Împăratul minciunilor

*** Împăratul minciunilor ***
Nu există zi din ultimele 2 luni în care conducătorii Rusiei să nu fi spus minciuni inimaginabile ca să justifice atacul împotriva unei țări care încearcă încet-încet să intre pe drumul european. Dar ca minciunile din ultimele 7 zile nu există ceva mai îngrozitor. Cum nu atacă ei oamenii civili, cum e plină Ucraina de agenți infiltrați, cum vor ei-atacatorii- binele țării pe care o distrug milimetric. Și câte și mai câte, de te îngrozești de cât de josnici si fățarnici au putut deveni cei care conduc Rusia. Și să mai vii și cu amenințarea nucleară peste toate astea, ca un profesor care-și amenință elevii să nu copieze la examen că-i dă afară de pe planetă.
De 7 zile întreaga lume se uită împietrită la cum armata invadatoare, nedreptatea și minciunile distrug o țară, un popor nevinovat, pus pe fugă oriunde vede cu ochii.
Ce poți să faci când vezi cum te minte în față arătându-ți astfel tot disprețul lui pentru tine? Tai codul SWIFT.

PS Președintele Ucrainei a fost aplaudat la ședința in plen a Parlamentului European din data de 01-03-2022. Un OM în tricou.

36 de gânduri despre „Împăratul minciunilor

 1. ” Un popor nevinovat, pus pe fugă oriunde vede cu ochii.”
  Mda… Apropos de asta, fază auzită azi. Cineva de aici a oferit adăpost temporar unei familii de refugiați ucraineni în apartamentul lor. Copilul cel mic nu a vrut să intre în apartament, s-a pus pe urlete și plînsete că aia nu e casa lui și el vrea acasă…
  Explică-i unui copil ce e războiul, că s-ar putea să nu mai existe casa lui, să fie deja distrusă de bombe.
  Cel mai mult doare suferința nevinovaților, în special a copiilor, care nu pot înțelege astfel de nebunii…
  De citeva zile mă obsedează versurile lui Eminescu, au căpătat o mai concretă, tragică dimensiune:

  ” A statelor greoaie care trebuie-mpinse
  Şi trebuiesc luptate războaiele aprinse,
  Căci voi murind în sînge, ei pot să fie mari.”

   1. Avem se pare, din păcate, nevoie de lecții din cînd în cînd, altfel ne-o luăm în cap.
    Generația care a trăit oroarea celui de-al doilea război mondial a învățat să prețuiască pacea, și iată a fost pace aproape 80 de ani în Europa.
    Generația aia s-a dus, acum un dolce farniente și consumerismul, egocentrismul ajunseseră la apogeu.
    Poate după tragedii și orori, o să reînvățam valoarea păcii, a vieții, a solidarității, a lucrurilor cu adevărat importante. Pe pielea noastră, că astfel se pare că nu se poate…

    1. Ăla care a declanșat atacul nu e din nici o generație, el e din vechiul sistem al imperiului comunist. mă aștept să dea un decret să fie numit țar.

 2. Cuvinte nu am, de aceea am adus doua video-uri, dintr-o parte si din alta a razboiului. Moarte criminalului kaghebist putin!

  1. Da, luminița, nu mai avem cuvinte , nu mai știm ce să facem cu criminalul ăla care de câte ori apare la teve numai minciunăraie si minciunăraie. Cred că are ceva la cap omulețu ăsta că nu poți să spui așa minuni cu mintea limpede. dash

   1. nu ma deranjeaza atat minciunile lui, poate si pentru ca m-am obisnuit de atatia ani sa fim mintiti de politicieni in deciziile lor, dar constantza cu care acum dementul planetei intervine de fiecare data zicand ca vrea denazificarea Ucrainei ma oripileaza.
    Iata cum arata denazificarea dementului:

 3. In Ucraina nu se lupta armatele intre ele, ci armata rusa face genocid asupra civililor, astea sunt crime de razboi. In secolul 21.

 4. „Este datoria noastră să susținem militarii care luptă pentru noi, pentru Rusia. Toate familiile ai căror membri au murit vor primi 7 milioane de ruble
  Ofițerii și soldații noștri se luptă pentru Rusia, pentru o viață pașnică în Donbas și pentru denazificare. ca să nu ne mai amenințe cu armele nucleare.
  Operațiunea militară se desfășoară conform planului.
  Toate obiectivele noastre au fost îndeplinite cu succes.”
   

  Retorica dementului.

  Daca Europa va mai ramane pasiva ce va urma?

 5. De ramas in arhiva blogului, cum a inceput razboiul dementului pentru denazificarea unui popor,  din perspectiva cetateanului ucrainean fugit peste granita. Stiu ca sunt mii de filme cu refugiati si ca nu veti avea rabdare si nervi sa va uitati la inca unul, astia suntem.

 6. Cred totusi ca reportajul acesta merita vazut, arata cum gandesc oamenii fugiti recent din Ucraina, ei sunt un popor, nu doar o populatie, cum ii considera dementul planetei.

 7. cum era vorba aia veche, așa face si ăsta: va fi o luptă pentru pace de n-o să rămână cărămidă peste cărămidă

  1. Si poti sa pui soldat langa soldat…
   Si sa plece tot poporul de acolo…
   Acolo va ramane Ucraina si numai gandurile oamenilor o vor face sa fie totdeauna tara lor..
   Un troglodit psihopat nu va schimba asta,doar va produce suferinta, pe care o vor plati altii pentru ca lui nu ai ce sa-i faci,nu va pricepe niciodata ce a facut..
   O vor plati copiii lui cand vor gandi „cine sunt,oare sunt si eu ca tata?
   O vor plati ” generalii” din jurul lui cand ii va ajunge din urma judecata copiilor lor..
   Cei oprimati acum vor avea constiinta curata si isi vor putea privi copiii si viitorul in fata. Nu ma gandeam ce oameni extraordinari traiesc prin partea asta de lume…

 8. Buna ziua, oamenilor

  Citeam ce scrieti aici si ma gandeam ca nu prea am ce spune in plus. Da, in secolul asta sunt omorari oameni pe strada in Europa! Nimeni nu ar fi crezut asa ceva.

  Nu e de ignorat nici ipocrizia occidentului si a americanilor.

  Asa a fost mereu in istorie, unii vor putere, influenta, bani, altii – oamenii de rand sufera. Nu s- a schimbat nimic de cand a aprut omul pe Pamant

  ” le- am confiscat oligarhilor yahturile” e un mesaj care ma enerveaza maxim. E la fel ca atunci cand i s- a luat poseta lui Udrea. Crontzanele pt p3lime. Scuzati dar sunt suparata tare. Aia era problena mea de parca asta ar imbunatati cu ceva soarta Ukrinenilor. De parca razboiul lui Putin se baza pe banii din yahturi.

  Nu e bine iar cand va fi foarte rau, oricum va fi prea tarziu pt noi toti.

  As vrea sa fiu mai optimista dar pe ce sa ma bazez?!

   

  1. Bună ziua familiei Eva Jjossephina,
   Sînt niște prostii sancțiunile astea extreme, să nu mai faci afaceri cu ei e una, dar să confiști un vapor? Poate se speră că ăla cu vaporul se va inerva si o să se stropșească la Putin că din cauza lui nu mai are el vaporoiul, iar Putin de necaz încetează războiul ăsta de neînțeles si bazat pe minciuni.
   In orice caz izolarea regimului e necesară, nici eu nu aș mai vrea să vorbesc cu vecinul meu care mi-a dat foc la casă.

  2. să mă scuzați, eu le-aș lua și chiloții de pe ei, oligarhilor, că nu-s bani munciți; i-aș da afară din case, le-aș scoate copiii din universități și i-aș face pachet la moscova…
   20 de ani să nu poată ieși nicăieri în lumea civilizată; să stea acolo, să-și facă spitale, străzi, școli etc. poate așa vor beneficia și oamenii simpli de (o parte) banii furați!
   oligarh, ha! adică un hoț cu acte…

  1. Ce-a fost in 1986 cu explozia de la Cernobîl, toată spaima si teroarea aia cu praful radioactiv a fost joacă de copii. Acum va fi cataclism.

  1. Da, ce poți să le spui, le-a zis Ilie Ilașcu prin anii 90 și degeaba.
   Unde-s mai mult de 3 ruși la un loc vor unire cu muma si fuga de occident.

  1. smile

   vizitatorii ăștia inopinați fac deliciul curților iar dacă ei văd că nu-s alungați si bătuți mai vin să se odihnească.
   o feerie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *