Hai să ne renovăm

Re-loaded

*** Hai sa ne renovam ***
Începem cu capul, normal, ca doar nu vom începe cu picioarele. Ce sa renovezi la picioare? Pantofii poate. Ele merg săracele unde si cât le spune capul. Asa ca de aia sa începem cu renovarea capului. Pai în cap, în afara de minte, mai este si sufletul probabil, deși unii zic ca ar fi în inima, dar eu nu cred. Ia sa facem un transplant de cap, o sa vedem ca tot ce simțea omul ala cu capul in corpul lui, o sa simtă si acum in alt corp. Deci renovam si sufletul. Adica mai schimbam niste idei si mai aruncam niste frici. Cine nu are frici arunca niste sentimente. Sentimentele cica nu mai sunt la moda. La moda e banul public acum. Asa ca fără sentimentalisme. Pune mâna si fa-te om, un om nou, într-un minister, o regie de stat, ceva. Te umpli de aroganta si incompetenta si vin si banii, ca doar de aia am început renovarea. Ce atâta munca cinstita? E o vorba veche : ”Daca muncești nu ai timp sa faci bani”.sa ca hai cu renovarea, dăm cu var, frumos, orice culoare, nu contează, oricum nu se uită nimeni si nici nu-i pasă nimănui. Se schimba si sufletul, nu mai oftează, privește înapoi cu manie și înainte cu privirea golită de gânduri, spre sforile care trebuie trase. Gânduri aveau oamenii normali, tâlharii au planuri. Cum sa tragă sforile sa prindă o ”chestie ”. Cum aveau personajele din comedii, niste undite cu care pescuiau haine de pe balcoanele de sub ei si le duceau la talcioc. Hai la talcioc cu sufletul, cu capul, cu inima, cu ce-om apuca, numai sa nu mai tresărim speriați în somn ca iar au venit tâlharii în gradina domnului si ne fură merele de aur.

14 gânduri despre „Hai să ne renovăm

  1. Dezvoltat în japcă și jnăpănărie.
   Ca să nu răspundă la întrebări, încuie ușile instituției unde lucrează, și trimit paza să te scoată afară.

 1. ” Fă-te om de lume nouă să furi cloșca de pe ouă!”
  ” Ce dai să te fac ispravnic?”

  Ciocoii vechi și noi

  Deci nimic nou sub soare…

  1. Andrei
   Nimic nou sub soare în lichelismul ăsta, totuși parcă cantitatea de minciuni și făcături aruncate în populație e mai mare decât tot soarele si sistemul solar la un loc.
   Mincinoși ca balaurii administrației române nu mai cred să fie decât prin Africa pe undeva.

    1. Da Andrei
     Au ajuns escrocii din fruntea bucatelor să-și facă planuri cum să nu fie depistați de UE că fură din PNRR

    1. Da Stefan,
     Și eu mă duc pe Lună chiar cu o jumătate de click, mă duc cam de 2-3 ori pe zi. E f reconfortant să privești planeta albastră de acolo de sus. Par mai curată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *