La Poștă ca boieru

Cum e să te duci la Postă, să trimiți un pachet în străinătate si să te simți ca un rege? Să nu te zeflemisească nimeni că nu înțelegi ce scrie puchinos pe formularul ăla, să nu-ți ceară dosar cu șină, si în general să facă un funcționar toate treburile alea de scris, împachetat și cărat de la un ghișeu la altul. Ha, sună cam utopic? Poate că da, dar nu e. În București la un oficiu postal pt străinătate am pierdut 2 ore, o tonă de nervi, nu aveau cutii, ne-a scormonit toate bulendrele să caute , nu știu ce să caute, si ne mai lua si în balon ca nu am scris bine rubricile alea mici din formular.
Am fost cu Yang Yang la Poșta din Abu Dhabi să trimitem un colet în China și am fost întâmpinați cu amabilitate de un funcționar care ne-a arătat ce fel de cutii standard au la dispoziție, s-a uitat la bagajul nostru pe care voiam să-l trimitem si a zis că ar fi buna cutia asta din poză, ne-a dat unn formular mare sa scriem doar țara, orașul și numele expeditorului si adresantului si apoi ne-a dat un marker mare sa scriem pe colet in chinezește adresa. Apoi a luat cutia si a băgat-o la mașina de ambalat în țiplă ca aia din aeroport

După ce a terminat a luat un cărucior și ne-a zis să-l urmăm la ghișeul unde se face expedierea si a pus coletul pe cântar. Eu mă simțeam de parcă îmi ieșeau niște raze din cap de bine si neașteptat ce era totul. Fără nervi, fără aroganțe, cu munca lor la obiect si profesional executată.
La ghișeul de expediții am așteptat cam 3-4 minute ( era o persoană înaintea noastră) apoi a venit o doamnă care mi-a cerut ID cardul si apoi totul s-a desfășurat conform rutinei ei, am plătit și gata !
Când am ieșit din clădirea Poștei Yang Yang zice : adică gata?

Voi unde vă duceți si simțiți că sunteți tratat regește?

33 de gânduri despre „La Poștă ca boieru

 1. Eu am citit de curand „Statule ti-am dat un leu” sau cam asa de Viorel Ilisoi. Ia de citeste ca ma zgaraie razele tale de bine din cap pe creierul meu incins de..nu va spun acum ca doare, mai tarziu dac-am sa pot!
  Si ultima „ghidusie” de la ilisoi, antidot la tot!

 2. YY a vazut dosarul de 3 kile pt casatorie si apoi a vazut dosarul ei pt rezidenta de 5 ani in Romania , 4 kile ,

  Si  i-a  ajuns crazy

  PS  mi-e rusine sa-i traduc art lui Ilisoi, da ce-ti veni?

  1. Daca s-a mirat ca-i gata expeditia din abudabi, ma gandesc ca are habar despre ce zice nenea viorel, dar o compatimesc-pe ea ca nu poate-ntelege tot si pe noi ca intelegem prea bine…

 3. da, are habar chiar prea bine, ca stie si cum e și cu Posta , si cu casatoria, si curezidența, kile de hartii, luni de asteptări… sad

  1. Nu s-o mai boierit niminea, bre?!
   Ori s-or boierit pre tari?!
   Ancelin al tau tot nu m-a convins, andu, csf, asa-s eu tafnoasa( ranzoasa zicea tata), ncsf!
   Mi sa pari mii sau fetili or pus de-o agapa cv, impreuna?!

 4. Irinoush,

  ce m-a facut tatal tau sa rad rofl rofl rofl

   

  stiu doar ca luminita a zis ca petrece o luna prin tara sa-si vada neamurile, dar despre celelelate fete nu stiu.

  dar cum luna august e luna concediilor, probabil ca sunt plecate sa faca surf pe undeva pe unde nu e wifi

  uite un citat de-al din Ancelin Roseti  : „…in nu stiu ce inimi se vor desfasura poimaine preliminariile campionatului mondial de singuratate”

  Uite cum ai stat tu pe baricade sa traiasca blogul asta smile yes

  dam ca premiu” baricada de aur” lui Irinoush in grad de comandor

 5. Din cind in cind mai comanda cite cineva cite o carte de a mea. O prietena i-a trimis prin posta unuia din Cluj. Nu a ajuns, dupa patru saptamini posta a instintat prietena ca e retur. Culmea e ca trebuia sa plateasca si o taxa de retur, plus una de stocare.

  Intre timp am trimis alt exemplar din Germania, care a ajuns urgent.

 6. unde a ajuns? rofl rofl
  că doar nu la adresa poștei române? laugh
  taxă de stocare? taxă de retur? aham, păi așa se face planul la încasări wacko

   1. ei și tu acuma laugh
    am cumpărat si eu de la un om de pe drumul Rucăr-Bran cașcaval fiume
    ( în scris pe carton)

   2. Creezi?! Ca eu am citit niste articolase cu niste hamsi cv da nu mai stiu ce ca am citit doar titlu care suna foarte spectaculos si mi-a ajuns n-am mai citit si continutu ca ma gandeam ca nu pot sa-l duc

    1. Am avut un câine care nici nu se uita la mâncare cât stăteam lângă el, oricât de flamand ar fi fost…doar sa-l mângâi, sa stau cu el..era un chin sa plec de lângă el..
     Acuma avem un pui de ciobănesc romanesc si tot asa- sa-i vezi ochii sau sa-i auzi scâncetul când te cheamă…parca-i mai ușor cu arogantele si importantele..

     1. au și ei metehnele lor.
      Un amic de-al meu are un câine lup care e nu mănâncă nimic decât dacă stă cineva lângă el.

  1. mulțumim neamțu țiganu,
   aeronavele si poemul idilic se împacă de minune!
   PS și nu mai zi domne de aia cu coasa, dă-o în lemne, că si la cel mare si la cel mic ea se uită egal. Baremi de-ar uita de tot smile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *