Întâmplări cu semnul întrebării

* ****** adunate din folclorul neaoș nou ****** *
Starea de bine, aia de bine-bine, ne-a părăsit, mai nechezăm un noi un pic mânzește, dar parcă nu e nechezatul nostru. ( nechezol, cine mai știe?).
Molima asta a băgat oamenii în case și i-a pus pe gânduri. Unii cred că e o conspirație mondială a fabricanților de săpun, alții că rușii, alții ca americanii, alții că pangolinii. Alții că e prosteală, nu-i nimica, ce atâta agitație, cum a zis unu de la latrina 3 acum o lună ”ce atâta frăsuială pentru niste maimuțoi care nu s-au spălat pe mâini?”.
Uite, citesc acum că un român neaoș de-al nostru, om cu capul bine așezat pe umeri, lua în bășcălie toate măsurile astea contra-virus, ba chiar a scris pe FB acum o lună :”să-mi arate si mie cineva un bolnav de corona, sau dacă știe pe cineva care a murit de corona să-mi spună și mie”. Omul, român get-beget, un adevarat daco-roman, care știe si cunoaște tot, șofer pe TIR , e genul ăla de om pe care nu-l păcălește pe el fabricantul de săpunuri ca să cumpere mai mult săpun, un munte de om la 47 de ani. A ajuns la spital în Paris săptămâna trecută și ieri a murit. De corona virus. (pun linkul la primul comment) .
Pe noi ne-au trimis acasă de 2 săptămâni si lucrăm prin internet, facem ședințe in call-group, trimitem și revizuim documente, într-un cuvânt treaba merge înainte, mai zgribulit, dar merge. Ni s-a spus ca birourile firmei nu sunt închise, dacă avem nevoie de un lucru care e numai la birou, putem sa ne ducem, cu înregistrarea în prealabil într-un registru și să nu stăm prea mult și de multe ori. Ei, azi ne-au anunțat că o persoană din clădirea aia cu 1000 de etaje are confirmare de virus. Si la celelalte firme din clădire, tot asa era programul, lumea lucrează de acasă și mai merge uneori la birou. Acum, gata, s-a închis de tot și intra la dezinfecție pe termen nelimitat. Când ne-au trimis să lucrăm de acasă ne-au zis că pentru 2 săptămâni, acum au zis că până la noi instrucțiuni. Avioanele sunt suspendate, aeroporturile lumii lucrează 1 % așa ca nu ai unde să pleci văzând cu ochii, sau să-ți iei câmpii.
Mai ziceți si voi ce ați mai auzit sau aflat sau văzut.

65 de gânduri despre „Întâmplări cu semnul întrebării

  1. Da, din pacate sunt foarte multi cei care folosesc telefoanele inteligente, laptopurile si televizoarele doar in scop conversational/recreational. Ei nu sunt la curent cu stirile din domeniul social/politic pentru ca nu ii intereseaza, sunt blocati in bula lor. Deschid televizoarele, cand ajung seara acasa, doar pe muzica si filme, asa considera ei ca nu se vor incarca negativ, nepunandu-se la curent cu ce se petrece in tara lor si in lume. Asa ca astia afla ultimii cat de rapid s-a raspandit virusul, lor nu le vine sa creada si nu accepta conditiile de izolare. Am intalnit si in familia mea aceasta tipologie, la cei tineri. Tipul acesta de oameni o dau pe conspiratie imediat cum apare o pandemie, cum e acum, cu covidu. Ei sunt cei care, desi si-au facut provizii, accepta cu greu izolarea la domiciliu, o considera o prostie.

 1. Fiecare pasăre pe limba ei piere.
  Ai văzut în al doilea citat din link-ul de mai sus, că omul zice că s-a săturat de atâta prostie, și cu cea mai cretină aroganță pe care am văzut-o eu vreodată, declară:
  ” am făcut și noi o scoală, să deducem singuri ce e bun pentru noi…” dash
  Exact la fel ca ăla cu Pământul plat cu racheta lui cu aburi, pe care tot Pământul l-a pus la punct, l-a făcut pilaf, și lui ăsta i-a arătat corona pilaful…

  1. Cred ca, din ceea ce am scris, la repezeala, se poate deduce ca am citit linkul si ca sunt la curent cu stirea despre acest om, irecuperabil.

  2. Ce va spuneam mai deunazi cu fiecare pasare?
   Se informeaza cine are instrumentele intelectuale necesare procesarii unor informatii care, vrand-nevrand, au o componenta stiintifica si nu vreti sa stiti cata lume,pretins buna,scolita, nu are aceste instrumente…
   Va spuneam in toamna ca m-am certat cu frate-meu pa subiectu dezbaterii sufletului,dancila-iohannis(ce fericiti eram si nu stiam!?!),amu vreo doo zile vine irinoushu spumegand la mine,zice:ia uite ce mi-a trimis frati-miu-era un filmulet ceva cu SOV(da, da,sorinovidiuvantu,nu credeam ca ui mai pomeneste cineva numele si iata-ma..)cu nush ce conspiratie..ia te rog, zic,ca am eu parte de balamuc destul,daca ta mananca undeva sa te conversezi,scarpina-te singur..
   Citeam pe undeva un interviu da sa mor daca mai stiu cu cine care zicea ca crezutul in aceste conspiratii ii face pe indivizi sa se simta speciali..normal, adica oameni cu nevoi speciale, da cum dracu sa-i ajuti ca arata intregi pe dinafara…
   Andu,ce sa zic,si singurel cum esti in prafarie,cum zice omanianul si cu sotia departe si, probabil, inca in incertitudine,cred ca ti-e greu..un gand bun,de aici din Romania mea profunda,eterna si din ce in ce mai fascinanta….

   1. Daaa, pe SOV l-au iertat iarasi de inchisoare, a facut un an si ceva din zece, el, care a fraudat nu doar statul roman ci a paraduit si banii pe care credulii i-au bagat in jocul lui, zice acum ca e o prostie masura izolarii, „bai, mergeti la munca, singura solutie este munca!”zice SOV de pe malul lacului. tenmortiimatiideescroc!

 2. E prima pamdemie pe care o traiesc. Si eu trec de la cel mai negru pesimism, la cel mai nebun optimism.

  Stiu ca nu voi mai rezista mult, fie ce o fi, decit o viata tiritoare mai bine o zi vultur.

  Am citit si eu cu soferu, se non è vero, è ben trovato, nu stiu cit de romantata e povestea, pina una alta Boris se pare ca scapa.

  Desigur atit cit suntem obligati sa stam in casa vom sta, nu atit pt noi cit poate pt ceilalti, dar.. va urez la toti sanatate.

  Frohe Ostern!

 3. friustuk, cum zîce neamțu…
  bre, voi ați văzutără poza lu’ ăsta, Dumnezeu să-l ierte!?
  la greutatea pe care-mi închipui c-o avea, i-ar fi trebuit minim 2 inimi; plus profesia, stat în cur 9-12 ore (știu ce vorbesc), plus niște nervi în trafic…
  am citit că un legist neamț, deși i se recomandase să nu, a autopsiat 44 de decedați de covid; și a constatat…sărpraiz…că numa’ la 3 le făcuse felu’ covidu; ailalții, fiecare avea cîte o hibă, multe neștiute (neinvestigate);
  io nu zic că nu-i serios da’ pe de altă parte, în afară de ăia care muncesc cu laptopu’ (și care n-are sens să se bulucească sute într-un open-space), de Ronaldo (că are bani puși la ciorap; și are un cioraaaaaap…) și de pensionari (pentru care ar trebui să fie indiferent unde-și papă pensiile), în afară de ăștia zic, noi ceilalți…tre’ să arbeit; cu grijă și distanțare socială…aber arbeit;
  altufeliu…keine Futter; sau poate cu un singur “t”!?
  cine plătește doctorul/profesorul/pompierul/melițianu și soldatu’? cu ce bani astupi gropile și cumperi panseluțe? ipoteca ți-o amînă (poate) da’ nu o șterge din catastife (siii gur!) etîcî etîcî.

  știu, nu suntem pregătiți cu paturi și ventilatoare, n-avem spirt și măști dar asta știam și înainte de pandemie și ne-am complăcut; acum, plătim!

  și în continuare de conduc/decid pentru noi niște găini fără cap!!!

  io, miercuri, orele 16,45 la vama Giurgiu-Ruse, cu dubița cu marfă: “dom’ne, sunt restricții? intru și ies, nu vreau carantine/izolări!”

  nu e nici o restricție la întoarcerea în RO! îmi zice polițistul de frontieră…

  pun masca, mănușile, trec, mă întîlnesc cu bulgaru’ (ăsta freakie rău, că locuiește cu maică-sa), schimbăm marfa, mă întorc…

  18,05-la vamă, declarație la DeSePeu’ (btw, angajata nici mască, nici mănuși, deștele în nas…), actele la poliția de frontieră…zice unu’: “mergeți în izolare! paișpe zile…”

  ”ceeee? sunteți nebuni!? am trecut acum o oră, am întrebat și nici vorbă de așa ceva!”

  apare un altul, șef-ceva:

  ”dom’ne, stai puțin că nu-i așa; așteaptă 10-20 de minute să luăm derogare, că matale ești cu dubă de marfă da’ la noi în sistem sunt toate trecute “microbuz” (de persoane adicătelea)…ce să-i facem, șoareci de birou!”

  stau 8-9 minute, îmi dau ăștia actele, îl întreb pe șef, zice “all good; nici o izolare”, plec;

  ajung acasă…sîmbătă mă sună locala: “verificăm dacă sunteți în izolare”…

  nu pot reproduce mot-a-mot răspunsul dar erau incluse noțiuni ca DSP, declarație, părți moi, băgat…

  to be continued

  1. Mooooamăă, ce palpitant! Aștept episodul următor, am apăsat pe memento. laugh ( între timp mă uit la Asia expres, se încarcă greu, pauzele sunt mai lungi decât redarile…kkt…tenmortiimatiivoiculesculecuantenatacutot) am inchis paranteza.

   1. altă jigodie patentată născută pe pământul ăsta, care rabdă multe, până nu mai rabdă.

    tenmortiimatiivoiculesculecuantenatacutot

    1. Hmmm, până nu mai rabdă…eu cred că e o contorsiune în fibra acestui popor, și o să mai rabde…nu va exploda mămăliga. Noapte bună, copii!

   2. Iti zic io daca ai ratat ceva smile
    Catre musulmabu: ce- ai bre cu panselutele mele si mai ales de unde stii ca mi- am luat panselute?
    Cre’ ca din cauza ta s- au ofilit fo doo dupa procesul de plantare.

    Haideti cu perdelele la spalat fetelor, uite- asa se face reconversia profesionala!

    1. doamnă, io ziceam de panseluțe d’alea șmecherele, nu pă persoană fizică cum ar veni, pă primărie, să să bucure șî ochiu’ lu’ alegătoru’ dă ceva frumos șî copiii lu’ domnu’ primar tot dă ceva frumos…da’ altceva, șî mai mare șî mai scump șî mai frumos…
     iar alea 2 de ți s-or uscat erau din lotul fabricat pentru primărie și erau programate să se usuce, să aibă cum să le recumpere…că n-a vrut primaru’ să cumpere șî mentenanțî la panseluți mîncașiarp..aiaalui!

  1. Pusesem și eu ieri video cu casa lui Sergiu, dar imediat a publicat Andu altă postare și cred că nu a mai deschis nimeni filmulețul.

 4. bre, am uitat să mă laud!!!
  citisem în facultate, la nu’ș ce științe cu breinu’, apropos de nivele de satisfacție, un studiu de caz; unui savant i s-au dat spre rezolvare, măsurîndu-i-se nivelu’ de satisfacție din cortexu’ capului, două probleme: să rezolve o problemă complicată (din domeniul lui) și să…vopsească o ușă; cu pensonul; dacă la rezolvarea problemei, satisfacția a atins un oarece nivel, la vopsitul ușii…le-au sărit acele din scala aparatului, o bucurie/emoție posibilă doar la copii…
  așa și eu, ieri: M-AM TUUUUUNS!!!
  90% singur, 10% nevasta…
  și nu mă latră cîinii…

  1. Eu inteleg foarte bine 😊 v-am mai povestit ca anul trecut in vara am trecut printr-o perioada mai nasoala (problemele renale, tratament nou cu reactiile adverse aferente, etc). 3 saptamani nu am avut activitate, ca atare si income-ul mai subtirel (eram doar la cabinet pe prestari servicii). In toata mizeria asta m-a ajutat la psihic sa ma ocup de mini-gradinarit pe balcon 😊 mi-am plantat rosii, ardei iute, ceapa, patrunjel. De recoltat am recoltat doar ceva patrunjel, restul au incoltit, au crescut, infrunzit si apoi uscat dupa concediu (desi le-am lasat apa) 😢 la sfarsitul lui februarie a inceput sa re-infrunzeasca ardeiul, dar a fost bucurie de scurta durata..
   Cu un an inainte (2018) am avut patrunjel, coriandru (asta mi s-a parut ca avea gust de plastic 😁), cateva fire de cepsoara (chives) si BUSUIOC care a explodat efectiv si am mancat din el din august pana in noiembrie (cu recoltare si inghetare inainte de plecari mai lungi). O sa incerc sa atasez poze in comentariile ulterioare.
   Chiar daca anul trecut nu am avut mare succes, doar faptul ca m-am ocupat cu pregatirea mini-ghivecelor (in ambii ani am folosit de la Lidl), am udat, urmarit, pozat in fiecare zi 😛 cautat ghivece pentru transplantare, pamant de flori, transplantarea efectiva, urmarirea cresterii in ghivecele mari..toate astea m-au ajutat enorm si mi-au oferit o raza de speranta cu fiecare firicel rasarit, asemenea mie, in ciuda tuturor adversitatilor 😊

   1. spre ametist :
    Asadar (citez) : „urmarirea cresterii in ghivecele mari..toate astea m-au ajutat enorm si mi-au oferit o raza de speranta cu fiecare firicel rasarit, asemenea mie, in ciuda tuturor adversitatilor” uite cum ai descoperit o cale spre nirvana ta proprie smile
    Si anul asta>?

     1. Bine ar fi fost cu de-aia cu 5 frunze, nu mai boceam ca proasta de cand a inceput pandemia 😂😂😂
      Va atasez in schimb poza cu ardeiul care incepea sa re-infrunzeasca, dar pana la urma n-a fost sa fie unknw

  1. Busuiocul in toata splendoarea 😊
   Mai aveam o poza in care rasarise si mai falnic prin octombrie, dar cred ca am sters-o 😢

 5. Am uitat de roinita de 2019 😊 in poza se vede cum incolteste timid. Avea un miros delicat, imi placea sa imi trec degetele printre frunze, prindeau miros usor mentolat, f fain. Am recoltat si pus la uscat, urmeaza sa fac un ceai (cam de atata imi ajunge 😀😀)

 6. Daaa, si noi avem patrunjel la ladita,pentru ca in gradina de 3000 mp nu mai rezista nici o radacina, bulb, tubercul, rizom sau ce-or mai avea bietele plante in pamant din cauza pt ca orbeti..recte cartite sau ce naiba or mai fi..nici o metoda nu da rezultate…bine, ca am pus aproape numai pomi dar si pe astia brumele, seceta..scurma gainile,cateodata le invidiez cum se plimba ele asa preocupate si ciugulesc fericite…cred ca nu mai mananca nimeni oua mai fericite…

 7. Ametist ești magnifică cu plăntuțele tale! Cum mă chiombeam io la ele am avut o revelație-am și eu două ghivece cu orhidei in fereastra din living, pe care le ud săptămânal și sunt mereu înflorite..iar săptămâna trecută nu le-am udat!!! Am executat imediat procedura salvatoare. Covidu mă-sii! Scz, Irinoush.

   1. Ptiu-ptiu, ca a-nceput si saptamana mare!!
    Ametist..just lovely!
    Costica,noi nu putem decat sa ne bucuram de verva ta!
    Eva, mie-mi place sa spal perdele!
    Din pacate, nu am rau ca sa ma suflec!
    Nici macar balti, e o uscaciune…

    1. Dacă te consolează cu ceva, și în Austria e secetă, numai că ăștia au sisteme de irigații in agricultură, inclusiv pentru livezi și plantații de diferite tufișuri, coacăze, mure, zmeură, gen. Csf, ai noștri puliticieni nu au făcut nimic de 31 de ani încoace. Și nici n-or să facă. Ies popii cu moaștele să invoce ploaia.

     1. Si patronii si-au umflat conturile si vilele ca hamsterii,masinile de sute de mii de euro la odrasle de 18 ani, cu artificii pe plaja,fitze ce n-a vazut parisu si amu le tremura nadragii si asteapta paparudele sa aduca ploaia..au spaguit politicienii sa scapw cu evaziuni si alte magarii in loc sa ii preseze cu planuri de dezv pe termen lung..

 8. hazlie sau nu, dar cred că pe unii ar putea să-i deprime și mai mult decât sunt ei de la natură, pe principiul ca ”dacă și ăsta…”

   1. E prieten la cataramă cu Speak, cel care participă acum la Asia Expres, au niște vloguri fabuloase pe YouTube, de câțiva ani încoace, din călătoriile lor în USA și Europa, eu îi cunosc de mult timp și-mi sunt dragi. Ți-am mai spus că, pe vremea când încă nu era celebru, să fie vreo 11-12 ani de atunci, a locuit într-un apartament cu fiică-mea, el cu prietena lui, fiică-mea cu prietenul ei…e un tip de nota 10 Flick!

     1. da, așa e…de gustibus…
      io nu-l gust, sorry; deși cred că e ceva de capul lui , că-i pretin cu bendeac iar ăsta îi fanatic rău pe meserie; pe bendeac l-am plăcut la mondeni, l-am urît sincer cînd a plecat, nu prea l-am gustat în sketch-urile de la antenă dar de cînd prezantează iumor, l-am redescoperit; nu-s mare fan dar îl admir, din nou, pentru fanatismul cu care își face meseria;
      da’, ia ziceți ce părere aveți de nelu de la sănătate, că aici io-s subiectiv…

    1. Oo, multumesc pt grija, avem, am primit si o donatie, ne-am comandat si noi,lasa sa le trimita la spitale,noi nu suntem chiar asa expusi. Chiar pot sa spun ca a scazut nr de pacienti,am avut ceva autoizolati din care maj au iesit cu bine,pt ca ii cunoastem si tinem legatura cu ei. Avem si materiale,aveam si inainte pt ca nu s-au inventat acum bolile infectioase si nu descoperim noi acum apa calda, la propriu si la figurat. Ba pot sa spun (ca o gluma proasta,na!) ca-mi vine si mie apa la moara pt ca multe injuraturi mi-am luat cand faceam dimineata triajul, asa, poate nu f strict, dar il faceam si nu vreti sa stiti cate reprosuri primeam-da eu sm fost primul,de ce il bagati pe ala?
     Pt ca tuseste li se parea raspuns la misto…
     Cronicii si varstnicii nostri sunt vaccinati antigripal si in general cu medicatia la zi,nu avem probleme deosebite. Noi cu bk-ul…adecatelea veteranul bacil Koch…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *