Hai sa ne renovam

*** Hai sa ne renovam ***
Începem cu capul, normal, ca doar nu vom începe cu picioarele. Ce sa renovezi la picioare? Pantofii poate. Ele merg săracele unde si cât le spune capul. Asa ca de aia sa începem cu renovarea capului. Pai în cap, în afara de minte, mai este si sufletul probabil, deși unii zic ca ar fi în inima, dar eu nu cred. Ia sa facem un transplant de cap, o sa vedem ca tot ce simțea omul ala cu capul in corpul lui, o sa simtă si acum in alt corp. Deci renovam si sufletul. Adica mai schimbam niste idei si mai aruncam niste frici. Cine nu are frici arunca niste sentimente. Sentimentele cica nu mai sunt la moda. La moda e banul public acum. Asa ca fără sentimentalisme. Pune mâna si fa-te om, un om nou, într-un minister, o regie de stat, ceva. Te umpli de aroganta si incompetenta si vin si banii, ca doar de aia am început renovarea. Ce atâta munca cinstita? E o vorba veche : ”Daca muncești nu ai timp sa faci bani”.
Asa ca hai cu renovarea, dăm cu var, frumos, orice culoare, nu contează, oricum nu se uită nimeni si nici nu-i pasă nimănui. Se schimba si sufletul, nu mai oftează, privește înapoi cu manie și înainte cu privirea golită de gânduri, spre sforile care trebuie trase. Gânduri aveau oamenii normali, tâlharii au planuri. Cum sa tragă sforile sa prindă o ”chestie ”. Cum aveau personajele din comedii, niste undite cu care pescuiau haine de pe balcoanele de sub ei si le duceau la talcioc. Hai la talcioc cu sufletul, cu capul, cu inima, cu ce-om apuca, numai sa nu mai tresărim speriați în somn ca iar au venit tâlharii în gradina domnului si ne fură merele de aur.

43 de gânduri despre „Hai sa ne renovam

 1. Bine ca nu cade tencuiala,ca eu numai chef de renovare nu am! As goli si as inchide tot, cu o lăcată de-aia mare-mare,s-o deschida numai iarba fiarelor! Cap, minte, inima,suflet,tottottot!

  1. @ Irinosh

   ” N-ai lăuda de n-ai şti să blestemi,
   Surîd numai acei care suspină,
   Azi n-ai iubi de n-ar fi fost să gemi,
   De n-ai fi plîns, n-ai duce-n ochi lumină.

   Şi dacă singur rana nu-ţi legai,
   Cu mîna ta n-ai unge răni străine.
   N-ai jindui după frînturi de rai
   De n-ai purta un ciob de iad in tine.

   Că nu te-nalţi din praf dacă nu cazi
   Cu fruntea jos, în pulberea amară,
   Şi dacă-nvii în cîntecul de azi
   E că mureai în lacrima de-aseară.”

   Radu Gyr

   @ all

   Renovați în culori calde, luminoase.
   Puțină lumină:

   1. Și mai:

    ” Uşor nu e nici cîntecul.
    Zi şi noapte – nimic nu-i uşor pe pămînt:
    căci roua e sudoarea privighetorilor
    ce s-au ostenit toată noaptea cîntînd. ”

    L. Blaga

    Plus o frîntură de cer:

   1. Ce-ai cu noi,mă,
    Pentru ce sa dam cu var?!
    Tot timpul, de la inceputul acestei perioade nefericite, mi-a bazait in cap melodia asta…vazui acuma mai atent ilustratia ta..
    Daca e cu ioni de argint o fi mai bun?! Sau e cu arginti pentru aia de spoiesc?
    Pe noi nu ne-a intrebat nimeni daca avem tot ce ne trebuie, daca ne descurcam in hatisul de legi, decrete, ordonante…si o mana de var era binevenita…

    1. mistrețul cu ioni de argint smile

     +da,argintul are proprietatea asta de a curăța de bacterii.
     marinarii aveau pe timpul corăbiilor cu pânze, burdufuri cu apă în care se turna de la îmbarcare argint topit si și ținea apa proaspătă atâtea luni pe mare

 2. io la cap îs ok, piciorul drept mă supără puțin da’ nu găsesc curaj (inconștiență?) să merg la analize…
  @admin, haidi bre, mai puțin încruntat, nu vezi că se duce numărul de comentarii în beci?

    1. YY a stat la coadă 12 ore sa-si facă test covid ca asa le cere elevilor la școala unde e băiatul ei: elevii si părinții să prezinte testul negativ

  1. Hello evribadii!
   Io, dupa ce n- am murit nici ieri de la criza de bila, zic sa ne anunte si pe noi cineva cand e voie la doctor. Toate bolile au fost oprite de autoritati si proceduri dar ele isi fac treaba mai departe, nu asteapta dupa teste covid.
   Uite, piciorul lui Costica!

   1. Uite ca ne-am suprapus pe acelasi picior si minut, cu intarziere olaca din cauza de aglom mare la cabinet…
    La noi nu e pauza, nici macar de masa…resimtim din ce in ce mai mult reducerea activitatii in celelalte zale ale lantului si asa schiop al ceea ce ar trebui sa fie sistemul de sanatate…
    Cand spui sistem te gandesti la un angrenaj in care toate compomentele functioneaza sincronizat,dupa algoritmi bine determinati,dar in sistemul nostru zici ca picioru vrea autonomie, mana vrea concediu si capu vrea… pe ma-sa si pe ta-su! Functioneaza,na!

   2. eva jjosephina cum asa sa mori de criza de bila?
    acu ți-ai gasit si tu?
    acu ori de la barbut ori de la tușit.
    de ce nu ai tusit si tu puțin si nu ai mâncat niste cretă?
    IMEDIAT te băgau pe O2

 3. No buna ziua la evribadi!
  Sorry pt bila Evei si piciorul lui Costica..din pacate nu stiu cum sa va sfatuiesc sa procedati, nu stiu cum decurg lucrurile prin alte targuri, in ambulator o fi cum o mai fi, dar in spitale fara test covid stai in zone de tampon, care de obicei sunt facute in saloanele cele mai indezirabile..
  Sunt cu gandul la voi toti si va doresc numai bine!

  1. Pai cine naiba indrazneste sa calce pe la spital? Cre’ ca aveam sanse mai bune daca mi-o scoteam singura…
   La tara la mine a murit un tanar de 30 de ani pt ca avea, se pare, un mic abces de puroi la rinichi si nu l a tratat nimeni cu nimic pana nu i a iesit testul covid dupa 3 zile. Dus laburgenta, 3 zile nu i- au facut nimic! Niciun tratament!! Cum e posibil??? Aia nu erau medici cerau tamplari?? Apoi s a spart abcesul sa murit.
   Cand om scapa de covid si sistemul sanitar se va fi prabusit de tot (scuze pt cuvantul ” sistem”, Irinoush, ca bine zici) , vom avea niste valuri de decese de toate felurile: boli cronice netratatate, sinucideri, de toate. Asa optimista sunt azi!

 4. hai, în ordinea importanței:
  în primu’ rînd (că-i colegă de suferință), săr’na irinușa! keep walking!
  tot în primu’ rînd (că-i prima casă pe dreapta cum intri în tîrg și în plus ne știm de mult), săr’na evao; sper că olandezu-i ok și să-i zici lu’ el ăl mare că-i mulțumesc enorm da’ dacă aveam banii ăia (pentru piesa de schimb la mașină) mă mai însuram o dată…glumesc, las’ că-i scriu eu, chiar în persoană…
  tot în primul rînd (aici scriem frumos că s’tem telectuali) pentru că așa au fost doctorii și asistentele în perioada asta, „noi, cei din linia I”, sărut mîna ame; am văzut la vasilescu și am notat; prima oară cînd ne întîlnim la H, îi zic lu’ JHu’ să-ți aducă un trandafir…wait, ăsta aduce oricum; bre, că tot veni vorba, unde-i populația, sper că n-a dat covidu-n ei…?
  în rîndul doi, pentru că-s mai departe, în banat, respectiv oltenia nemțească, ii salut cu drag pe oma, lumi și vecinu’; bre, la voi la lidîl bagă urquell?
  și nu în ultimu’ rînd, da’ l-am lăsat la urmă ca să mă iau puțin de ‘mnealui, îl salut pe gazda noastră: Salve Andu&YY! bre, ci-i cu matali, sî nu-mi zîci cî ăi chicat în butoiu’ cu melancolii…ia-n auzî la el, „ce motive aș avea”…? păi bre, ai ci puni pi masî? ai! ești sănătos? văd cî ești jiu! aaa, cîț măi curji oliacî di sînji din nas (eufemistic vorbind)…zis iz laif! aaa, cî n-o poț țîni pi YY di mînî…asta da, da’ iaca, evei i-o plecat ficioru’ la școalî iar ame n-ari pi șini, cî s-o uitat după turcaleț in loc sî cauti un flacău ardelean, di ciia așăzaț…ia gîndești-ti cî era pandemia acu’ doojdiani: ti auzăi numa’ la telefon, cu gîjîituri, nu vă videț pi ielsidi…fata-i ghini? nepotu’ crești? mîțîli prind șioariși? vsio narmalino!
  ia, sî nu ti măi aud, cî vin la doha șî ti-mbăt di nu ti vezî; măi rămîi șî cu mini pi cap fo doauî luni…
  hai, capu’ sus șî pwpiu, nani pui pîn’ la 3 cînd vini o gagicuțî sî-mi batî în ușa camerii…
  aduși cafiaua, breee!

 5. se cunoaste cine e revizoru intern, ha?! laugh

  nici musca nu mușcă!
  așa e costicămusulmanu, nu-mi curge sânge din nas, că-i ocupată masa, nu de alta
  hai că acuși vine Anu Nou cu clopoței smile
  Hăăi Hhăiii

 6. ce frumoasă este veața
  cîn’ te scoli de dimineața,
  icea, în bulgaria,
  și o pornești pe șosea…
  măi măi…

  io nu știu versuri ca Andrei
  helău ș-o zi bună atus

  1. ei, hai cu spor costicamusulamnu,
   cu sau fara versuri smile merge bine pe sosea dar mai ales pe autostrada laugh
   zi buna tuturor

 7. domnu sefu la blog, pls, pune mata un link  de pe adevarul- tariceanu, virgula intre subiect si predicat pe bannerele electorale..

   1. Are talent da, isi canta singuratatea si ea , ce sa faca ?
    Si faptul ca le transmite pe net o ajuta si pe ea si pe multi altii, am citit comentariile si m-au impresioant.
    tulburator good

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *