Delta M- diferențe de maniere

Delta M- diferențe de maniere

Am mai mereu în drumurile mele cu munca 2 mari aeroporturi, Dubai și Istanbul. Ambele sunt noi și mari. Dar mari frate, nu așa de colea. După cum îți e norocul ai uneori de mers distanțe destul de mari de la check in până la poarte de îmbarcare sau invers, de la poarta de debarcare până la control pașapoarte sau banda de bagaje.
Eram în aeroportul nou din Istanbul cam la un an după inaugurarea sa și aveam de făcut o legătură de la poarta la care am ajuns de la București cu o altă poartă pentru Dubai. Si cum am eu o problemă cu un genunchi cu ruptură de menisc de multă vreme și neoperată, obosesc destul de repede si am nevoie să mă așez câteva minute din când în când. Dar pe culoarele alea lungi ale noului aeroport nu vedeai nici o bancă sau scaune pentru pasageri. Am văzut un om care avea uniformă si ecuson de lucrător acolo si-l întreb dacă e departe poarta nr cutare de Dubai. El se uită la mine ca la un felinar din Lună si dă din umeri a ”nu înțeleg” si pleacă. Văd apoi un electrocar din ăla de pasageri, gol, si îi fac mâna arătându-i că aș vrea să mă ajute. Șoferul se uită la bilet si îmi arată cu mâna spre hăt-departe e poarta unde trebuie sa ajung. Eu îi fac semn să mă ia si pe mine dar el zice nu, ai nevoie de programare când cumperi biletul și pleacă val vârtej. Cu chiu cu vai ajung la holul central unde era si verificarea de tranzit trec în partea cealaltă si caut o cafenea să mă odihnesc. Cafeneaua asta era cu autoservire pentru biscuiți si apă si cu stat la rând pentru cafea si plătit acea apă. O învălmășeală si o neglijență față de pasageri ce n-am mai văzut demult. Plus că trebuie să fii foarte atent la suma pe care ți-o încasează, că uneori mai apar greșeli. Plus că un cărucior mai mic așa de bagaje de mână trebuie să-l iei cu cardul de credit din rastelul ăla unde stau blocate.
Am ajuns în sfârșit în Dubai Airport și parcă eram pe altă planetă. Toată lumea vorbește engleză și toată lumea e cu zâmbetul pe față si vrea să te ajute. Si aici sunt holurile alea lungi, dar au șiruri de scaune din loc in loc în loc, sau trotuare rulante care funcționează sau… electrocare pentru pasageri, în care șoferul te întreabă din priviri de departe daca vrei să te urci. M-am urcat și am parcurs cam 2 kilometri până la barierele de verificare a pașapoartelor. Altă viață.

6 gânduri despre „Delta M- diferențe de maniere

 1. Glumă din febe
  Pe usa unui restaurant scria ?
  ”Mâncați și beți ce vreți si cât puteți, nepoții dvs vor plăti toată consumația”
  Vine un tip, se așază bucuros la masă si începe ospățul.
  După 3 ore se ridică si să plece. Dar la usă ospătarul îl oprește:
  – Cum Domnule plecați fără să plătiți?
  – Dar nu ați scris acolo că plătesc nepoții???
  – Ba da, dar dv trebuie să plătiți pt bunicul dvs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *