Extra Decembrie

*** Extra de 1 Decembrie ***

Acum câțiva ani, înainte de pandemie, eram la București de 1 Decembrie, eu cu Yang Yang, și după ce i-am povestit cam cum e ziua asta a României, a dorit să mergem la Arcul de Triumf să vadă si ea parada cu ochii ei.
Am plecat cu metroul si am ieșit la stația Aviatorilor unde era bineînțeles o aglomerație inimaginabilă. Era cam cu o oră înainte de paradă. Dar aglomerația asta era controlată. O mulțime de polițiști și garduri albastre temporare ghidau populația pe unde să meargă. Nici nu mai era voie să te îndrepți către Arcul de Triumf decât odată la 10 minute, când ne lăsau polițiștii să trecem de o barieră, și numai pe trotuarul de pe partea cu parcul Herăstrău. Unii au luat-o prin parc în ideea că vor ieși mai repede la Șosea dar acolo era deja blocat accesul. De la stația de metro și până la Arc erau trei sau patru bariere unde ne opreau polițiștii ca să regleze fluxul de oameni. Ni s-au dat și niște cocarde tricolore de pus în piept

După vreo jumătate de oră am ajuns în sfârșit la Arc dar nu puteam să vedem nimic deoarece nu aveai loc să arunci un ac de lume ce era . Mulți părinți cu copii luați în cârcă îngreunau si mai mult vizibilitatea. Au început să treacă coloanele de tancuri si nu aveam ce face decât să ne uităm pe ecranele alea mari montate strategic în jurul zonei. M-am gândit s-o luăm în jos către parcul Kiseleff poate se mai rărește lumea si vedem si noi retragerea coloanelor, dar nu am avut această șansă. În direcția aia se vorbea că ar fi punctul de împărțit gratis fasole cu ciolan, așa că pofticioșii se aglomerau din ce în ce. După ce ne-am uitat la avioane și elicoptere am hotărât să plecăm. Ne-a mai luat o oră să ajungem înapoi la gura de metro pe unde am venit, dar aici era crimă și pedeapsă. Coadă de mii de oameni. Printr-un noroc chior și incredibil am nimerit un taxi și am reușit să scăpăm la lumea liberă. Asta a fost la noi de Ziua Țării.
În anul următor Yang Yang s-a nimerit ca de ziua Chinei, 1 Octombrie să fie la ea acasă, așa că a hotărât sa se ducă la Beijing să vadă parada. A rezervat pentru o săptămână 2 camere la un mic hotel cam la 1,5 km de locul unde se desfășura parada, și-a luat părinții si copilul și au plecat în capitală. Au ajuns cu 3 zile înainte la hotel, si a doua zi autoritățile au sudat ușile hotelului si nimeni nu a mai avut voie să circule în zonă pe o rază de câțiva kilometri în jurul centrului. Așa că au făcut fără să vrea antrenament pentru carantina ce avea să vină.

17 gânduri despre „Extra Decembrie

 1.  

   

   

   

   

   

   

  La un test  într-o școală din București , cei mai mulți elevi de abia s-au ridicat la nivelul unui ministru.

   

   

   

   

   

   

   1. Un partid de boi din Austria a crezut că o sa adune voturi pt alegerile di ianuarie. Dar nu vor face nici o brânză, cică sunt pe trend descendent sever.
    Ne-au învins niște prosti si mincinoși.

    1. Nu ne-a invins nimeni, isi mai dau si ei arama pe fata, oricat de boi ar fi si ai nostri, si sunt cu asupra de masura,s-a vazut ca ne-au reprosat ca n-avem sapca, s-a vazut imbatosarea stupida a unui baietoi imatur, dupa parerea mea.
     Om trai si om vedea. Avem si noi de lucrat la noi insine dar domnul Nehamer ala a facut o imagine penibila..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *