Mâța cu cadoul

*** *** Șoricelul dintre Frunze *** ***
Pisicile lui fie-mea ies la vânătoare pe câmpurile din spatele casei ( e ultima casa de pe strada ei ). Și cum pe acolo s-a cultivat cultura de ceva agricultura,sunt multe boabe, sunt și șoricei, șoricei care constituie o delicatesa de joacă pentru pisicărimea din casa fie-mii (are 3 pisici, din care una are doar trei picioare, fiindcă a operat-o după ce a salvat-o din gurile câinilor maidanezi, ea a operat-o). Nepotu abia ce s-a învățat sa umble în 4 labe, asa ca hoinărește prin toată casa, nu-l poți vedea în fiecare secunda. Si cum fierbea ea orez cu lapte lipita de aragaz ca sa nu se lipească orezu, ăsta mic a ieșit din raza vizuala un minut. Dupa acest minut, fie-mea se duce o secunda sa vadă dacă copilul nu dărâmă ceva prin casa, nu dărâma nimic, s-a întors la oala cu orez, dar în minte i-a rămas o imagine cu copilul care se juca cu o frunza lunguiață de la plantele pe care le are răspândite prin ghivece prin toată casa. Ce-i zgândărea ei creierul este idea ca ieri a mutat planta aia cu frunze lunguiețe de jos de lângă fereastra, si a pus-o sus pe o poliță , ca sa nu mai ajungă copilul la ea ca o jumulea pe toată. Deci dacă planta era acum undeva sus , de unde avea copilul frunza aia în mânuțe? Lasă ea orezul la o parte de pe foc și se duce sa verifice. Băiețelul avea în mânuțe un șoricel adus de una din pisici, norvegianca, mai vânătoreasă așa, că aia cu trei picioare nu prea are succes, cadou de ziua lui, ca e născut pe 23 februarie.

autoarea :

Voi ce întâmplări de tip cuantic-bigubantic ați avut cu copiii voștri , sau chiar voi copii fiind.

62 de gânduri despre „Mâța cu cadoul

 1. Hei dragi colocatari,
  Ca să nu rămână luminița fără răspuns la provocarea ei cu cine are bunica mai bătrână, reiau azi pozna ce-am comis de am pus poza mea laugh

  Iată textul ei de ieri :

  luminita spune:
  23 octombrie 2019 la 23:28 Editează
  acu la batranetze zici?!?!hihihihi
  io, maica, ce sa mai zic, la anii mei?! ca sa nu-l provoc si pe seful blogului…hahaaaa….cine stie cat de batran o fi si el, sarmanul, orisicat, am un pic de avans asupra lui, cred… search marturisesc ca nu mi-am depasit varsta biologica de 30.

  si iată răspunsul meu :

 2. La postul trecut eva iosephina a zis (azi 24 oct)

  eva iosdevina spune:
  24 octombrie 2019 la 11:30 Editează
  Lamentarea me de azi de la prima ora, manifetstaa acasa cater familion: tareee-i greu sa fii bătrân. Sa fii batran, bolnav si sa plangi usor, mai precis. O fi de le vreme sau/si de la stress si bătrânețea asta. La Bucuresti ceatza .

  păi să fii bătrân și bolnav nu-i ușor, dar să pângi ușor ?
  poate ar fi bine să vorbești cu patroana noastră spirituală, Simona Tache,
  Nu?

  1. e, hai ca ma alint si io! ma psihanalize si singura destul, nu e problema

   Cu bebelusul cel adorabil de altfel, „vnimanie” cum zice rusul! e chiar foarte periculoss sa primeasca soricei decedati cadou. Mama lui stie, desigur, dar nu pot sa nu ma ingrijorez si io niztel.
   Un copilas a tras de o sfoara din nisip (in parc)- de care atarna un sobolan mort – se pare ca sfoara avea si ceva otrava de soareci pe ea asa ca doar cu noroc si mult tratament si-a revenit. A fost horror ( nu al meu, al prietenei mele care este si ea mama vigilenta si medic pe deasupra)

   1. Ador norvegianca asta!
    Se stie ca pisicile vaneaza si aduc prada acasa,pemtru bunastarea tituror membrilor familiei..share, cum ar veni… mi-e dor si mie de pisica mea care a murit acum un an si ceva…ne spala, ne scarmana, ne lingea pe cap- am vreo doua filmari cum il dragalea pe fi- miu, urcata pe spatarul canapelei din tot sufletelul ei..
    Au crescut impreuna as putea sa spun,doar ca el avea deja 6-7 ani cand am gasit-o.
    De soareci..ii gaseam dimineata in fata usii,daca erai mai somnoros calcai pe ei! Acuma am de la ea i
    un barosan de motan fitzos,vine cand vrea muschii lui si sta numai cu ta-su, sa mor eu de ciuda..si aduce niste soricei minusculi,cu un bot lung ca de tapir..la cat e de umflat nici nu stiu cum ii prinde..
    Numai mie mi- e dor de cazarma si de Simona?

    1. irinoush,
     cum numai tie sa-ti fie dor?
     tuturor ne e dor de Simona si de cazarma eipardon

     mustaciosul cu bot de tapir sta nemiscat si o ora pana crede soricelul ca e de fapt o piatra si prinde curaj si pleaca la plimbare si atunci tapirul hatzsmile

     1. Vaaai ce confuzie,se poate?! Soriceii au botul ascutit ca de tapir, alteta sa printzesul
      meu il are rotund si catifelat si roz..
      Co otrava si eu am pierdut o pisica, banuim ca a mancat un sobolan ceva, mai aducea de pe camp, noi stam la margine si ea vana saracutza de zor.. ne-am dat seama prea tarziu..
      Doamne,ce bine e ca nu se uita nimeni lung la mine..

     2. ce bine ca nu se uita cineva la tine cu botul lung ca de tapir…
      .
      .
      .
      .
      .
      soarece cu bot lung ca de tapir ? da tu pe unde stai ? pe langa Cernobil cumva?
      wacko

    2. Irinoush
     Am avut si eu o pisică, pe nume Țiți, care tot asa mă spăla pe cap când stăteam lungit pe canapea la TV. Dar mai întâi imi cerea voie să se urce in pat peste mine.
     Când plecam de acasă la muncă peste mări si țări, ea găsea un tricou de-al meu si dormea pe el. Apoi am fost nevoit s-o duc la mama mea sa stea cu ea. în ultimul ei an de viața a fost foarte bolnavă (pisica) dar mama nu a avut putere s-o eutanasieze. Si stătea in locul ei unde i-a făcut mama culcuș si nu ieșea de acolo decât 1 data pe zi si nici nu vorbea cu nimeni. Odată, când am venit eu dintr-o plecare, si m-am dus la mama s-o vad, am strigat-o pe nume pe Țiți si ea imediat s-a sculat din culcuș si a venit la mine in brațe. Apoi a doua zi mi-a dat mama telefon că a murit.

    1. Serios,dar de mult mi- i tot aduc matzele mele..la primu pe care- l prind ii fac poza..utimul nu cred ca vea mai mult de 4- 5 cm cu tot cu bot si cu coada si isi tragea ultima suflate intre 4 laboantze uriase si pufoase..si frumoase, n-am ce sa-mi fac..

  1. luminita,
   cand mai venim la Viena poate avem norocul sa ne complimentam face-to-face reciproc bunicile, a cui e mai mica de inaltime, sanchi, noi nu zicem de varsta nimic, suntem politicosi cica) laugh
   parca simt iar razele alea care ies din cap

    1. cățelul ăsta dacă vede că nu-i dai atenție vine si te atinge cu nasul pe mână până începi să-l mângâi pe cap. dacă te oprești iar îți face semn cu nasul.
     si are o frică groaznică de o păpușă de cârpă de 15 cm lungime, dacă vii cu păpușa aia spre el fuge in cel mai depărtat colț al casei.

 3. Ma uit la CTP pe digi acum, mi se pare corect ce zice cu privire la filmul ascuns si aparut azi de la interventia ISU la Colectiv. Se apropie comemorarea a patru ani de la tragedia Colectiv iar trioul Arafat-Banicioiu-Orlando Schiopu este inca bine mersi!!!

  1. Tipic românesc-mizeria se ascunde sub preș. Incompetență. Lipsa răspunderii. Minciună. În toate instituțiile vitale societății.

  2. Nu pot să cred ca s-a acționat cu atâta nepricepere si lipsă de coordonare. Șefii vorbesc la telefon dar vad ca sub ei lucrătorii nu-s organizați si nu se descurcă. Asa cum a zis CTP trebuia să-și suflece mânecile si să înceapă să organizeze treaba.
   Ei ar fi trebuit să urmeze proceduri pe care sa le fi exersat de multe ori. Aia păreau că nu au exersat nimic. Iar ascunderea filmului e ceva ce ma depășește cum a fost posibila

  3. acum mulți ani am citit pe Sf net despre o diviziune caghebeu’ care avea planuri de “intervenție” în țări străine cu prilejul unor dezastre naturale, cînd toată lumea este ocupată cu salvarea, cînd e debandadă…
   și inevitabil îmi vin în cap niște întrebări:
   – de ce tocmai acum?
   – de ce același mesianic tolo?
   – de ce doar 20’ dintr-un total de 5ore?
   – de ce nu este afișată ora pe filmare, opțiune standard la orice știft de cameră video încă de acum 20 de ani?
   – cui îi folosește?
   oricum, pentru mine, Arafatu’ este un etalon, a făcut ceva ce Banca Mondială recomandă ca bune practici; asta combinată cu declarația lui cum că nu-și dă demisia…eu mai aștept cu pietrele; apoi mai este și justiția în rol de doamna grasă…
   prin 2000, l-am întrebat pe un fost coleg de facultate, trăitor în mureș, cu ce bani finanțează Arafatu’ smurd-ul lui; omu’ mi-a zis așa:
   cînd se termină banii, sunt voluntari care merg la strîngere de fonduri; și toată lumea dăm, care cît poate, pentru că aici e o vorbă…”dacă ai murit de mai puțin de 5’ și ajunge Arafatu’, sunt 90% șanse să trăiești”…
   ok, și eu vreau instituții care să funcționeze, nu vreau șefi pe post de despot luminat dar de aici și pînă la a mînji un om care, bun-rău, a construit ceva…
   cum ziceam, it ain’t over till the fat lady sings…
   stay tuned…

   1. costicămusulmanu,
    la cazul ăsta și eu zic la fel, mai încet cu pietrele că dacă nu era Arafat nu aveam smurd, clar, aveam o bălmăjeală ineficientă.
    iar vorba asta :
    ”dăm, care cît poate, pentru că aici e o vorbă…”dacă ai murit de mai puțin de 5’ și ajunge Arafatu’, sunt 90% șanse să trăiești”…”

    e supervorbă yes

  1. uite, cântecul ăsta atât de frumos, si frumos interpretat, a fost repetat cred de sute de ori.
   Asa se face dacă vrei ca lucrurile să iasă bine.
   dar exact cum ai zis :

   ”Tipic românesc-mizeria se ascunde sub preș. Incompetență. Lipsa răspunderii. Minciună. În toate instituțiile vitale societății.”

 4. Si avem lista propusă pentru ministere, dar orgoliile și lăcomia – nu patria- contează mai mult și guvernul nu va trece din prima. Aici băgăm doar o parte a afirmației tale

  Tipic românesc. Incompetență. Lipsa răspunderii. Minciună. În toate instituțiile vitale societății.

  si mai adaug eu aroganță lăcomie și prostie

  Nu ne mai facem bine niciodată
  dash

 5. Nu vezi v-au dat principiile peste ei,abia mai pot sa pășească de-atatea principii!

  Mi-e o sila imensă,sunt la limita suportabilului ,viermuiesc niste creaturi de groază,eroii sunt ceea ce bănuiam de mult- niste egolatri periculoși.. vreau sa nu fie nevoie de eroi,sa fim cu toții niste anonimi care sa stie ce au de făcut pe patratica lor..in afara de animalutzele astea nu mai am parca nici un filtru pentru urâțenia dimprejur..

  1. irinoush,
   eu cred ca e ceva in aer in utimii 30 de ani.
   escrocii prostanii si lihniții lacomi au acaparat puterea sistematic.
   si asta nu numai la noi

   1. Bunastarea tampeste, cica.
    Hai ca noi am ramas singuri acasa dupa ceausescu dar englezii erau etalonul meu de natie serioasa…
    Continui sa il creditez pe Macron, mi se pare un tip cu viziune globala dar nu am mare incredere in judecata mea cand vine vorba de geopolitică..

 6. si tot așa dacă ne uităm în jurul nostru aici în Balcani si peste mediterană in sud si est si si mai la est prin asia, , america de sud are și ea probleme ca sa nu mai zic in nord cu trompetiștii lor cu tot dash boredom crazy wacko

 7. Eu ma uit la regele Arthur de la Ceptura, si la Mangalitza, si la Las Fierbinti, la Speak & Flick-de ce ma-ntrebi?, la Podcast intre showuri, Bordea si Cortea, iUmor, Chefi la cutite, Sacrificiul, Profu…..sma, tot ce prind pe youtube sau live online, inclusiv politica si viata cetatii.

  1. Andrei,
   Excelent articolul, foarte interesant!
   Cuprinde cumva câteva răspunsuri la frământările pe care le are un om curios în ceea ce privește Universul și Viața.
   Atâtea coincidențe si fenomene unice s-au petrecut ca să apară viața si apoi viața dotată cu inteligență, încât e copleșitor gândul ca a apărut de una singură, așa din neant. Un om de stiință a afirmat la un moment dat după o viață de cercetare :” We are engineered”

   iar citatul acesta e preferatul meu:
   ”Inteligența pare a depinde de un lanț de întâmplări improbabile. Dar, dat fiind numărul imens de planete, este ca și cum un număr infinit de maimuțe bat la un număr infinit de mașini de scris ca să scrie Hamlet – și trebuie să se întâmple undeva. Rezultatul improbabil suntem noi.”

   Alături de exemplul cu hangarul Boeing, unde toate piesele unui avion Boeing 777 sunt depozitate pe rafturi, si vine un uragan puternic care le așează la locul lor pe aceste piese până rezultă un avion complet.

   1. Și eu înclin spre ”We are engineered”.
    Nu cred că maimuțele alea, chiar în nr infinit, o să bată vreodată Hamlet, și chiar dacă ar reuși, nu ar pricepe ce au scris, spre deosebire de autor.
    Iar uraganul nici pe atît nu ar ansambla un avion, chiar dacă aleatoriu ar ajunge piesele la locul lor, trebuie strînse șuruburi, făcute suduri, forță la piese grele, precizie și finețe la piese sensibile. No way…
    Hazardul nu e de ajuns, trebuie o inteligență directoare.
    Hazardul ar putea face ordine, curățenie și design într-o locuință? Eventual un haos de nedescris.
    Dar și acel hazard e aproape de neconceput. Cum e plastic spus acolo: e ca și cum ai căștiga la loterie marele premiu iar, și iar, și iar, deci cu totul improbabil, șanse aproape de zero.
    Rămîne însă problema majoră: originea inginerului(inginerilor) creator(i)…
    Și ajungem de unde am plecat. Nu știu dacă vreodată vom găsi ieșirea din acest cerc enigmatic/vicios.
    Eu, personal, cred, sau mai bine zis sper, într-un Creator, de o inteligență și o forță superioară. Originea și scopul lui mă depășesc. Însă Einstein nu a zis degeaba: Dumnezeu nu joacă zaruri cu Universul.
    ” Cerurile spun slava lui Dumnezeu, şi întinderea lor vesteşte lucrarea mîinilor Lui.”

    1. Si eu cred ca a existat, candva, un creator, care dupa aia ne-a lasat de izbeliste niste milioane de ani, uitand de noi, sau, ma rog, lasandu-ne sa ne facem de cap, sa evoluam adicatelea, de capul nostru, vai de noi.
     Noroc de noi ca ne-am gasit o planeta prietenoasa. Altfel, ne-ar fi luat draku pe Marte. Sau pe Saturn. Ca sa nu mai zic pe Jupiter.

     1. luminița
      Păi pe Jupiter ne lua dreaqnu până acum !
      ce sa evoluezi pe Marte.
      Bine ca ne-a pus aici să avem ce distruge cu inconstienta si lacomia unora dintre noi, care conduc lumea

    2. andrei
     matematicienii spun ca nu este zero probabilitatea ca maimuțele sa scrie Hamlet.
     O fi din calcule diferita de zero, dar calculul intuiției mie imi zice ca nu va apărea niciodată Hamlet acolo in mașinile lor de scris.
     Asa e cu Creatorul, ajungem din nou la punctul inițial , ne-a făcut pe noi dar pe el cine sau cum?
     Probabil ca nu avem instrumentele mintale sa gândim astfel de răspunsuri

 8. De când mă știu, am fost bombardați cu avertismente să nu mâncăm care roșie că e nenorocire.
  Acum, na-poftim, că nu mai este nici o nenorocire:

  https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/rasturnare-de-situatie-in-cazul-studiului-despre-carnea-rosie-care-a-zguduit-lumea-nutritiei-cine-s-a-aflat-de-fapt-in-spatele-lui-1206731

  In ultimii ani au apărut tot felul de articole care infirmă sfaturile alimentare care dăinuie de zeci de ani, ba despre ouă, ba despre sare, ba despre friptura de pui cu piele crocantă, ba despre aspirină sau unt.
  In ultimii cinci ani am citit că studiile arată că poți să mănânci 2 ouă pe zi, că sarea nu e chiar asa de rea, iar lipsa de sare e chiar nașpa rău, că pielea de la pui nu-ți aduce atât de mult colesterol în plus încât sa te îngrijorezi ( colesterolul ți-l faci tu singur 90%), la fel si cu untul consumat omenește,
  Cât despre aspirină, din 10 in 10 ani apar articole ba ca e bună, ba că e rea.
  Nu-ți rămâne decât să te verifici tu pe tine însuți și să te înveți ce e bun sau nu pt tine de unul singur.
  CE părere aveți ?

  1. Asa a facut nepotica mea de un an si ceva cand, la intrebarea ce se afla ziua pe cer (dupa ce a raspuns la ce se afla noaptea) n-a fost pe faza si i-a spus altcineva.. am facut Sf. D-tru lui tata cu un membru nou..adica era si anul trecut dar era prea mica ca sa participe…iar anul asta nu mai e bunicul ei, ginerele lui tata..
   Ce frumos si dureros e totul..dar mi-am incarcat bateriile in cateva ore de ras, printre cateva lacrimi..
   Numaratul oualor strabunicii din cos…cu manutele mici mici…nu pot sa va descriu..

     1. Hai sa te lamuresc ca la tine-i luni si poate nu dai naibilii randament la munca ( Lumi poa sa treaca duminica si nelamurita!):sora mea are o nepotica de la fata ei si si-a pierdut sotul de curand- e primul an fara el la masa de sf d tru dar i-a luat locul nepotica!
      Deci rèuniunea noastra o avut membri de la un an pana la 81!

     2. spre Irinoush
      Off , da
      acum se intelege
      pacat de pierderea suferita,
      dar petrecerea de sf Dumitru de la 0 la 81 de ani arata o familie unita
      Bravo voua,
      si nepotica o dulceata banuiesc
      la multi ani familiei smile

  1. Cu tot respectul pentru ce s-a facut la Ambulanta-a fost un salt calitativ de necontestat intr-un interval de timp destul de scurt-ce s-facut cu transformarea pompierilor in paramedici cu un curs de cateva saptamani mi se pare un abuz major asupra lor! Trebuie sustinute toate ramurile medicinei primare- de familie, ambulatorii de specialitate, spitale regionale si atunci ar scadea presiunea pe Ambulanta, smurd si UPU..ca sa nu mai spun ca vaccin antitetanic nu e decat in UPU si la infectioase..deci orice plaga,cat de mica,perfect tratabila intr-un cabinet tre sa ajunga in UPU..si piurma vine ministra si zice- vaaaaaaaaiiiiiiiiiii cat asteapta APARTINATORII..in UPU!!!
   Iti vine sa-i spanzuri cand vezi atata ipocrizie!
   Bai, deci nu mai vreau picior de psdist in viata publica,nu inteleg de ce se agata de orgolii si calcile astia de votara motiunea,eu cred ca buna credinta si implicarea le-ar fi rasplatita de populatie pt ca asta ajunge si la creier si la suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *