12 gânduri despre „completare la Litanie

 1. Oof, mereu plang la melodia asta. O ascultam in mașina cand era fiu’meu pe la 5_6 ani si racneam amandoi cu tot patosul. Nu cred ca intelegea neaparat esența versurilor dar canta cu o jaleeee…de se scutura cameșa pe tine.
  Ultima data am ascultat-o live in 2019 la festivalul Om bun, cantata de baiatul Tatianei Stepa.
  Mulțumesc, Andrei!

 2. Mulțumesc pentru completare!
  Superbe pozele lui Andrei 💕
  Și mie îmi place f mult cântecul Tatianei Stepa. Am niște CDuri cu Cenaclul și le ascult cu drag.
  Îmi dau lacrimile numai când mă gândesc la piesa „Să trosnească lemne-n foc și să vină multă noapte”. Copilăria de mult apusă…

 3. Preferata lui eldevina mic era cea cu Gutuia. Nu stia sa vorbeasca, spunea pocito ultimul cuvant din fiecare vers dar statea bine cu gesticulatia.
  La fel, ii placea maxim partea cu ” si bunica sa ma ia, sa ma duca lin spre perna” din melodia cu focul si merele coapte, doar ca in loc de „bunica” ii cantam cu „mamica”.
  Moaama ce nostalgii m-au luat..
  Costicuta, mai zi-ne de musulmanița, ce perle mai scoate ea?

  1. până vine costicămusulmanu, zic eu una de la fie-mea când era mică : lașniță pentru mlaștina și frămânțele pentru firimituri

   1. Faine cuvinte, îmi place mai ales frămînțele smile
    Ar merita să intre în circulație, nu pt firimituri, trebuie găsit pt ce.
    De ex, făcea mama coca obișnuită pt pătură, care se întinde cu sucitoarea, se lasă nițel la uscat și apoi se taie din ea tăieței (ăștia sînt pătrățele f. mici), răstăuțe (fidea) sau laște (ce numesc italienii tagliatelle).
    Dar asta ia puțin timp, cînd era urgență și făcea o supă nepretențioasă, de post de ex., rupea din cocă mici bucățele, cam cît un grăunte de mălai, îl modela rapid între buricele degetelor și în oală cu ei, la fiert.
    Ăștia, de ex, ar putea fi frămînțele smile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.