Îmi place omul bun la margine de drum

****** Îmi place omul bun la margine de drum ******

Tot mai des vezi pe șoselele patriei, prin sate, anunțuri lipite pe garduri sau pe porți, ” Vă culegeți singuri fructe câte doriți, mâncați câte puteți”.
Asta din cauză că nu mai este nimeni să vină la cules. Au plecat la sparanghel sau nu le convine plata pe zi de muncă, și atunci cultivatorii care stau la drum apelează la fel și fel de procedee, dacă culegi și pentru el nici nu mai plătești nimic pentru ce iei cu tine. Sau rămân cu fructele neculese până le cad fructele în cap si descoperă si ei legea gravitației. Sau principiul lui Arhimede dacă mai plouă prea mult.
Mai sunt și alți oameni buni la margine de drum. De la ei ai ce învăța, alte fructe nu au.
Cel puțin eu îmi aduc aminte cu drag de profesorii din liceu. Ei au fost pentru mine ”omul bun la margine de drum”.
Ce oameni buni ați întâlnit în drumul vostru?

53 de gânduri despre „Îmi place omul bun la margine de drum

   1. Adica il cunosti personal?
    Pentru mine e un om-miracol! E o incantare orice moment in care il aud sau citesc,nici nu indraznesc sa spun mai mult!
    Multu,lumi!

   1. Păi ce crezi, că nu se vor ivi și alte forme? Doar nu e ăsta ultimul cu care se confruntă omenirea. Ne vom învăța cu mască.

     1. Nici un virus?!
      Da ci, bre, ai vrea sa-mparateasca homo sapiens( asta cu sapiens de fapt,cam ramane de vazut) globu pamantesc?!

 1. Nici nu imi inchipui ca se poate fixa un moment zero la care a aparut mutatia care a transformat orice o fi fost inainte in sars cov 2..
  Pretentii de astea doar conspirationistii de net pot sa aiba, persoane care nu au un minim bagaj de cunostinte basic pe scheletul carora sa se poata fixa noi informatii…
  De unde as indrazni sa zic si eu, dintr-un infinitezimal coltisor de internet,ca, indiferent ce ar spune vloggeri mai mult sau mai putin celebri,stiinta, in cea mai mare parte, s-a imbogatit in descoperiri in ultimul secol,dar nu s-a schimbat..

  1. Cred că nu s-a schimbat datul cu părerea în acest ultim secol.
   Au rămas faimoase părerile celor care ziceau despre Tour Eiffel că e o monstruozitate, sau cum fugeau spectatorii din sala de cinematograf când vedeau o locomotivă venind spre ei, sau si mai înainte mulți ziceau despre calea ferată că va distruge omenirea cu zgomotul si viteza trenurilor.
   Ăstia-s oamenii, în plan de ”păreriști” omenirea nu s-a schimbat.
   Dar știința da,s-a schimbat enorm.

   1. Eu am spus ca s-a imbogatit…ca sunt notiuni care vor ramane aceleasi pana la sfarsitul veacurilor si ca vom afla lucruri care par de neconceput la un mom dat..
    Dar nu poti sa negi ceea ce s-a descopert pana acum si nu poti sa mergi mai departe fara ..

 2. șăfu’, fărî suparari da’ știerji primu’ comment, șeala cu cînticu’…
  dacî-mi pui cînticu’, la mini-n cap s-audi „hă, hă, hă…dragă stolo…”

  1. Șefu nostru din Abudahbi duarmi. Apropo di cântec, io zic să-l lăsăm cum o picat, ca și Stolo, care a căzut la fix atunci, nu avea potențial nici să stea în echilibru pe dOO picioare. A intuit Băse bine. Mai încolo a intuit Nuți.

  2. spre costicămusulmanu,
   Dar nu mai bine spuneai și tu o povestire cu oameni care te-au ajutat ? sau vreo 2-3 cuvinte despre mărul lui Newton si Evrica lui Arhimede.
   vreo amintire cu oameni care-ți plac?
   Eu nu știu ce campanie o fi făcut cântecul ăsta, că nu eram în Ro, dar dacă postul anterior a fost despre cretinii răi, pt echilibrare am zis că ăsta să fie un post despre oamenii normali.

 3. Zombii cu covid umbla liberi pe strazi si magazine pt ca asa a hotarat cecereul psd cu avocados popporului. In loc sa-I ia dreaq pe ei o sa ne ia pe noi . Distrugerea tarii continua neabatut sub stindardul celor 3 roze cu spini otravitori

 4. Am vazut si io fetzele vajnicilor aparatori ai tarii in fata invaziei lui mustafa care o-ndraznit sa le ceara sa si le acopere..

   1. Cretinii acestia sunt alesi la gramada, pentru ca se voteaza o lista, nu individual. In cazul de fata, PSD-ul si-a stabilit lista cu cei mai de vaza cretini, iar oamenii care au votat partidul lor a trimis cretinii direct in Sparlament, e atat de simplu. bad

     1. Posibil să existe și la cretinii ăștia niște oameni buni, dar sunt puși la margine de drum, astaaa, la capătul listei, și nu mai ajung la distribuirea finală. Așa îmi place mie să cred. Eu oricum nu am votat niciodată cu lista borfașilor analfabeți cretini a pesedeului.

     2. borfași, cretini, escroci, porcani, jnapani, idioți, fără școală, goriloi, dobitoci

 5. da’ decît pe poame coapte ssă ne certăm, nu mai bine un vesel vote poll să lansăm?
  bolsonaro: dead or alive?
  io pun șinși lei cî dă colțu’…
  brazileros ceia merită ceva mai bun…

 6. La oficiul stării civile:
  – Bună ziua,aș dori vă rog să scot certificatul de deces al tatălui meu.
  – Nu eliberăm decât personal, să vină tatăl dvs personal!

    1. Bre, la starea civila nu stiu,ca n-am mai fost de mult si, sper,nici prea curand sa nu fie dar la CEMPH de la DGASPC (hai ca v-am spart,este?),adica comisia de incadrare in grad de handicap e suprarealism cu dadaism si impresionism pa deasupra..
     Ce contin dosarele alea si cat umbla bietii oameni,ca nu stii de care sa iti fie mai mila, de bolnav sau de apartinator,e ceva..
     Bolnavi in varsta,cu boli neurodegenerative,carati an de an prin fata onor comisiei,in care, cu respect,chiar si medicii sunt doar contopisti,calvarul programarii la medicul specialist, supraaglomerat de obicei,ca o adeverinta simpla cu ceea ce edeja in evidenta doamne-fereste sa fie de ajuns…trebuie anexe peste anexe pentru un ajutor banesc derizoriu si pentru alte cateva drepturi, dar care, pentru unii dintre ei, sunt singurul suport social..
     Dar ei nu sunt SPECIALI, sunt doar amarati…

     1. dar țiganii ăia nesimțiți ( sate întregi am văzut la tv) cum naiba fac de iau pensii d-astea?

     2. Nu stiu sa iti raspund aici..
      Nu avem pe acest tip de indemnizatie(de handicap, nu de boala, aia e pensie si e alta mancare de peste,are la baza contributia, vechimea)decat
      putine ,si chiar sunt persoane cu afectiuni invalidante-AVC-uri,neoplasme,infirmitati fizice,diverse forme de retard nu vreau sa intru in detalii..

     3. spre Irinoush,
      eh, acum s-o alege si grâul de neghină.
      covidul îi va dovedi pe proști
      cum se zice : orice pasăre pe limba ei piere

      asa o sa dispară în neant si masa votanților psd laugh crazy

     4. păi nu-s ei cu gura mare că nu există covid si nu poartă mască si se înghesuie pe la petreceri?

 7. ieri dimineață eram la ruse, luam za cusca (mic dejun adicătelea) și ceteam comentariile dup’aci; apare bulgaru și mă-ntreabă ce cetesc; iaca, un blog, îi arăt; în poză, borcanu’ tău cu covăsiții…
  ce-i aia? castraveți murați, îi zic, și îi explic cum se produc;
  -aaaaa, zice, făcea și tata…pe a doua zi…
  – n-auzi, bre, că se murează în 2-4 zile?
  -nuuu, n-ai înțeles! pe a doua zi, aia de după rachiu…
  ce ți-e și cu medicina asta tradițională…

 8. vine pe flux știrea că au arestat-o italienii pe Bica;
  păi normal, ce să facă femeia cu bănuții din șperț? cumpără țoale, nu?
  io, dac-aș fi șăf la interpol, ca să-i găbjăsc repede și ieftin pe urmăriții ăștia, mi-aș face o rețea gratis din angajații magazinelor de modă și ai marilor showroom-uri auto…de bărci m-aș ocupa personal, că-mi place tare marea…🤣

  1. Crezi tu că de-aia au prins-o acum în Italia, cănd se dusese să-și cumpere țoale? Ea era monitorizată tot timpul, îi venise rândul.

   1. da, se acționează programat pe Listă!
    eu vreau să-l văd si pe Ghiță, dar nu la portiță ci după portiță

 9. Despre ce ai zis de bulgarul ăla, înțeleg că taică-su, după ce se îmbăta, își amintea că trebuie să pună castraveți la murat, că să aibă de reveneală, probabil că de aia sunt celebri castraveții bulgărești murați, sunt puși în borcan după mahmureală. La noi știu că zeama de varză murată e antidot la mahmureală, nu am incercat-o, dar profesioniștii îi recunosc efectul.

 10. E simplu cu covidu’ asta: pentru cine voteaza pesede nu exista, deci nu poarta masca smile

  La mare e bine: nu e foarte cald, apa e o supa de alge cu alte gunoaie, plec in Delta rofl

  1. algele astea nu or fi bune la ceva oare? că văd că-s adunate cu escavatorul, tone peste tone…
   du-te în Deltă, că acolo nu-s alge da-s țânțari good

  2. bravo oma. asta cu marea e din ciclul pacientul prezintă 14 răni de cuțit din care doar una e mortală…😁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *