta pentru că un coleg neamț a făcut același lucru si i-a luat o zi si trei hârtii, iar mie 6 luni si vreo trei kg de hartii. Eu nu credeam în zodii, dar după ce am cunoscut-o pe Yang Yang am început să cred un pic. De la numele ei am adăugat la ”andu” grupa ”YY”, pentru că am văzut mai mulți de andu.

-//-

18 gânduri despre „Nevastă made in China

  1. Aaaa neamțu țiganu
   bine ai venit
   pe bune zici că-ți plac textele simple ?

   Că eu citesc din cartea ta si drept să-ți spui o găsesc ”grea” ( cu excepția pasajelor în care chiar narezi unele întâmplări si care sunt spumoase ), iar eu nefiind chiar nedus la scoală ( am cercetat in ultimii ani fizica curenților tari )
   cred că studenții de la Aero găsesc multe lucruri utile si frumoase in ea
   multumim de urări

   1. Pe bune?
    Ai reusit sa citesti cartea neamtului?
    Pana nu scrie si despre tramvaie, nici nu ma gandesc s-o deschid. Am auzit ca va dezvolta subiectul, sa se apropie de 500 de pagini. Aia da carte!

    1. chiar ma bate gindul, dar eu il tot alung, sa ma apuc si de trenuri si tramvaie.. ehe, va trebui sa mai curga riuri de kerosen…

     1. neamtule
      vezi ca la tramvaie dom matrixu e tare rau…
      rau pt ca ai vazut ce preistorice de tramvaie mai are bucurestiu, d-alea la care lucram si eu prin anii 80…
      daca dai si mata o bere, iti dau amanunte despre tramvaie, ca ma pricep.

     2. sa faci baie in ”kerosen” de la matrix cum făceau prințesele in lapte, nu ?
      să mențină mintea proaspătă,
      bun plan
      nu ai nevoie de un ajutor la redactare?

 1. Si mie imi place povestea voastra, faza cu coincidentzele mai ales, trecand de la postarea Simonei as spune din nou ca nu am superstitii, dar coincidentze, premonitzii si telepatii, da. Verificat.

  ahhh, iar trebuie sa-mi scriu datele dash

 2. Andu YY asta e „electrizant” cand scrie. Vrea sa ne duca in zona curentilor tari, sa ne treaca amperii si voltii prin viscere, dupa care ne da carti sa ne ocupe timpul. Data trecuta, la H, i-am tras clapa la bere, ca la carnati i-am tras-o JH-ului. Cand ne mai vedem? blum

  1. in prima saptamana din iulie sunt la vama veche, am un contract cu spectacole live, in fiecare seara, la un pub de acolo.
   in a doua saptamana am liber, sunt in bucuresti, ne vedem cand doriti si daca doriti sa ma vedeti.

  1. la pagina 121 cartea e plină de fete
   si mai apoi aare multe desene si scheme
   plus formulelele , niste delicatese ,ce mai

 3. neamtule
  fii matale atent la mine, ca io sunt cel mai credibil din gasca asta de beutori de bere.
  bre, ochii mari, da ?
  fi atent ce zic amu.
  yy e cea mai frumoasa chinezoaica pe care au vazut-o ochii mei.
  si ochii mei au vazut multe chinezoaice la viata lor,ca pana sa ma apuce amocu si sa imi parasesc tara pentru o alta tara am locuit in colentina, chiar langa complexu europa, si unde aveam io si niscai interese de afaceri si deci am vazut multe si cu siguranta ma pricep.
  dar yy nu e ca e cea mai frumoasa, dar e si finutza si demna si inteligente si intelegatoare si are toate calitatile pozitive ce tre sa le aibe o femeie.
  eva poa sa confirme, ca ea efemeie si femeile nu minte,nu?
  un singur lucru ma nedumireste.
  nu inteleg nici mort ce o fi vazut ea frumos si atragator la andu asta de la luat de barbat ????

  1. fiecare ce-i al lui e pus deoparte dgule, orice om îi e bucurie după cât a muncit wacko
   am muncit din greu cum se zice până la starea de succes
   tu mai mult cu academia te lauzi
   cine a mai vazut chinezoaice la academia din austria de sus?

   1. pai tocmai daia ma oftic, ma
    ca n-are si ea o sora geamana si identica.
    ca astea de aici nu este ele asa frumoase.
    si daia studiez la academie, sa-mi mai sting necazul…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *