Cu șopârlica la advertising

*** Șopârlica momârlica ***
Ce-or avea ”reclamagii” noștri de fac tot felul de năzbâtii idioate în videoclipurile publicitare pe care le creează și le pun în circulație prin televiziuni?
Ba ne prezintă un prostan plângăcios în relația cu iubita care vopsește garduri punând pariuri contra lui însuși, ba ne vorbesc șoptit ca și cum ce au ei de spus e așa de secret și de frumos că nu se poate vorbi tare sau ne fac cu ochiul ca la o țuică prefăcută în mahalaua cuțaridei. Așa cred ei că ne atrag atenția nouă, cumpărătorilor, mă rog potențiali clienți. Oare le dă prin cap că s-ar putea să apară efectul invers, adică te irită atât de tare prostia inclusă in mesaj încât îți juri că niciodată nu o să te atingi de lucrul ăla la care fac ei reclamă. Și din ce în ce mai multe reclame conțin fapta minciunii, adică personajul ori vrea să ascundă ciuperca piciorului ”sa nu vadă ceilalți” dar ea să pară fresh ca o floare pe rouă, sau el a plecat în vacanță la țară, dar șefii cred că e la Ibiza, colegii că e în Insula Bali, iar neamurile că e la sărituri în Gibraltar! Numai minciuni si prefăcătorii în majoritatea reclamelor. Sau cazul când personajele o fac pe proștii ca să dea ocazia vorbitorului principal să explice ce și cum. Oamenii ăia care fac/aprobă/joacă reclame realizează că atâtea minciuni și prefăcătorii influențează negativ starea publicului țintă? Ce reclame tâmpite aveți ”la suflet” și cum vedeți efectele ei? Eu am pe primul loc la prostie infinită reclama cu pirați și copii la o ciocolată. Pirații sunt niște tâlhari, n-ai de ce să le ridici osanale, dialog dezlânat fără legătură cu faza de dinainte, de ex ” trebuie să iei chiar tu comoara”, altfel o să speli puntea! Brrr!

26 de gânduri despre „Cu șopârlica la advertising

 1. Si eu tot la stea cu copii am sensibilitati, adica sa vad adulti penibili mai e cum mai e, dar sa vad cum e exploatata infect si stupid dragalasenia copiilor sau sentimentele pe care le avem fata de ei ma scoate din minti! Foarte rar cate un spot reusit!

  1. Da, foarte rar câte un spot reușit.
   Am auzit că în unele țări nici nu e legal să apară copii în advertising.

  2. Da, asta e cel mai dezgustător, să vezi exploatate, tîrîte în imundul mercantilului inocența și drăgălășenia copiilor, și cele mai curate sentimente umane – iubirea, prietenia, empatia, etc.

 2. Mie toate reclamele mi se par stupide…și am ajuns sa la urăsc mai ales de când YouTube le afișează la fiecare 2 minute.

  La tv schimb când sunt reclame

   1. Aceleași reclame făcute de aceiași dobitoci.
    Oare ăștia se uită și ei la cum se fac reclamele în alte țări?

   2. Pai de obicei așa se întâmplă pe toate canalele băga reclame in același timp…și mai sunt și dinalea nesimțite de 15 minute 😂😂😂

    1. Da, toate s-au vorbit să facă în același timp
     Eu le-aș obliga prin lege să facă reclamă doar noaptea câte 3 ore încontinuu
     Cine vrea să vadă reclame să se uite de la 1 noaptea până la 4 dimineața si gata
     La urma urmei este eterul unei țări si trebuie să respecte legea daca ar fi o lege.
     rofl laugh

 3. Reclamele sînt adesea cvasi-idioate, pt că sînt făcute de astfel de oameni pt oameni, mulți, de aceeași calitate.
  Sînt o oglindă a societății actuale unde domnește impostura, incompetența, superficialitatea la toate nivelele.
  Am ajuns să mă simt ca sub ocupație în țara mea, sub domnia generalizată a unor astfel de personaje, de la nivel politic, administrativ, pînă la orice nivel social – atmosfera la muncă, în oraș, la TV, pe internet, te sufocă formele fără fond, falsul, nesimțirea, oportunismul, blestemata sete de bani, vedetismul, șamd, de jur-împrejur…
  Caragiale e mai actual ca niciodată.
  Nu mai sper la o revenire, cel puțin în curînd, ne scufundăm într-una, încerc să ignor și să trăiesc în lumea mea, dar e greu, căci, volens nolens, mereu mă izbesc de lumea lor
  Și nu e doar la noi, lumea în ansamblul ei parcă a luat-o pretutindeni razna, în diferite grade.
  Ce folos de progresul tehnologic cîtă vreme din punct de vedere al calității umane e parcă un regres continuu…

  1. Andrei,
   Nu prea mai avem șanse să scăpăm de cretinii care sunt aleși prin vot să ne conducă. Sînt prea ahtiați după putere ca s-o lase să le scape.
   Am văzut cretinei de 20 de ani care intră în partide ca să aibă o viață ușoară fără să mai facă școli.
   Ni prin alte țări nu-s mai breji dar nu chiar în halul ăsta de decădere din țările foste comuniste

 4. la digi24 super-bucătarul analfabet emite :
  – ”e o mâncare simplă dar foarte ușor de preparat”.

  omul ăst o ști ce înseamnă ”dar”?

  1. rofl
   Foarte potrivit exemplu!
   smile good

   PS Oare nu s-o găsi cineva să-l învețe pe gușter limba română?
   Zice de atâtea ori ”excepțional” încât crezi că nu mai știe si alte cuvinte.
   el crede că dacă folosește cuvinte d-astea nu se mai vede că e prost.
   PPS am auzit că se antrenează să ia cu mâna și ciorba din oală

 5. Totuși cred că cele mai enervante reclame ever sunt alea de la radio…când îți e lumea mai dragă băga 10 minute de reclame….la fel ca la tv pe toate posturile in același timp.

 6. A inceput scoala…
  14 ani am avut grija de hainute, ghiozdan, carti, colegi, flori, excursii, tabere, bomboane, camasi, tricouri, chirie, caserole, note, medii…bine, in ultimii mai mult simbolic…
  Tre sa ii trimit mesaj cu „flori lu doamna”…
  Care mai aveti copii la scoala, e magic, treceti peste urateniile prezentului, dati copiilor doar bucuria luminarii mintii, nu le amarati sufletele criticand si criticand, aratati-le frumusetea lumii cuprinsa intre file de carte!

 7. Pierdu mamica socoteala… fura 18 ani, e drept ultimii fara calcat si gatit..
  Nu a fost nimic mai frumos pentru mine decat sa incerc sa il asist in drumul pentru educatie, cu multe frustrari, e drept, cu greseli, sigur…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *