Cronica unui accident anunțat

Adică v-am anunțat mai acum vreo 3 zile de accidentul de mașină din Doha, Qatar, când am fost lovit din spate de o șoferiță localnică cu un bmw puternic ce mergea cu 200 la oră. Doamna, cam de 30 de ani, scria mesaje pe mobil si accelera ca la curse. Am avut mare noroc că am scăpat cu viață, atât eu cît si YY, deoarece masina s-a făcut armonică în jumătatea din spate. Fusesem la noul apartament pe care l-am închiriat în Zig Zag Towers,

si ne îndreptam către City Center Mall, drumul era pustiu din cauză că eram în timpul ramadanului și fiind iulie si ora 5 după amiază era o arșiță tipică locului, aproape 50 de grade C. Am apucat o fracțiune de secundă s-o văd în retrovizoarea interioară cum se repede spre noi ca un rechin înfometat și singurul reflex pe care l-am avut a fost să accelerez cât pot ca să diminuez efectul datorat diferenței de viteză : eu aveam vreo 50 km/h si ea avea, cum am zis, în jur de 200. Probabil că am și zis ceva, pt că YY m-a întrebat îngrozită ”ce e?”. După impact n-am apăsat frâna sau accelerația ( mașina mea era un nissan tiida automatic închiriat) si mare noroc că nu mai erau alte vehicule să ne lovească sau să lovim. Ne-am oprit după 3-4 secunde în timp ce am șerpuit din stânga în dreapta necontrolat. Eu nu aveam centura de siguranță, dacă aș fi avut-o nu mai puteam s-o deschid, tot spatele mașinii s-a îngrămădit până la scaunele din față, dacă ar fi fost cineva în spate ar fi fost rupt în bucăți. Noi înșine am avut dureri în tot corpul cam jumătate de an, dar altfel nici o zgârietură. Am iesit amândoi din mașină pe partea pasagerului, ușa mea nu se mai deschidea, YY era șocată si nu mai putea deschide gura, am verificat-o dacă îi curge sânge pe undeva si am întrebat-o daca o doare ceva , n-o durea nimic deocamdată. M-am dus la masina care mă lovise să văd dacă e in viață șoferul și atunci am văzut ca e o femeie localnică.

Era întreagă si tot butona mobilul cu lacrimi pe față. Nu mi-a răspuns când am întrebat-o dacă e OK. Religia nu le permite femeilor să vorbească cu necunoscuți dacă sunt singure. Paramedicii si poliția au sosit în 5 minute si ne-au întrebat dacă avem ceva si dacă vrem la spital. Nu am vrut la spital. Mi-am aprins o țigară si așteptam lângă YY să vină polițistul să-mi spună că putem pleca acasă, el vorbea cu femeia care ne lovise. A venit si primul lucru pe care mi l-a spus a fost să sting țigara pt că e o ofensă să fumez afară în timpul ramadanului, apoi mi-a zis că putem pleca și să mă duc a doua zi la Traffic Department să-mi dea procesul verbal.
Acum trebuie să spun că e o regulă în țările astea : în 95% din cazurile de accidente între localnici si expați, de vină e expatul, pe principiul clar că dacă tu stăteai în țara ta, localnicul nu ar fi avut de cine să se lovească. A doua zi m-am dus să iau hârtia respectivă si polițistul care mi-a dat mi-a zis rânjind cu gura până la urechi că nu sunt eu vinovatul si că firma de asigurări dăduse deja verdictul : ”Total Loss vehicle”

13 gânduri despre „Cronica unui accident anunțat

 1. adevarul ca si tu erai cam cel mai tare vinovat.
  cum mama naibili sa mergi pe asa o sosea cu 50 la ora ???
  ce faceai, dormeai ???
  macar daca scriai si tu pe blog la simona un coment, ceva interesant…
  cum ma, 50 la ora ???
  pai io si cand stau pe loc stau mai repede…
  io daca eram politist de acolo ti-o confiscam pe yy, fara comentarii, si pt totdeauna.
  pai ea e o asa de minune de fata sa mearga cu un asa adormit de sofer ???
  cu drag
  dg

   1. asa e bro, ai dreptate, da de ce iti trebe un kilometru sa ajungi la 50 la ora ???
    masina ta era cu pedale sau ce ?
    doamne, ce rautacos pot sa fiu….

    1. nu mah , da” nu mai aveam benzină si aveam pe unu mic în portbagaj care dadea la vâsle, de fapt ăla era un servitor care fugise de pe moșia femeii cu bemeveu si de aia asta l-a cotonogit. chestie de familie de la ei

     1. Păi zi bre așa, că-mi dădea cu zecimală la calculu la viteza de impact.
      Așa merge, boss.

 2. Era de asteptat ce s-a-ntamplat. yes
  Daca ar fi sa ne raportam la invatamintele inteleptilor chinezi in feng shui si ikebana, e lesne de inteles ca, pentru a trai in armonie cu natura si cu energiile ei pozitive mai ales, mediul ideal este intr-o incinta rotunda, sau, daca nu, macar paralelipipedica, dar cu acoperisul tzuguiat.
  Or voi ati ales o cladire ai caror pereti exteriori erau in zigzaguri, unghiurile acestea, cunoscute sub denumirea de „unghiul mortii” in judo si karatele traditional chinez(cunoscatorii stie!!!) atragand asupra voastra o mare cantitate de energie negativa, care, o data voi intrati in cutiutza aia de masina, a cautat sa iasa, si a iesit prin portbagaj.
  Mare noroc ati avut, ca putea sa-si caute loc prin parbriz!

 3. Aaaaaaa sa stii ca asa o fi. crazy .

  toti cei 680 de locatari au avut problemuri cu cutiutzele alea mici ale lor.

  cum se urcau in ele ,cum le iesea fengshuiu prin luneta, parbriz sau chiar pe nas

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *