Logaritmi și gogonele

Logaritmi și gogonele *** Când vreau să cumpăr murături mă duc la piața-piață, unde cunosc niște oameni de mulți ani, despre care știu că fac murături bune, pe gustul meu, și nu bagă mâinile în butoi când vinde, ci iau frumos cu o paletă, sau au mânuși de unică folosință și în general au grijă să fie curată operațiunea de vânzare. Ieri am fost să cumpăr gogonele și castraveți murați în saramură nu în oțet. Îmi dă doamna să gust una alta, mi-au plăcut și cumpăr eu o cam un kg din fiecare și în timp ce ea le ambala, mai scanez ce mai era pe tarabe, ca să completez cumpărăturile. Am ochit niște miez de nucă si niște legături de hrean rădăcină și dau comanda și pentru astea, după ce mi-a dat castraveții și gogonelele pe care le-am pus în sacoșa mea cea mare, de piață. Mi-a dat o sută si ceva de grame de miez de nuci ambalate într-un cornet dintr-o foaie de hârtie pe care a smuls-o dintr-un caiet studențesc de matematică, din ăla format mare. Foaia aia era pe o parte scrisă, pe partea dinspre afară mai exact, si din viteza citesc un pic ce scria acolo, erau niste formule cu logaritmi. Mi s-au activat genele de matematică din mine și am vărsat miezul de nucă în sacoșa si desfac foaia ca să pot citi mai bine tot. Era o un exercițiu, o ecuație logaritmică rezolvată, pe o jumătate de foaie. Pe cealaltă jumătate era o ecuație trigonometrică de asemenea rezolvată. Plăcut surprins , ușor amuzat si un pic contrariat îi atrag atenția femeii că poate caietul ăla îi trebuie elevului care a scris în el. La care ea zice tristă, eeee, ce să-i mai trebuiască, e al lui fie-mea de când era la liceu, cu vreo 20 de ani în urmă, acum e in america, a plecat după ce a terminat facultatea, și ea , si soțul si nepoții. Și au mai plecat si verișorii și verișoarele , toți sînt acolo si au de toate, numai murături nu au, murături din astea ca la mama acasă, dar în rest au. Mi-au zis și mie să mă duc să stau cu ei, dar nu vreau, am fost, am stat o lună jumate si nu prea mi-a plăcut, stau aici la roșii si castraveți.Tot drumul înapoi spre casă m-am gândit de ce or fi plecat oamenii ăștia din țară, dacă au aici murături așa de bune?
Voi de unde cumpărați castraveți si gogonele? Vă dă și vouă hârtie de ambalaj cu logaritmi?

14 gânduri despre „Logaritmi și gogonele

 1. parlamentarii își votează azi iar creșterea pensiilor speciale, cam 25%
  Care ai o vestă galbenă să-mi dai și mie please?

 2. Io cand vreau sa cumpar, sa fac rost, sa obtin muraturi, ma prezint la mama! mama face muraturi exceptionale.
  Cnnd merg la mama, cobor in beci si imi iau de acolo suc de rosii, zacusca, dulceata, muraturi
  Am tot uitat sa iau gogosari umpluti cu struguri, acum mi-am remintit. Fiind o premiera si pentru ea – sunt curioasa foc!

  1. Eva,
   gogoșari cu struguri ??? crazy stiam cu varză roșie…
   Păi asta si cu vișinata de gutui a lui Irinoush blum trebuie neapărat expuse publicului spre degustare , la H sau G ,sau altă literă ce-om mai găsi ( G – de la berăria Germană smile ) Că Matrix tot a adus țuicomicină medicament nu alta, iar JH a tot tăiat starturile de flori ale capitalei noastre dragi.
   Așa că hai să vedem cum sunt strugurii din gogoșari că s-au adunat cam multe cărți de împărțit laugh

   1. da, bre, struguri d’ăia albii, aromați cu boaba mare, afuz ali (hehehe)…mneam mneam…ce mai făcea și musulmanca pe vremuri…
    @eva: șî undi zîciț madam cî stă mama dumitali? cî în beși știu a ma scoborî sîngurel…

 3. da, coada lunga ca mai am si neamuri, surori samdsmile
  Si nu v-am zis ca are lacat! e o pivinita foarte mare cu intrare din curte ( cu „clapanale”)
  Asa ca..mai bine va dati bine pe langa mine, daca prind ceva sa va aduc si voua. Totul e sa nu ma trezesc pre a tarziu ca nu ar fi prima data cand raman cu ochii in soare wacko

 4. JIm Baggott/ Origini e științifică iar Dan Brown/ Origini e thriller, ( vezi si Codul lui Da Vinci).
  Dacă îți plac romanele de aventuri, ție sau ficiorului sau lui de vină smile

  1. stiu, stiu, am citit codul lui Da Vinci cand era moda mare smile
   oricum, daca e de dar nu se comenteaza, ma bag, mai ramane sa fac rost de muraturi si am batut palma LOL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *