Corabia cu pânze

*** Catargul știrilor ***
Rareori se întâmplă să te uiți la știri si să dai de una care te afectează direct. Ce sa te intereseze grav că un ministru din Danemarca a fost surprins cu craniul gol si trebuie sa demisioneze. Zero importanță pentru mulți. Dar dacă afli că prețul grâului a crescut cu 10 % si tu ai cultivat grâu, atunci da, te bucură știrea asta si te apuci sa verifici.
Dar oricum, în ultimul an, chiar au fost știri care au impact direct asupra persoanei. De exemplu știrile astea cu izolarea, cu masca, cu carantina și călătoriile. Dar altfel până la pandemie nu prea puteai sa spui că afli ceva care sa te intereseze direct, să poți să spui uite domne, am aflat de la știri că am slăbit 5 kile si trebuie să le pun la loc. Totuși mai erau unele care ar fi putut să te intereseze, de exemplu dacă NATO declară că retrage militarii din cutare țară. Asta era foarte important pentru familiile românilor plecați acolo la luptă să mai facă și ei un ban, că aflai că-ți venea soțul acasă teafăr si sănătos. Sau un vapor a adus 5000 de containere cu gunoi care urmau să fie depozitate chiar în satul unde te-ai născut din județul Prahova , la nea Gogescu în șoproane, ăla care a fost văcarul satului si acum e om de afaceri. Ăsta da impact personal pentru unii, dar pentru cei din Satu Mare nici o valoare, nimic. Așa că puterea de impact personal al știrilor din mass media se aseamănă cu sosirea de pe vremuri a corăbiilor in port. De departe se vedea catargul cu pânzele întinse deși nu se știa daca vin pirații cotropitori sau urmașii lui Magellan cu mirodenii frumos mirositoare.
Cam câte știri din ultima săptămână au fost importante pentru voi? Pentru mine de exemplu a fost important sa aflu că vaccinul chinezesc Sinovac nu este recunoscut de OMS si ca atare nici de UE. Deci voi avea probleme.

10 gânduri despre „Corabia cu pânze

 1. Au și alții ”capra vecinului”.
  Și încă ce capră!
  100.000 de oameni au semnat o petiție online să nu mai vină Jeff Bezos înapoi din spațiul cosmic, pentru că e prea miliardar.
  Deci noi cu capra noastră sîntem mici copii.

  1. n-am găsit petiția și nu știu să semnez în americănește că, da, aș fi semnat și eu!
   mă rupe bogăția corporațiilor care plătesc (dacă) ce și cîte taxe vor mușchii lor; sper ca propunerea legislativă cu 15% din profit, plătit în țara în care se obține, să devină noua realitate mondială…
   voi ați văzut aia cu mărfuri nevandabile de sute de mii distruse în depozitele amazon?
   că-i mai ieftin așa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *