Mersul pe sârme

*** Mersul pe sârme ***
Eu nu am văzut categorie mai bârfitoare decât artiștii și sportivii autohtoni. Ca să nu zic mahalagii. Una două îi auzi pe la talk-show-uri declarând cu nonșalanță ce culoare au chiloții lor sau când s-au dezvirginat. Si în unele cazuri chiar nu e rău de precizat pleonastic chiar formularea ”când s-au dezvirginat prima dată”, pentru că există metode și necesități reparatorii si să se repete ”dezvirginarea de prima dată”
Era una la radio care făcea mare caz de o întrebare considerată de ea personal ca fiind super-extra-inteligentă : de ce este pipi-ul galben la culoare? Și dă-i si povestește cum au citit ei, cei din grupul ei, niste cărți de medicină si biologie ca să afle misterul. Si au aflat că e de la bilă, sau fiere cum se mai zice, lucru pe care îl aflau din clasa a 7-a la scoală, daca erau un pic mai atenți. Sau nevestele bătute de sportivi si de prezentatori de meteo cum spun ele că au stat învinețite zile la rând doar ca să salveze căsnicia care scârțâie din toate încheieturile ca o corabie prost construită care se îndreaptă spre obștescul naufragiu în corul părerilor de rău al publicului.
Altele declară cu seninătate că nu știu să fiarbă un ou, că ele sunt atât de ocupate cu ”arta ” încât nu au avut timp să învețe sa gătească.
Declarațiile astea cu iz de intimitate nerușinată au cam același risc cu mersul pe sârme, ei ar putea să cadă de la mare înălțime si să-și rupă gâtul. Dar pe de altă parte și publicul se pare că îngurgitează cu nesaț gazele emanate cu inconștientă tâmpenie.
Să spui în public toate intimitățile fără nici o valoare și să te mai si mândrești cu ele, mi se pare o dovadă clară de prostie si dorință avidă de publicitate.
Există atâtea exemple de perle încât s-ar putea face un studiu statistic ca la autorizarea vaccinului, milioane de cazuri, si tot atâția semi-idioți.
Voi ce năstrușnicii declarate de ”vedete” prin presă vă amintiți ca să ne mai hlizim si noi un pic după atâta covid?

17 gânduri despre „Mersul pe sârme

 1. Sunt prea multe și prea chinuite. Limba română suportă. Mi se pare de jeg „graviduță”. Că vedetă și divă sunt denumite toate pocnitorile. Scârbă mi-e.

  1. Valeleu…pai asta e o discutie..cale lunga sa ne ajunga…exhibitionismul la putere, ce naiba sunt toate reality-urile si chiar si alte asa zise emisiuni…
   Dar expunerea copiilor bate tot,nici nu stiu cum sa caracterizez actiunea..
   Hai, sa zicem ca povestesti, tu vip,cate ceva,dar sa expui copilul,in indiferent ce ipostaza, mi se pare culmea mizeriei
   E mult si greu de povestit aici..

    1. Marutii cu fetita,o scarba si o oroare mai mare mi-e greu sa-mi imaginez,pe yutoube, cred, 3u am vazut pri alta sursa,putin, foarte putin si m-a oripilat..
     De mareata cititoare de prompter iar nu mai zic..de la altiu nu am pretentii dar astia se cred si sumt considerati elita…

 2. Eu țin minte una tare de tot. O cântăreață, nici nu știu chiar cine, a născut si a declarat că de cum s-a născut copilașul s-a repezit la sân, și atunci ”am înțeles de ce am țâțe”.

 3. Oare ar putea să-mi spună și mie cineva un motiv care să genereze puțină mulțumire, că fericire ar fi prea mult, ca trăitor în Romania, nevorbind despre peisaje?
  sad

  1. Mulțumirea de a fi acasă, cu bune și rele, dar acasă.
   Nu că aș fi mulțumit de ce a ajuns România la ora actuală, dar în altă parte nu aș putea fi fericit deloc. Prefer să mor cu țara asta de gît.
   Aș vrea să avem alt nivel – politic, economic, nu e doar clasa politică de vină, ci probabil noi toți pt cum a ajuns țara.
   Dar indiferent de vremuri, asta e țara mea, limba mea, aici trăiesc toți cei dragi mie, și în acest pămînt odihnesc cei care mi-au fost dragi și nu mai sînt.
   Din acest pămînt m-am născut și fără el mă sufoc…
   Deci pt mine, fie pîinea cît de rea, tot mai bună-n țara mea.
   Și nu e vorba doar despre pîine. Detest multe lucruri la ora actuală, dar altă țară eu n-am, aș vrea să pot ajuta la ridicarea ei, nu să o părăsesc.
   Cît e de săracă, pt mine are încă multe bogății, cele care contează mai mult decît banii. Limbă, folclor, cultură, trecut și rădăcini.
   Și dacă-mi tai rădăcinile mă usuc…

   1. Vai de cel care se odihneşte la umbra copacului sădit de strămoşul altuia.
    Lasă-te ars de soare, dacă n-ai moştenit vreo umbră de arbore. Sădeşte-te tu însuţi, dacă nu s-a sădit pentru tine. Fii strămoş, dacă nu ai avut norocul să fii strănepot!

    Limba română este patria mea !

    De aceea, pentru mine muntele – munte se zice,
    De aceea, pentru mine iarba – iarbă se spune,
    De aceea, pentru mine izvorul izvorăşte,
    De aceea, pentru mine viaţa se trăieşte.

    Nichita Stănescu

    http://www.romanianvoice.com/poezii/poezii/gand5.php

   2. Da Andrei , așa e.
    NB nu era vorba în întrebarea mea despre părăsirea țării.
    Si am ajuns la aceeași concluzie: doar să fii în interiorul hotarelor e generator de mulțumire.
    Mi-a rămas în cap vorba unui coleg mai demult ”Bă, mi-era dor si de șobolanii din spatele blocului”

    Altă vorbă a unui arab care lucra cu mine in Kuwait si a fost plecat vreo 6 luni in USA pt training ceva, si când s-a întors mi-a zis uitându-se la deșertul imens spre Arabia Saudita: ” Off, ce dor mi-a fost de deșertul ăsta fierbinte”

 4. Si eu ,care ma gandeam sa-ti povestec cum a facut sharonstone avort si a sangerat…
  Pai ori ne tinem de subiect ori batem campii…cica multumire…n-oi vrea si vreo satisfactie, ceva??

 5. Măria intră in bucătărie cu o găină si-l întreabă pe Ion:
  – Ioane, ce să pregătesc din găina asta?
  – Pălincă Mărie, ce alt?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *