Cică…

*** Se zice că…***
Se zice că dacă-ți vine șoimul în balcon, primești vești bune în ziua aia. Dacă un porumbel se găinățează pe tine , iar se zice că e de bine, ai putea să câștigi la Loto. Sau nu, asta cu câștigul la Loto e dacă calci într-un rahat pe drum. Păi ar da loteria faliment dacă ar fi așa la câți rahați de câini sunt pe trotuare.
Se mai zice că dacă porcul umblă cu paiul în bot o să plouă. Nu prea mă pricep la ploaie, dar văd că cam plouă prin toată UE. Câți porci or fi umblat cu paiele în gură zilele astea? Cred că au rămas fără paie pe stoc crescătoriile de porci la câtă ploaie a căzut peste Europa.
Tot așa niște ziceri, dar în alt spectru, ar fi cele legate de găurile de pe capacele de canal. Să nu care cumva să calci pe un capac de canal cu 4 găuri că mare ghinion vei avea. Dar în secolele trecute, când nu erau canale și capace, cum se detecta ghinionul oare? Mai degrabă am impresia că e mai bine să nu calci pe capacele de canal deloc-deloc, că s-ar pute să basculeze cu tine și să-ți rupi picioarele.
Interesante sunt și panseurile popolare despre popimea cea pilduitoare și de suflet alinătoare. Să nu faci ce face popa, doar ce zice dânsul tre să faci, că dacă faci ca el nu e bine, ajungi popă și stai la mila credincioșilor, cu cutie aia a milei. Sau vrei mitropolie. Deh, fiecare cu merțanul lui.
Vă invit să scoateți și voi la lumină ziceri din astea haioase ca să ne mai odihnim după pandemia asta.

24 de gânduri despre „Cică…

 1. Ca sa aibe trenul 7 ore intarziere… pe cate capace de canal trebuie sa fi calcat io???

  Nu, nu intreb pentru un prieten: sunt in tren de aseara de la 20:00, iar acum este ora 11:56 si nici la Timisoara nu am ajuns. Si m-am urcat in tren din Bucuresti, nu din Kuala Lumpur.

   

     1. Daaaaa seamana, de aia o tin minte si eu😀 si apoi se zice “shukran”

 2. Noi ne-am trezit cu un porumbel voiajor in curte.. am sunat proprietarul,ca avea nr tel pe inelus, a spus ca vine dupa el dar nu a mai venit…
  E liber dar nu mai pleaca…e simpatic foc..
  Asta fiindca ma tot uitam la soimul din poza ta,imi evoca o stare foarte frumoasa si chiar am nevoie..

   1. N-au nimic, sunt asa frumoase…da le vezi rar..
    In schimb gugustiuci..cati vrei!
    Baiatul meu, pana sa inceapa sa vorbeasca,pina la un an, reproducea onomatopeic sunetul pe care il scot gugustiucii, din gat cumva..a ramas celebra chestia,primavara,mai ales, cand ii aud e o incantare…

 3. Despre ciori â

  24. In China si Japonia, corbul este simbol al recunostintei filiale, faptul ca pasarea isi hraneste parintii cand acestia sunt batrani, fiind considerat semnul unei miraculoase restabiliri a ordinii sociale.

  25. Tot in Japonia, corbul este mesager divin si pasare de bun augur, vestitor al victoriei si semn al virtutii razbonice.

  https://www.descopera.ro/natura/6849690-60-de-lucruri-pe-care-nu-le-stiai-despre-ciori-corbi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *