Deschizătorul de conserve

*** Cum se închide o ușă ***

Mai demult erau conservele fabricate fără cheița aia pentru deschidere și exista o unealtă specială denumită ”deschizător de conserve”. Multă lume încă mai are in sertarul din bucătărie o sculă mică, asociată de obicei cu tirbușonul, care are o lamă pentru tăiat capacul unei conserve sau o rotiță tăioasă cu acționare manuală tip ”fluture”. Ei, acum ni se servește argumentul suprem ca deschizător de uși pentru angajarea Vioricăi Anapoda la BNR. Automat se pune întrebarea cine va fi angajat pentru închiderea ușilor? Pe modelul ăsta se mai pot angaja oameni la fel de năuci și imbecili pentru deschiderea sticlelor de apă minerală. Sau deschiderea telefoanelor când sună în buzunar. Sau deschiderea multor aparate electrocasnice. Si o cohortă de specialisti pentru închiderea lor. În felul ăsta se întrevede o extraordinară metodă de eliminare a șomajului din societatea noastră. Și să nu uităm de riscul acestor operațiuni care trebuie recompensat cu sporuri. Sporuri care să dubleze sau chiar să tripleze salariul tarifar.
Mai spuneți și voi, utilizând acest principiu, ce fel de posturi mai sunt de ocupat de către idioți, tembeli sau imbecili.

15 gânduri despre „Deschizătorul de conserve

 1. Aprinzător și stingător de lumină

  Deschizător și închizător de geamuri

  Pornitor și opritor de aer condiționat

  Deschizător și închizător de laptop sau tabletă (apropos de asta, când eram în liceu aveam o profă de informatică paralelă cu materia, dar cu super pretenții–după o infamă lucrare de control îmi zice maică-mea că ar fi trebuit să-mi dea 5 doar că știu să deschid și să închid calculatorul 😁)

 2. Deci vocea si talentul sunt perimate..

  Si eu csf daca beau cafeaua singura???

  Ca voce si talent mai poti sa-ti inchipui ca ai da tovarasi de cafea…nu-i pt orisicare…

  Oameni buni, e prea mult, pur si simplu prea mult pt o zi si viorica si olivia!

  Nu, nu e prea mult, azi am citit ca juniorul lui nastase isi deschide o afacere de camping la mare  ceva,tee-tee, cu specific amerindian si dupa amiaza am auzit reclama la digi..

  Era si o poza cu juniorul si partenera, de vuata si de afaceri,traznea a narcisism, mi-e groaza, parca erau firea si pandele da oleaca mai cu staif

  1. Luminița , iată Declarația de dependență a blogului.

   ”salut, eu sînt exun amchory, zis și Andu YY , și până una alta rămâne așa cum am stabilit, pe parcurs mai dezvoltăm

   declarație de dependență

   dependență de fairplay si neamestecul în treburile altora, de respect și înțelegere, de cât trăiește omul învață, si se întreabă.

   ***

   am deschis aici un loc de dat cu vorba sau cu capul, dar nu cu parul.
   Toate articolele și comentariile sunt pamflete și trebuie interpretate ca atare.
   cine vrea să zică ceva aici, să zică liber, cu umor sau ironie și fairplay, fără să se bage în față la semafor, adică fără înjurături.
   dar cine parchează pe locurile marcate pentru persoane cu handicap, să nu zică nimic pînă nu face o penitență de iertăciune : să parcheze o săptămână,zi de zi, in cel mai îndepărtat loc liber din parcare! abia după aia să gândească, și să folosească tastatura.

   ***

   să te gândești cum se zice corect, apă minerală carbogazoasă si apă minerală plată-ambele sînt ape minerale, dar peste tot te întreabă vânzătoarele ” vreți apă minerală sau plată?”.
   ”codrul frate cu românul” ? a trecut, acum bormașina și polizorul sînt frații românului, dacă îi iei unuia bormașina cade în depresie
   cât de tare a intrat în noul limbaj de lemn expresia ”să-mi încarc bateriile” sau ” mă simt bine in pielea mea” ,de parcă ar fi o cât de mică șansă să schimbi pielea cu altcineva, metafora nu scuză lemnul sau bolovanul de pe gât, filosofia infantilă.
   după ce mergi in Grecia poți să zici ”souvlaki și-n țațiki” în loc de ”sufli și-n iaurt”.
   după ce mergi să-ți plătești taxele, postulezi că fratele lui Kafka e în Romania, dar e fratele cel mare, adică Kafka Cel Mare, și lucrează la Stat

   ***

   acestea fiind zise, poftiți de vă-nfruptați, dar nu uitați, pâinea, untul și cuțitul sînt la mine în moderare.

   ***

   Ghicitoare :
   care sunt ultimele versuri ale poeziei din care fac parte următoarele versuri:
   ”… Toţi pe buze-avînd virtute, iar în ei moneda calpă,
   Quintesenţă de mizerii de la creştet pînă-n talpă,
   …Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
   Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască…
   Ne fac legi şi ne pun biruri, ne vorbesc filozofii
   Dintre-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii
   Încît fonfii şi flecarii, gogomanii şi guşaţii,
   Bîlbîiţi cu gura strîmbă sînt stăpînii astei naţii !” ”

   ..//..

 3. Goanga de pe febe:
  ” Si pe voi v-au fugărit părinții în jurul piscinei cu lingurița de caviar sau doar eu am avut o copilărie nefericită?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *