9 gânduri despre „Domul din Dubai

 1. Nu zic că nu sînt interesante, poate chiar impresionante, dar cum nu fac parte dintre acești credincioși, nu prea am simț pt așa ceva.
  La noi mall-urile sînt mult mai modeste, dar rar calc prin ele.
  Sînt cîteva deschise de 1-2 ani pe care nici nu le-am vizitat măcar.
  Peste săptămînă muncesc, seara sînt de regulă frînt, iar în weeekend prefer să merg în natură, nu la mall.
  Bucuria nu mi-e însă întreagă nici acolo, un ochi rîde, unul plînge, cînd văd cum semeni de-ai mei măcelăresc pădurile și le umple de gunoaie, orbi la frumusețea lor și însetați doar de bani.
  Mă apucă jalea cînd îmi amintesc cum erau acele păduri în copilăria mea și cum au ajuns acum.
  Și de fiecare dată îmi vine în minte celebra: avem o țară minunată, păcat că-i locuită

   1. Mi-a scos peri albi tara asta, te invidiez pentru oportunitatile tale si, totusi, ceva e nenatural in opulenta aceea…e cumva contra naturii, nu stiu cum sa zic!
    Acum cativa ani aveam cateva hectare de pamant si mergeam si eu, musca la arat, pe acolo…ei bine, era splendid, uneori, cand erau culturile crescute frumos, ingrijite, daaar, daaar, la un moment dat am avut un sentiment bizar, pe care nu l-am putut descrie decat ca pe un sfarsit de lume si care nu stiam de unde vine. L-am avut atunci cand, traznita, mi-am dat seama ca un camp de floarea-soarelui nu era intors cu fata la soare, asa cum, atavic, era sadit in constientul si subconstientul meu…
    Si am mai avut un astfel de sentiment, de grozav sfarsit al lumii in alta imprejurare, pe care nu am stiut-o interpreta atunci, in primul.moment si care ma cutremura mereu cand ma gandesc mai mult la ea…

    1. Da, au aerul de orașe sintetice. Construite pe repede înainte după model american dar de multe ori depășindu-i. Bineînțeles cu specialiști occidentali.
     Oricum au și serviciile bine puse la punct, ca în occident, multe acte administrative se fac prin website portal. Numai ca exemplu, o mașină (autovehicul) are card de identitate cu cip ca o persoană, si are toate datele înregistrate electronic.
     Acum nici eu nu înțeleg ce e așa mare îngrămădeală să vină lumea la cumpărături aici.
     Toate firmele din mol sunt si la noi in țară sau în Europa.

     Foarte interesante stările descrise de tine. Și care e explicația? Ce pățise floarea soarelui?
     Și a doua oară ce a fost , doar deschizi tolba dar nu ne spui?
     Și eu am un sentiment difuz de imponderabilitate socială care s-a accentuat din cauza pandemiei si a războiului din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *