Cine curăță mânerele cărucioarelor din supermarket?

Lista neagră

Sînt  câteva aspecte enervante în locurile publice:

  • Mînerele cărucioarelor din supermarket, lipicioase și închise la culoare de jeg. Am întrebat de multe ori în diferite locuri, cam de cite ori se dezinfectează aceste mânere, pe zi/săpt/lună/an, daca există un grafic de lucrări, etc. Mi s-a răspuns cu mirare si ridicări din umeri: ”probabil se dezinfectează dar eu nu stiu, intrebați la administrativ. Am încercat să găsesc pe cineva de la administrativ, dar sînt atitea bariere si functionari de care trebuie să treci si cărora trebuie să le mărturisesti totul despre tine pîna la a ajunge la chestiiunea care te roade, încît nu am mai avut răbdarea necesară. Nici la telefon nu e mai simplu, apeși pe taste de te apucă nervii si apoi asculți muzica la infinit pentru ca într-un final epic să ți se răspundă că nu e responsbilul disponibil, reveniți. Unde sunt și ce fac supraveghetorii din domeniu?
  • C.-urile publice care au ușile larg deschise de se vede tronul pînă în maiestuoasa lui adîncime. Ușile toaleteleor publice sunt deschise indiferent de incintă, la supermarket, la restaurante, benzinării (sau chiar Orășelul Copiilor), în Romania sau în alte țări. Dacă ușile au mecanism automat de închidere lucrătorii au la dispozitie infinite metode de a le bloca pe deschis, de la găleata cu mopul în ea, pînă la extinctoare sau cărucioare și cutii cu diferite mărfuri. Nu contează că imediat lăngă usa wc-ului e un bar cu patiserie si cafea-cazul benzinăriilor- sau că toaleta respectivă e în apropiearea incintelor de preparare a mîncărurilor din supermaket sau chiar restaurante, ușile astea stau deschise în aproape 80% din cazuri. Conspirația mondială a lucrătorilor din toalete funționează mai ceva ca internaționala socialistă. Unde sunt și ce fac supraveghetorii din domeniu?
  • Aerul condiționat prost reglat in clădirile mari. Acest echipament este destul de complex si în multe cazuri este asistat de computer si are posibilităti multiple de reglaj si monitorizarea calității aerului din incintă. Controlează pe lîngă temperatură si umiditatetea si presiunea si concentrația de oxigen intervenind automat la aducerea aerului din clădire la parametrii optimi pentru sănătatea umană. Dacă operatorul taie computerul de la acțiune si lasă mașinnăria pe manual, reglînd doar temperatura, infuzia de aer proaspăt nu se face sau se face deficitar si asta se simte. Incompetență? Lene? Cine stie ? Unde sunt și ce fac supraveghetorii din domeniu?

-//-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *