Fără dosar cu șină

*** Fără dosar cu șină ***
Astă noapte municipalitatea din Abu Dhabi mi-a ridicat mașina. Din vina mea, firește. Am parcat pe locul abonaților nu pe locul ne-abonaților. Am venit pe seară, am parcat pe locul ăla care până la ora 21 este permis oricui, având intenția să ies după o oră si sa mut mașina, dar am adormit. Pe le ora 4 dimineața țâr – țâr telefonul fix din camera de hotel. Domnule, veniți afară repede ca va ridică cineva mașina, îmi zice filipineza de la recepție. Am ieșit val vârtej si i-am găsit pe cei de la ”ridicări” cu treaba cam 90% făcută. Nu era posibil să plătesc la ei, trebuia să mă duc la Centru, unde aveam sa achit ridicare si amenda, in total 700 AED ( cam 190 de dolari) si după aceea putem să-mi iau mașina înapoi. Mi-au dat indicații precise unde se află Centrul deschis non-stop si au plecat cu mașina mea pe platformă in neagra noapte albastră… Destul de aproape de mine, in zona centrală Centrul ăsta.
Am luat un taxi si m-am dus acolo, unde am ajuns în mai puțin de 10 minute si am constatat că platforma nu ajunsese încă. Hmm, a dat să ies din biroul ala gol să stau în fața porții să vad când vine platforma. Dar funcționarul care funcționa plictisit in creierii nopții, strigă după mine că să iau loc pe scaunul din fața ghișeului unde lucra, și-mi cere ID Card ( care este electronic, cu cip, bun pt aeroport fără sa mai treci pe la passport control, bun pentru spitale si clinici, pt bănci si mă rog, pentru alte servicii digitale) Mă așez în fața lui pe scaunul rece de la aerul condiționat cumplit de rece si îi dau actul cerut apoi mă uit prin încăpere să vad dac nu este vreun dispensor de apă de băut. Zic unde aveți niste apă vă rog? Îmi dă fără o vorbă o sticluță de apă mică din spatele ghișeului si apoi începe sa butoneze la tastatură si îmi zice ca mașina ajunge in 3 minute, era deja înregistrată în sistem, și să mă duc să-i aduc contractul de închiriere din mașină si ID-ul mașinii după ce o dă jos de pe platformă. Apoi voi achita suma si pot pleca. Eu il ascultam si nu-mi venea sa cred cât de repede merge toată afacerea asta si in timpul asta văd pe geam si platforma care claxona in fata porții. După ce a intrat in curte a descărcat mașina mea la câțiva metri de poartă. Am ieșit pe ușa dinspre parcarea Centrului, si am luat din torpedou actele cerute. M-am așezat din nou pe scaun si apoi m-am ridicat din cauza frigului, omul a observat si a oprit aerul condiționat. Am plătit, bineînțeles cu cardul, mi-a dat o chitanță si mi-a zis OK puteți pleca cu mașina dvs. Si așa am făcut. De la trezitul din pat si până am ajuns înapoi în pat a durat 65 de minute.
Voi ați avut aventuri din astea cu ridicatul mașinii? Cum a fost?

8 gânduri despre „Fără dosar cu șină

 1. Cum poate fi ajutat un tata cu 5 copii,fara locuinta si serviciu,la care a renuntat cand mama copiilor a plecat de acasa? Este somat sa paraseasca locuinta pe care o ocupa prin bunavointa urmasului fostului concubin al mamei sale? De institutionalizare nu vrea sa auda. Ceva mancare si lemne de incalzit s-au strans,se stransesera si niste bani,dar nu prea e ce face cu ei acum,nu vrea nimeni sa achizitioneze pe numele lui ceva. Copii imtre 3 si 9 ani.

   1. Primaria? La mama la tara a ars casa unei familii si primaria a dat bani sa ii faca alta iar satenii le- au dus toate necesare. 3 copii mici, tata betiv, mama cu usor retard

    1. Irinoush
     cred ca asta e o posibilitate, ce a zis Eva: ” satenii le- au dus toate necesare”
     Si cred ca mai sunt ceva ONGuri.
     Trebuie popularizat cu nume pe fb
     Deci Irinoush, reia anuntul cu nume si prenume.
     Niste motociclisti au facut o casa pt o mama singura cu 6 copii launa trecuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *