Foaie verde de dai n-ai

****** Foaie verde de dai n-ai ******
De la alegeri ne-am procopsit cu o pătură de politicieni mai cloșcărească decât netrebnicii de care am scăpat, si care mai scheaună din când în când de după gard către lume: ”Aha, vă e mai bine acum cu ăștia?” Mai bine pe dracu, au făcut si ăștia rahatul praf, dau cu oiștea din gard in gard, dar măcar nu fac greșeli gramaticale si se pare că nu delapidează in halul în care o făceau dragniștii ”meseriași”. Agitația isterică pentru alegeri in 2 tururi si anticipate a fost o pierdere de timp și energie imense care ar fi putut fi mult mai constructiva dacă era direcționată realist. Instalarea pandemiei a dărâmat tot eșafodajul incherbălărilor infantile si disperate a liberalilor care parcă sunt bătuți cu leuca în cap. Finanțistul se împrumută la vedere cu miliarde de lei, dând apă la moara băncilor si speculanților finanțiști care iși umflă profiturile prin povara fiscală a urmașilor urmașilor noștri. Gestionarea pandemiei e la nimereală, iar gestionații parcă-s umflați de streche si sfidează care mai de care mai țanțoș ordinele lansate.
În învățământ apar noi instrucțiuni de la o săptămână la alta , ba era posibilă revenirea la scoală la 15 mai, ba nu mai e posibilă si se vor da examene online. Atâta haos in conducerea treburilor țării nu a mai fost demult. Dar nici balaur ca pandemia asta nu a mai fost ce-i drept.
Noroc cu medicii si personalul medical care fac eforturi supraomenești să iasă la liman în lupta cu acest dușman invizibil dar de o cruzime inimaginabila acum jumătate de an.
Trepădușii care se înfruptă cu inconștiență din bucatele țării, vor da socoteală cât de curând pentru darea cu stângul în dreptul, activitate pe care o practică acum pe post de politică de stat, pentru sacrificarea viitorului urmașilor pe care-i obligă să plătească împrumuturile exagerate si prost dirijate, urmași care vor cânta în loc de Corul Robilor versurile vechiului proverb românesc :” Foaie verde de dai, n-ai/ Ia nu da să vezi cum ai”.
Hai să căutăm ceva care merge bine, mic chiar si cât o pană de colibri. Hai să vedem!

PS S-a făcut un an de la ultima plată a serviciilor IT Blog Zona-Q. Trebuie re-înnoit serviciul.Mă ocup eu, dar voi mai vreți?
Cine simte că ar fi frumos să continuăm, să apese mânuța aia mică de la sfârșitul articolului.

71 de gânduri despre „Foaie verde de dai n-ai

 1. Andu, eu aș fi bucuroasă ca acest proiect al tău să continue, pot să ajut și cu bani, că de scris, tot scriu… smile uf!

  1. Da luminița, si eu as vrea ca să continuăm acest proiect, ( lasă banii,ca nu-i de bani, mersi frumos kiss ) dar se pare că e o melancolie pandemică în lumea noastră…

   1. Păi tocmai de asta trebuie să ne ținem aproape. Eu așa cred. Mie îmi face bine să știu că avem comunitatea noastră.

 2. Păi tocmai de asta trebuie să ne ținem aproape. Eu așa cred. Mie îmi face bine să știu că avem comunitatea noastră.

 3. Multe prostii mai scriu eu, câteodată…iar acum mi-a apărut și duplicat la comentariu…pentru că zicea că „site-ul nu poate fi accesat” și i-am dat iar send, uf!

    1. spre costicămusulmanu:

     ”Toate-s vechi și nouă toate;
     Ce e rău și ce e bine
     Tu te-ntreabă și socoate;
     Nu spera și nu ai teamă,
     Ce e val ca valul trece;
     De te-ndeamnă, de te cheamă”

 4. Imi sunteti cu totii dragi si vreau sa va citesc in continuare!
  Imi plac temele abordate care imi aduc uneori in memorie intamplari la care nu m-am gandit si nu am reflectat de foarte multa vreme, fiind incuiate adanc intr-un sertar al memoriei mele, iar voi ma provocati sa caut cheia!!
  Cand am trecut printr-o perioada mai grea, am impartasit cu voi si am simtit ca am urechi care aud si umeri pe care sa vars o lacrima, si intotdeauna cate o vorba calda!
  O imbratisare virtuala va trimit cu drag! Sunteti(em) speciali 😍

 5. Irinoush,
  În finalul articolului ziceam așa:
  ”… politică de stat, pentru sacrificarea viitorului urmașilor pe care-i obligă să plătească împrumuturile exagerate si prost dirijate, urmași care vor cânta în loc de Corul Robilor versurile vechiului proverb românesc :” Foaie verde de dai, n-ai/ Ia nu da să vezi cum ai”.
  Hai să căutăm ceva care merge bine, mic chiar si cât o pană de colibri”. Hai să vedem!”

  iaca cum

 6. Ieri ma apucasem cu avant sa va povestesc ceva si, ghinion de nesansa, s- a inchis telefonul! Jur ca nu imi amintesc ce dar si- gur era important!

  Azi ati dat- o pe sentimente, frumos, doar ca mood- ul meu e de spalat frigiderul. Apar io cand m- o lovi si pe mine corason- ul😁

     1. da’ ce-avea, dom’ne, votarea de anu’ trecut?
      ce, s-a stricat?
      a luat covidu?
      ‘reațiaidracucupizzavoastră…
      de doo zile numa’ asta găsesc cald de mîncare înminunatapatrie…
      și n-au măcar capere!

     2. Costică, e mai bună cu capere? N-am știut. Am un borcan cu capere și jumătate din pizza de care vă spusesem e în congelator, că n-am putut să o mănânc atunci pe toată. Aștept răspuns!!!

     3. spre luminița cu pizza
      eu pun cu lunguiața câteva capere lângă orice mâncare si iau câte una ca pe o acritură

     4. Mersi, Andu. Eu le am pentru pus în sosuri cu carne. Nu m-am gândit să le adaug la pizza.

     5. și din cauză de greutate (proprie) dar și pen’că less is more, io prefer ton, capere și ceapă (cu ulei iute); îmi pare mie că tonul și caperele își potentează gustul unul altuia într-un mod foarte plăcut; also, le mănînc în sendvișuri cu pește sau cu friptură rece;
      capere…bun-bun;
      bunădimineațalatoatălumeaaaaa!

     6. spre costicămusulmanu,
      tonul voios de dimineață te îmbie la drum lung
      atenție la capre care trec drumul!

 7. Anu trecut eram cu valiza cu fluturi( cred ca e titlul care mi-a placut cel mai mult!), cu curatenia de primavara..
  Andu,norvegiana,mitzosu, bebe ce mai fac?

  1. iată bebe

   norvegianca mai târziu când o prindem acasă
   dar dorm împreuna după-masa pisica si bebe
   adoarme el mai intâi si ea vine si se uită, apoi se culcușește lângă el

    1. Eu am in telefon fetita nepoatei mele de sora si pisicu..deja ma stiu la munca ca belesc ochii in mom de pauza si,efectiv,ma reincarc..
     Dae pe termen lung nu stiu,deci nu stou ce ar fi de facut..nu prea vad iesire..o sa ies8m „la produs” dar o sa revina boala, va fi un cerc vicios si la cat de saraci suntem…spuneam candva ca o clasa politica onesta si de buna credinta ar fi de ajuns,acum nu mai cred nimic.
     Cand i-am mai vazut si pe aia, ca nush cum sa le zic,din noua zeelanda ca hlizeau langa mac si espresso m-a luat cu capul…

     1. ce ziceam, că am nevoie de inspirația voastră?
      sorry că n-am poze dar (apropo de “produs”) am văzut în minunata patrie că și doamnele care prestează cea mai veche meserie din lume, respectă ordonanțele militare…
      poartă mască!!!
      să nu mai aud că nu suntem buni cetățeni…😂

 8. Da desenu, desenuce zice? Mie imi inspira perplexitate..
  Da eva ofi spalat frigideru, ca vreau si eu reteta de venit chefu de spalat frigideru..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *