Ghidul micului delapidator

*** Ghidul micului delapidator ***
Era un banc pe vremuri despre cum s-a îmbogățit miliardarul american O-X. Întrebat fiind despre felul in care a ajuns putred de bogat, el ar fi zis : “ singur, fără prieteni, fara un ban, rupt de foame, și fără adăpost, mi-am cumpărat 10 transatlantice vechi si ruginite, si asa am început o afacere care a crescut pana la ce se vede in prezent”. Asa avem si noi un exemplu de afacere asemănătoare, un om a cumpărat 10 transformatoare vechi de la Termocentrala M, le-a vopsit si apoi le-a re-vândut ca noi înapoi Termocentralei M cu de 10 ori prețul. Întrebarea care se pune este : poate fiecare om sa facă asa afaceri? Răspunsul este nu, nu poate fiecare om sa facă o astfel de afacere. Dar cine poate? De aia am elaborat cu experții noștri naționali acest mic ghid de afaceri, azi “Ghidul micului delapidator”, afaceri cu Statul in 3 pași.
Calea A
1) Se face o firma cu obiectul de activitate cât mai larg. Nu este nevoie de angajați deocamdată.
2) Se face o lista cu toate cunoștințele tale care lucrează la Stat in ordinea crescătoare a funcțiilor lor si apoi se suna toți pentru reluarea legăturilor de prietenie .
3) Dupa ce ai cimentat 3-4 legături ( pentru început) de încredere se trece la explicarea modului de a sifona banii din afacere. Nu contează ce afacere, pentru toate principiul e același : Statul va cumpăra de la tine, prin departamentul prietenului tău, ceva (produse sau servicii), sa zicem material de umplutura pentru pernele de pe scaunele din birouri, la de 100 de ori prețul de pe piața cu care le achiziționezi tu. Acum poți sa angajezi un om si sa subcontractezi o firma acre știe sa facă treaba. Procentul negociat cu amicul care lucrează la Stat sa nu fie mai mare de 50 % ( de obicei e 15% dar lăcomia lor e in creștere). Ce rămâne este al tău, este plusprodusul muncii tale de alergat si de dat telefoane vorbind cât mai codificat.
Calea B
Te înscrii într-un partid, ocupi o funcție la Stat si devii tu o persoana din lista prietenilor tai care te vor cauta in curând. Cu ei se procedează la parcurgerea celor 3 pași, explicitați în paragraful anterior, Calea A.
Pofta buna !

***

29 de gânduri despre „Ghidul micului delapidator

 1. intr-un sector din capitala, pe scuarurile dintre sensuri, s-au plantat panselute de 10 euro bucata, cand ele costau 1 euro 10 bucati. dash

  voi ati auzit in vecinatatea dumneavoastra astfel de afaceri?

  1. Asta e apa de la reteaua publica de la mine din oras. Reclamatiile la primarie si compania de apa nu au avut nici un efect. Cum ajung in presă?

   1. Nu, eu am vazut la ong-isti..vezi declaratie de avere Cumpanasu, eu am citit pe adevarul, pe repede-nnainte, dar probabil ca e peste tot, ca alinuta dupa ce explodeaza butelia…

 2. Se trage la copiator o diploma, nu conteaza de care, se scrie pe ea ce titlu avem nevoie si se aplica pe un post la stat . De preferat, doctor ( mai complicat  ca poate trebuue operat vreun neispravit) sau presedintele consiliului de admin la o regie autonoma.

  1. Are bac dom’le daca cica e plina tara de prosti cu diploma de licenta asa ca dupa capul lui un executive master te scoleste mai bine decst o facultate…asa zbiera-deci zbiera!- acu vreo duoa seri pe la o tv..de unde mai rasar fratilor, de undee??
   Aa vezi ca mai e si o stire cu o nevasta de doctor, shăf de sectie, cum altfel??
   Nuuu, schimba repede ca iar solicit loc de dat cu capu..

   1. Bine Irinoush,
    hai sa schimbam, sa vorbim despre ceva dulce -dulce, mierea de exemplu.
    Ce frumos se produce mierea, stupi, albinutze harnicutze, zboara ele din floare in floare , lanuri de soia sau paduri de salcami, ce mai o feerie.smile
    Eh, dar am vorbit mai amanuntit cu un proprietar/ producator si treaba nu e chiar asa de dulce ca mierea e glontzul patriei

 3. mare bucurie mare laugh
  rovana plumb a inghitit niste plumb de la UE /\ HE HE
  Si-a dat vaca galbena cu firma in cap, mai alaltaieri nu a sustinut-o pe Laura C K , dar UE a validat-o !
  si a propus-o pe ruvanaaaaa plumb, care a fost respinsa !, „HE HE, good morning very much”
  muuuuu, muuuuu laugh rofl

 4. De mult ma gandeam ca, de-o fi sa s-aseze oleaca lucrurile si pe meleaguri mioritice, va fi de mila de sila,tarati mai mult de UE!
  Iaca a functionat prezumtia de vinovatie a veorichii dar nu cui se pregatise, of soro!

  Sireaca joia…..aaaaa rovana, unde mai face ea shoping, la bucuresti cu saracii, of of..si de-or veni si belelele cu belinele din urma..of of care nu mai poti soro sa-ti vezi de treburi ca un politician cinstit cu evropa asta!

 5. cum ne plimbam noi printr-un parc pustiu, dimineața pe la nouă, că la pe la două nu se poate, cu foc plouă,
  iată cine de peste noi :

  de-adevăratelea, pe bune, nu știu ce fel de copac este, dar asa e el, umflat ca o vază

 6. toate ambasadele din lumea asta dau pasapoarte noi cetatenilor sai.

  la noi se uita la tine ca la o broasca raioasa si ti-l da dupa un an

 7. Unele state dau cate 2 pasapoarte. De cateva ori as fi avut mare nevoie de al 2-lea pasaport. Dar exact cum zici: ca la broaste se uita la tine. Daca platesti taxa de urgenta ti-l da dupa … 7 zile! Daca ai bafta ca ziua 7 sa nu fie sarbatoare oficiala.

  1. Irinoush,
   Tu ai vazut-o cum ranjea in biroul lui Mike Pence?

   i-a bagat o privire pana in duoden lu’ nenea Mike. crazy
   Da, e aschiea nu sare departe de veoriky, dar nu scapa ci are admisie pe la supape wacko
   laugh

    1. am incercat, de aia zic, mai bine dau o fuga pana la Bucuresti ca scap mai ieftin si ca bani si ca timp. Mi-au zis ca tot in tara se face si ca dureaza niste luni de zile…
     nevasta-mea a schimbat pasaportul in 20 de zile la Bucuresti, la ambasada ei chinezeasca, fara ura, fara dispret, fara incrincenare.
     de ce or fi oamenii astia ce lucreaza ,la MAE asa de chitrofonitzi nu inteleg, nu le ajungi cu prajina la nas.
     Si nu erau asa acum 10 ani si mai bine…

 8. avans-postul pastelui sau craciunului: laugh
  „Iau tigaia aia mai mica si o intorc sa ma uit pe spate sa vad ce scrie, era de 24 cm. Ei, la prima vizita in supermarket am constatat ca nu se vand capace separate, singure, se vand doar cu tigai, cratite sau oale. Bine, luam cu totul, ce n-are a face. Cautam noi de 24 dar ca un facut 24 nu erau, erau doar 22 si 26 si pe linga astea. Si aveau niste preturi de nu mi-a venit sa cred, peste 100. ( moneda UAE cam pe aproape cu leul nostru)”
   

   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.