Curățenia de primăvară

Curățenia de primăvară ***

Începi cu colțurile mai întunecate, unde nu ai mai cercetat de mult, poate praful s-a depus sau or fi apărut pânze de păianjeni. Trebuie să te pregătești temeinic cu instrumente si detergenți revigoranți, poate de import pentru că e o treabă destul de sensibilă până la urmă să scapi de toate ideile vechi si inutilizabile care ți s-au ascuns prin acea parte a memoriei unde nu prea ai mai dat în ultima vreme. Unele lucruri de acolo datează de pe vremea copilăriei si nu le-ai mai schimbat în tot timpul ăsta lung, fie din comoditate fie pentru că par plăcute si inofensive. De exemplu ideea de moș crăciun, sau pisica neagră care îți taie calea. Vrei să schimbi ceva aici? Parcă nu ai vrea, lasă-le acolo că nu cer bani. Atunci mai cauți până găsești ceva de aruncat definitiv la gunoi, sigur ai să afli ceva acolo care nu se mai potrivește si ocupă memorie degeaba, hai afară cu asta, punem altceva, de exemplu cum să facem cele mai interesante selfi-uri ca să ne invidieze toți din grup. Deci cam așa s-ar putea proceda cu așa cu înlocuirea ideilor vechi si inutile din colțișoarele gândurilor noastre ne-explorate de multă vreme, că de aia e primăvară, să ne căpătăm cu ceva nou. Aruncarea asta a unei vechituri si împrospătarea cu o idee nouă de-a prezentului te-ar putea face să simți cum plutești pe un norișor roz nou ca o zambilă mov.
După asta poți să continui cu revizuirea planurilor de viitor. Dar planuri din astea sînt de multe feluri si e destul de greu să te ocupi de toate in timpul curățeniei de primăvară, te trezești că izbucnește vara, și curățenie de vară nu există, mai există aia de anul nou, dar aia a trecut deja si nu s-a concretizat după cum ai vrut, așa că o iei cu ceva mai ușor, de exemplu revizuirea vacanțelor pe anul ăsta. Unii zic, ne ducem mereu în același loc pentru că ne-am obișnuit și ne cunoaștem cu lumea, nu vrem să schimbăm, ne apucăm să facem rezervări , si deodată te bate gândul ce-ar fi să ne cazăm la celălalt hotel, parcă e mai înalt si are vedere mai bună spre pădure. Și uite așa ai mai schimbat ceva. Alții dimpotrivă, zic ca vrem mereu locuri noi, să întâlnim oameni noi si peisaje noi ( deși ele sunt acolo de când lumea, nu-s noi,ha!) dar în timp ce butonează netul pentru a face rezervări, apare dintr-o dată o nostalgie, așa necunoscută, ca o febră cosmică, și vine gândul de neimaginat acum un an, ce-ar fi să mergem din nou acolo unde am fost anul trecut? E mai comod, ne cunoaștem cu lumea, știm peisajul ăla frumos si parcă ne e puțin dor să-l revedem, si uite-asa ai mai făcut o schimbare de 180 de grade in atitudinea ta de viață si poți să plutești semi-fericit pe un norișor roz nou ca o zambilă mov.

La voi cum decurge curățenia de primăvară?

24 de gânduri despre „Curățenia de primăvară

 1. Pai, daca decizi sa te duci în același loc, matematicianul din mine afirmă că „schimbarea” pe care o faci e de 360 de grade. smile

  1. ăla era cazul cu mers mereu în alt loc,
   Deci ne mergând în acelasi loc cum făcea de ani de zile , s-a schimbat opus , adică 180 gr smile

 2. La curățenia generală eu nu mă grăbesc să mă gândesc, Pastele e abia în 28 aprilie, n-am nici un chef sa ma stresez deocamdată.

 3. Aoliooo..eu am smotruit we asta dar nu pt ca vine Pastele ci pt ca am ramas fara tanti care ne ajuta la curatentie ( aveti vreo reco??? serios, caut cu disperare!!)
  Trist, dom’le, trist rau sa astepti we ca sa smotruiesti. Apoi cumparaturi si gatit ( asta imi place mai multt). Cu ochii intr-un film, calcat ( asta nu imi place deloc)
  CA sa evit (aman) aceste activitati intristatoare, am rezervat o excursie de 5 zile chiar inainte de Paste. Ma intorc tocmai la pont, sambata seara, astfel incat duminica si luni sigur nu fac nimic ca e sarbatooare, apoi merg la servici. Pam-pam!

  1. Eva
   excursia aia de 5 zile e intr-un loc unde ai mai fost sau ceva cu totul nou pentru voi?
   deci ți-ai primenit ideile/planurile de primăvară?
   de aruncat amintiri nelucrative nici vorbă, ha?
   să vedem cum e curățenia de primăvară din cap ziceam laugh

   1. e un loc nou, yeey! pana atunci sunt sanse sa imi dau demisia – din categoria „curatentie d e primavara” LOL

     1. Nu vezi ca de aia nu se leaga nimeni?! Las-o-ashea, ce naibilii sa facem cu niste minti primenite?!

  1. Pfhiiii ce frumos smile
   Totuși ar scăpa prea ușor nemernicii ăștia.
   Un pic de munca la ocnă grea ar fi bun
   Sau la stuf iarna.
   Sau canal Dunare- Bucuresti
   D’astea juici asheaaaa

 4. neamțu țiganu,
  flrumos clipul
  Zapada alba e ea insasi o definitie a curateniei.
  Deci esti curat si la pirtie si la cuget ca regele zapezii smile

 5. ghiță de la Belgrădiță vrea să bată protestatarii #rezist
  dash
  după ce vine ăsta în țară m-aș muta eu la Belgrad …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *